ΑρχικήinetStars του TikTok βγάζουν περισσότερα χρήματα από μεγαλοστελέχη εταιρειών

Stars του TikTok βγάζουν περισσότερα χρήματα από μεγαλοστελέχη εταιρειών

Τα τελευταία δύο χρόνια, το TikTok έχει γίνει πολύ δημοφιλές. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε, όμως, είναι ότι μπορεί να φέρει πολλά κέρδη στους creators που έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό. Κάποιοι stars του TikTok βγάζουν περισσότερα χρήματα και από τα ανώτατα διευθυντικά στελέχη εταιρειών της Αμερικής. Η Charli D’Amelio, η οποία άρχισε να δημοσιεύει βίντεο στο TikTok με τον εαυτό της να χορεύει, κέρδισε 17,5 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι, σύμφωνα με το Forbes. Με 133 εκατομμύρια followers στο TikTok, έχει καταφέρει να γίνει διάσημη και πλούσια, ενώ αυξάνει τα κέρδη της συνεχώς χάρη σε μια σειρά ρούχων και στην προώθηση προϊόντων σε βίντεο στο TikTok και αλλού.

TikTok stars D'Amelio

Συγκριτικά, η μέση αμοιβή για τα διευθυντικά στελέχη των εταιρειών S&P 500 ήταν 13,4 εκατομμύρια δολάρια το 2020, σύμφωνα με ανάλυση δεδομένων της Wall Street Journal.

Τα έσοδα της star του TikTok, D’Amelio, ήταν μεγαλύτερα από τα έσοδα αρκετών CEO μεγάλων εισηγμένων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Darren Woods της Exxon Mobil Corp. (15,6 εκατομμύρια δολάρια το 2020), Kevin Johnson της Starbucks Corp. (14,7 εκατομμύρια δολάρια), Ed Bastian της Delta Air Lines Inc. (13,1 εκατομμύρια δολάρια) και του Chris Kempczinski της McDonald’s Corp. (10,8 εκατομμύρια δολάρια).

Δείτε επίσης: TikTok moderator μήνυσε την εταιρεία: “Η έκθεση σε βίαια βίντεο μου προκάλεσε τραύμα”

Η Dixie D’Amelio, η μεγαλύτερη αδερφή της Charli, έχει περίπου τους μισούς followers στο TikTok από την Charli. Ωστόσο, ήταν η δεύτερη TikToker με τα υψηλότερα κέρδη πέρυσι, σύμφωνα με το Forbes, αποκτώντας 10 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό ανταγωνίζεται την αμοιβή του Διευθύνοντος Συμβούλου της Southwest Airlines Co., Gary Kelly.

Charli D'Amelio Dixie D'Amelio

Χτίζουν πραγματικά επιχειρηματικές αυτοκρατορίες“, δήλωσε η Mae Karwowski, Διευθύνουσα Σύμβουλος και ιδρύτρια του influencer marketing agency, Obviously. Σημείωσε ότι πολλοί stars του TikTok διευθύνουν νέες εταιρείες, λανσάρουν δικά τους brands και πολλά άλλα.

Οι αριθμοί που βλέπουμε τώρα αυξάνονται συνεχώς“, είπε.

Μερικοί CEOs μεγάλων εταιρειών κερδίζουν πολύ περισσότερα, φυσικά. Ο Robert Kotick, ο οποίος ηγείται του κολοσσού των βιντεοπαιχνιδιών Activision-Blizzard Inc., κέρδισε σχεδόν 155 εκατομμύρια δολάρια το 2020. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Inc., Tim Cook, κέρδισε σχεδόν 99 εκατομμύρια δολάρια.

Τα υψηλά κέρδη των stars του TikTok οφείλονται και στην ταχεία ανάπτυξη της εφαρμογής. Επτά από τους κορυφαίους TikTokers κέρδισαν συνολικά 55,5 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι, το οποίο σημαίνει αύξηση 200% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Δείτε επίσης: Το TikTok ξεπερνά την Google ως ο πιο δημοφιλής διαδικτυακός προορισμός

Το TikTok, που ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance Ltd., κατάφερε να προσελκύσει έναν τεράστιο αριθμό χρηστών κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Η εφαρμογή είπε πέρυσι ότι είχε περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο μηνιαίους χρήστες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα brands ξέρουν την απήχηση του TikTok και στρέφονται στους πιο επιτυχημένους creators για να διαφημίσουν τα προϊόντα τους. Οι άνθρωποι που κερδίζουν περισσότερα χρήματα, το καταφέρνουν από διαφημίσεις, σειρές προϊόντων και άλλες συμφωνίες εκτός της εφαρμογής.

Charli D'Amelio Addison Rae D'Amelio

Μια αναλύτρια ανέφερε ότι μερικοί TikTokers μπορεί να έχουν πιο πολλούς και πιο φανατικούς followers ακόμα και από κάποιους star του Hollywood.

Τα αστέρια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δίνουν στους ακολούθους μια καθημερινή γεύση της ζωής τους, ενημερώνοντας για τους χωρισμούς τους, τις επιτυχίες ή τις αποτυχίες τους.

Οι followers αισθάνονται “πιο κοντά” με κάποιον όταν γνωρίζουν πολλά πράγματα για τη ζωή του. Γι’ αυτό το λόγο επηρεάζονται και περισσότερο από τους stars των social media και είναι πιο πιθανό να αγοράσουν ένα προϊόν που προτείνουν εκείνοι.

Την Charli D’Amelio μπορεί να την παρακολουθήσει κάποιος και στην τηλεόραση. Αυτή και η οικογένειά της πρωταγωνιστούν στο “The D’Amelio Show“, ένα reality show στην streaming πλατφόρμα Hulu.

Δείτε επίσης: Το TikTok Kitchens φέρνει viral γαστρονομικές δημιουργίες στους χρήστες

Μια άλλη γνωστή creator που έγινε γνωστή στο TikTok είναι η Addison Rae. Κέρδισε 8,5 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι, σύμφωνα με το Forbes. Τα κέρδη της την έφεραν ελαφρώς πάνω από τον W. Craig Jelinek, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Costco Wholesale Corp.

Addison Rae TikTok D'Amelio

Πέρυσι, η Rae πρωταγωνίστησε στην ταινία της Netflix Inc., “He’s All That“, προχώρησε σε επέκταση της σειράς προϊόντων μακιγιάζ της, Item Beauty, και εμφανίστηκε σε διαφημίσεις για την μάρκα ρούχων American Eagle Outfitters Inc.

Ειδικός αναφέρει ότι τα αστέρια του TikTok θα συνεχίσουν να αυξάνουν τα κέρδη τους για τα επόμενα χρόνια, ξεκινώντας νέες επιχειρήσεις και δημιουργώντας τα δικά τους brands. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το TikTok είναι αυτό που απλά τους δίνει ώθηση.

Πηγή: The Wall Street Journal

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS