ΑρχικήinetΤο Dropbox φαίνεται πως τελικά θα υποστηρίξει εγγενώς τους Apple Silicon Mac

Το Dropbox φαίνεται πως τελικά θα υποστηρίξει εγγενώς τους Apple Silicon Mac

Το Dropbox άρχισε επιτέλους να δοκιμάζει μια εγγενή έκδοση της εφαρμογής Mac του με υποστήριξη Native Silicon Apple, μετά από ευρεία κριτική από πελάτες και χρήστες που αρχικά πίστευαν ότι δεν σχεδίαζε να επωφεληθεί από τους πιο πρόσφατους Mac που τροφοδοτούνται από προσαρμοσμένους επεξεργαστές της Apple.

Δείτε επίσης: Πώς να κάνετε backup Windows 10 αρχείων/φακέλων στο Dropbox;

Dropbox

Τον Οκτώβριο, οι επίσημες απαντήσεις σε σχόλια στα φόρουμ του Dropbox ανέφεραν ότι το Dropbox δεν σχεδιάζει να προσθέσει υποστήριξη για Apple silicon Macs στην εφαρμογή Mac, συνεχίζοντας να βασίζεται στην τεχνολογία Rosetta 2 της Apple για τη μετάφραση της εφαρμογής που βασίζεται στην Intel σε νεότερους υπολογιστές Mac. Το threat του φόρουμ δέχτηκε εκτεταμένη κριτική από εκνευρισμένους χρήστες Mac, με αποτέλεσμα ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας να παρέμβει λέγοντας ότι το Dropbox θα υιοθετούσε την εγγενή υποστήριξη silicon της Apple το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Τώρα, μια εβδομάδα μετά το νέο έτος, το Dropbox φαίνεται ότι εκπληρώνει την υπόσχεσή του. Το Dropbox είπε στο MacRumors ότι έχει αρχίσει να δοκιμάζει την υποστήριξη Apple silicon με μια μικρή παρτίδα της βάσης χρηστών Mac και ότι σχεδιάζει να προσφέρει σε όλους τους χρήστες που εκτελούν την έκδοση beta της εφαρμογής Mac εγγενή υποστήριξη Apple silicon έως τα τέλη Ιανουαρίου.

Δείτε επίσης: Dropbox Passwords: To password manager της Dropbox δωρεάν για όλους τους χρήστες

Σε σύγκριση με εφαρμογές που έχουν βελτιστοποιηθεί ειδικά και έχουν δοκιμαστεί για το silicon της Apple, οι Intel-based εφαρμογές σε νέους υπολογιστές Mac εκτελούνται περιστασιακά πιο αργά, χρησιμοποιούν ελάχιστα τα κέρδη απόδοσης και την απόδοση ενέργειας του Apple silicon και ενδέχεται να μην λειτουργούν σωστά. Ενώ η τεχνολογία Rosetta 2 της Apple λειτουργεί για τους περισσότερους χρήστες, οι εφαρμογές για το Apple silicon λειτουργούν συνήθως καλύτερα, είναι πιο αποδοτικές από πλευράς ενέργειας και είναι πιο πιθανό να παρέχουν καλύτερη εμπειρία χρήστη από τις εφαρμογές που βασίζονται στην Intel σε νεότερους φορητούς υπολογιστές Mac και επιτραπέζιους υπολογιστές.

Dropbox

Το Dropbox δεν έχει την καλύτερη φήμη μεταξύ των χρηστών Mac ότι είναι φιλικό με τους πόρους του συστήματος και συχνά επικρίνεται για το ότι βαραίνει την μνήμη και εξαντλεί την μπαταρία. Σε νεότερους υπολογιστές Mac, όπως τα νέα MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών, το Dropbox με υποστήριξη εγγενούς silicon της Apple θα πρέπει να μετριάσει μέρος αυτής της κριτικής, καθώς θα πρέπει να λειτουργεί πιο ομαλά και να είναι λιγότερο απαιτητική.

Δείτε επίσης: Mac apps και Intel: Επηρεάζονται από σφάλμα μνήμης εφαρμογών

Η κακή απόδοση του Dropbox σε Mac έχει ωθήσει ορισμένους χρήστες να μετακινηθούν σε πελάτες τρίτων που υποστηρίζουν το συγχρονισμό Dropbox. Καθώς το Dropbox σχεδιάζει να παράσχει σε όλους τους χρήστες beta πρόσβαση στην εγγενή εφαρμογή Apple silicon μέχρι το τέλος του μήνα, η επίσημη κυκλοφορία αναμένεται λίγο μετά και εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022, όπως είχε υποσχεθεί προηγουμένως ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Πηγή πληροφοριών: macrumors.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS