ΑρχικήHow ToMicrosoft PowerPoint: Πώς να κάνετε περικοπή ενός βίντεο για μια παρουσίαση;

Microsoft PowerPoint: Πώς να κάνετε περικοπή ενός βίντεο για μια παρουσίαση;

Αν χρησιμοποιείτε το Microsoft PowerPoint για να κάνετε μια παρουσίαση, πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορείτε να συμπεριλάβετε και ένα βίντεο για να κάνετε την παρουσίαση ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μόνο ένα συγκεκριμένο τμήμα του κλιπ, μην αγχώνεστε. Μπορείτε να κάνετε περικοπή του βίντεο απευθείας στο Microsoft PowerPoint.

Microsoft PowerPoint

Το PowerPoint έχει ενσωματωμένη μια δυνατότητα περικοπής βίντεο. Έτσι, μπορείτε να κρατήσετε ένα συγκεκριμένο μέρος ενός βίντεο για την παρουσίασή σας.

Δείτε επίσης: Πώς να μετατρέψετε μια παρουσίαση PowerPoint σε βίντεο;

Προσοχή! Μπορείτε να περικόψετε βίντεο από τον υπολογιστή σας και όχι βίντεο από το web. Επομένως, εάν προσπαθείτε να περικόψετε ένα βίντεο από το YouTube, δεν θα μπορείτε να το κάνετε στο PowerPoint.

Περικοπή ενός βίντεο στο PowerPoint

Αρχικά, μπορείτε να προσθέσετε το βίντεο σε όποια διαφάνεια του PowerPoint και σε όποιο μέρος θέλετε. Μπορείτε ακόμη και να αλλάξετε το μέγεθος του βίντεο (στη διαφάνεια) και να προσαρμόσετε την ένταση και άλλες επιλογές αναπαραγωγής, προτού προχωρήσετε στην περικοπή.

Όταν είστε έτοιμοι, επιλέξτε το βίντεο για να εμφανιστεί η καρτέλα Playback. Στην ενότητα Editing, κάντε κλικ στην επιλογή “Trim Video“.

Θα ανοίξει ένα μικρό παράθυρο επεξεργασίας για να περικόψετε το κλιπ. Μπορείτε να εισαγάγετε τους χρόνους έναρξης και λήξης, για το τμήμα του βίντεο που θέλετε να διατηρήσετε.

Εάν γνωρίζετε τις ακριβείς ώρες έναρξης και λήξης, μπορείτε να τις εισάγετε στα αντίστοιχα πλαίσια. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα βέλη στα πλαϊνά των πλαισίων για να προσαρμόσετε τους χρόνους.

Δείτε επίσης: Τρόπος μετατροπής ενός εγγράφου Word σε παρουσίαση του PowerPoint

PowerPoint περικοπή βίντεο
Microsoft PowerPoint: Πώς να κάνετε περικοπή ενός βίντεο για μια παρουσίαση;

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους δείκτες ώρας έναρξης και λήξης ακριβώς κάτω από το βίντεο για να επιλέξετε το κομμάτι που θέλετε. Σύρετε τον πράσινο δείκτη για να ορίσετε την ώρα έναρξης και τον κόκκινο δείκτη για να ορίσετε την ώρα λήξης.

Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό των παραπάνω εργαλείων για να ρυθμίσετε την έναρξη και τη λήξη του βίντεο. Πατήστε το κουμπί Play και μετά πατήστε Pause όταν δείτε την ώρα που θέλετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να εισαγάγετε αυτόν τον χρόνο στο πλαίσιο “Ώρα έναρξης” ή “Ώρα λήξης” ανάλογα με το τμήμα που θέλετε να διατηρήσετε.

Εάν θέλετε να επαληθεύσετε τη συνολική διάρκεια του βίντεο, κοιτάξτε στην επάνω δεξιά γωνία, μετά την περικοπή.

Κάντε κλικ στο “OK“, όταν έχετε έτοιμο το απόσπασμα του βίντεο που θέλετε.

Το κομμένο βίντεο θα εμφανιστεί στη διαφάνεια του PowerPoint που έχετε επιλέξει.

Δείτε επίσης: Microsoft PowerPoint: Πώς μπορείτε να αποθηκεύσετε ένα slide ως εικόνα;

Επαναφορά του βίντεο

Εάν αλλάξετε γνώμη σχετικά με την περικοπή του βίντεο, μπορείτε να το επαναφέρετε στην αρχική του κατάσταση ή να επεξεργαστείτε το σημείο στο οποίο κάνατε περικοπή.

Επιλέξτε το βίντεο, μεταβείτε στην καρτέλα Playback και κάντε κλικ στο “Trim Video” (όπως πριν).

Για να επαναφέρετε το βίντεο στην αρχική του κατάσταση, απλώς σύρετε τον πράσινο δείκτη “Έναρξης” προς τα αριστερά (μέχρι το τέρμα) και τον κόκκινο δείκτη του “Τέλους”, τέρμα δεξιά. Κάντε κλικ στο “OK“, για αναπαραγωγή ολόκληρου του βίντεο στην παρουσίασή σας στο Microsoft PowerPoint.

Πηγή: How-to-geek

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS