ΑρχικήinetMeta: Οι υπάλληλοι πρέπει να κάνουν την ενισχυτική δόση για να επιστρέψουν...

Meta: Οι υπάλληλοι πρέπει να κάνουν την ενισχυτική δόση για να επιστρέψουν στο γραφείο

Η Meta, δήλωσε ότι θα απαιτήσει από τους υπαλλήλους της να έχουν λάβει και το ενισχυτικό εμβόλιο για τον COVID-19, προκειμένου να μπορέσουν να επιστρέψουν στα γραφεία της στις ΗΠΑ.

Meta

Η εταιρεία είχε ήδη πει ότι οι υπάλληλοι θα έπρεπε να εμβολιαστούν κατά του COVID-19 για να επιστρέψουν στο γραφείο, αλλά από τις 28 Μαρτίου, θα χρειαστούν επίσης πιστοποιητικό για την αναμνηστική δόση, επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της Meta, Tracy Clayton. Η εταιρεία καθυστερεί επίσης το πλήρες άνοιγμα των γραφείων της έως τις 28 Μαρτίου, ανατρέποντας την επιστροφή που είχε προηγουμένως οριστεί για το τέλος αυτού του μήνα.

Δείτε επίσης: Meta: Λήψη νομικών μέτρων για την αντιμετώπιση phishing επιθέσεων

Δεν θα χρειαστεί να επιστρέψουν όλοι οι υπάλληλοι της Meta στο γραφείο στις 28 Μαρτίου. Όσοι θέλουν να επιστρέψουν μπορούν να αναβάλουν την επιστροφή τους κατά τρεις έως πέντε μήνες, μια πολιτική που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο. Η εταιρεία αφήνει επίσης το προσωπικό να ζητήσει να εργαστεί εξ αποστάσεως με πλήρη απασχόληση. Οι εργαζόμενοι θα έχουν τώρα προθεσμία μέχρι τις 14 Μαρτίου για να αποφασίσουν εάν θέλουν να επιστρέψουν στο γραφείο, να αναβάλουν την επιστροφή τους ή να ζητήσουν πλήρη απασχόληση εξ αποστάσεως.

Δείτε ακόμα: Facebook/Meta: “Η χειρότερη εταιρεία της χρονιάς”, σύμφωνα με έκθεση

υπάλληλοι

Οι αλλαγές ανακοινώνονται καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 αυξάνεται στις ΗΠΑ, αναγκάζοντας εταιρείες και οργανισμούς να αλλάξουν τα σχέδιά τους για τις επιστροφές στα γραφεία. Τα αυξανόμενα κρούσματα έκαναν πολλές εταιρείες να αποσύρουν τις φυσικές τους παρουσίες από το φετινό CES και το ίδιο το συνέδριο έκλεισε μια μέρα νωρίτερα. Την περασμένη εβδομάδα, τόσο τα Βραβεία Grammy όσο και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Sundance ανακοίνωσαν αλλαγές. Τα Grammys αναβλήθηκαν εν μέρει λόγω ανησυχιών σχετικά με την παραλλαγή Omicron, ενώ το Sundance ακύρωσε τον αυτοπροσώπως προγραμματισμό για την εκδήλωσή του το 2022.

Δείτε επίσης: COVID-19: Το Facebook κατέστειλε θεωρία συνωμοσίας από την Κίνα

Άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας άλλαξαν πρόσφατα τα σχέδιά τους για την επαναλειτουργία των γραφείων τους. Η Apple καθυστέρησε επ’ αόριστον την επιστροφή στην κανονική εργασία τον Δεκέμβριο, αναστέλλοντας την επαναλειτουργία την 1η Φεβρουαρίου που είχε οριστεί προηγουμένως. Η Google είχε σχεδιάσει να διατηρήσει εθελοντική την εργασία στο γραφείο μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, αλλά η εταιρεία δήλωσε το Δεκέμβριο ότι θα περίμενε μέχρι το 2022 για να κάνει περισσότερα σχέδια επιστροφής στο γραφείο. Η Microsoft άλλαξε την ημερομηνία επιστροφής στα γραφεία τον Σεπτέμβριο και η Amazon ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι θα αφήσει μεμονωμένες ομάδες να αποφασίσουν πότε θα επιστρέψουν στα γραφεία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS