ΑρχικήinetΤο Snapchat προσπαθεί να καταπολεμήσει την online διακίνηση ναρκωτικών

Το Snapchat προσπαθεί να καταπολεμήσει την online διακίνηση ναρκωτικών

Το Snapchat ανακοίνωσε νέες προσπάθειες για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών στην πλατφόρμα, αλλαγές που έρχονται καθώς οι θάνατοι που σχετίζονται με τα ναρκωτικά μεταξύ μαθητών και φοιτητών στις ΗΠΑ εκρήγνυνται.

Δείτε επίσης: Snapchat: Αποκτά μια σειρά από νέες δυνατότητες, όπως τα Poll Stickers

Snapchat διακίνηση ναρκωτικών

Η εταιρεία είπε ότι βελτίωσε τα αυτοματοποιημένα συστήματα ανίχνευσης ναρκωτικών, έχει βελτιώσει την συνεργασία με τις αρχές επιβολής του νόμου και κυκλοφόρησε μια νέα πύλη που εκπαιδεύει τους χρήστες σχετικά με τους κινδύνους των ναρκωτικών.

Δείτε επίσης: Snapchat: Πώς θα διορθώσετε το σφάλμα που διακόπτει τη λειτουργία της

Τα νέα βήματα έρχονται αφότου το CDC προειδοποίησε στα τέλη του 2021 για μια αύξηση των υπερβολικών δόσεων ναρκωτικών λόγω φαιντανύλης, με τους νέους να επηρεάζονται περισσότερο. Το φθηνό, συνθετικό οπιοειδές είναι έως και 100 φορές πιο ισχυρό από την ηρωίνη και συχνά αναμιγνύεται σε ψεύτικα χάπια που αγοράζουν οι νέοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρερμηνεύοντάς τα με φαρμακευτικά φάρμακα.

Οι θάνατοι από φαιντανύλη αυξήθηκαν σε περισσότερους από 93.000 το 2020, αύξηση 32% από το 2019. Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση των ομοσπονδιακών δεδομένων του Guardian, οι νέοι κάτω των 24 ετών έχουν πληγεί περισσότερο, με τους θανάτους από ναρκωτικά να αυξάνονται κατά 50% σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Τα χάπια με την ένδειξη Oxycontin, Percocet, Xanax ή Adderall είναι άμεσα διαθέσιμα σε πλατφόρμες όπως το Snapchat, το Instagram και το Craigslist, έχουν δείξει μελέτες. Μια πρόσφατη αναφορά από το Tech Transparency Project (TTP) διαπίστωσε ότι το Instagram προσφέρει έναν άμεσο «αγωγό ναρκωτικών» για τα παιδιά που τους επέτρεψε να βρίσκουν φάρμακα με λίγα μόνο κλικ.

Το Snapchat είπε ότι αύξησε τον προληπτικό εντοπισμό πωλήσεων ναρκωτικών κατά 390% το περασμένο έτος, αυξάνοντας τον κατά 50% μόνο το τελευταίο τρίμηνο. Πρόσθεσε ότι όταν τα συστήματά της εντοπίζουν δραστηριότητα διακίνησης ναρκωτικών, ο λογαριασμός αποκλείεται αμέσως και ο δημιουργός αποκλείεται από τη δημιουργία νέων λογαριασμών στο Snapchat.

Snapchat διακίνηση ναρκωτικών

Δείτε επίσης: Snapchat: Οι χρήστες spam-άρονται με μηνύματα με κωδικούς 2FA

Η εταιρεία είπε ότι αύξησε τις συνεργασίες με τις αρχές επιβολής του νόμου και βελτίωσε τους χρόνους απόκρισης στις έρευνες επιβολής του νόμου κατά 85% τον περασμένο χρόνο.

Το Snapchat είπε ότι συνεργάζεται με ειδικούς για να ενημερώνει συνεχώς τη λίστα των όρων αργκό και που σχετίζονται με ναρκωτικά που έχουν αποκλειστεί από τα αποτελέσματα αναζήτησης στο Snapchat.

Και οι άλλες πλατφόρμες θα πρέπει να λάβουν μέτρα για να σταματήσουν τη μαζική άνοδο της διαδικτυακής διακίνησης ναρκωτικών, δήλωσε η Christine Elgersma που εργάζεται στο μη κερδοσκοπικό Common Sense Media για την ασφάλεια των παιδιών.

Πηγή πληροφοριών: theguardian.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS