ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαNeuralink του Musk: Ένα βήμα πιο κοντά στην τοποθέτηση εμφυτεύματος στον εγκέφαλo...

Neuralink του Musk: Ένα βήμα πιο κοντά στην τοποθέτηση εμφυτεύματος στον εγκέφαλo μας

Θα αφήσετε τον Elon Musk να βάλει ένα εμφύτευμα στον εγκέφαλο σας; Αν αυτό είναι το όνειρό σας, τότε θα ενθουσιαστείτε που θα ακούσετε ότι είναι ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα – καθώς η εταιρεία Neuralink του Elon Musk μόλις δημοσίευσε μια θέση εργασίας αναζητώντας διευθυντή κλινικών δοκιμών.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Η SpaceX θα προσγειώσει ανθρώπους στον Άρη μέσα σε 5 έως 10 χρόνια

Neuralink

Έχοντας προηγουμένως παρουσιάσει τις διεπαφές εγκεφάλου-μηχανής του σε ζώα, αυτός ο νέος διευθυντής θα είναι υπεύθυνος για τη «συνεργασία με τους πρώτους συμμετέχοντες στην κλινική δοκιμή της Neuralink» – δηλαδή τους πρώτους ανθρώπους στους οποίους η Neuralink θα δοκιμάσει την τεχνολογία της.

Αυτή η μελέτη είναι το απαραίτητο επόμενο βήμα εάν η Neuralink θέλει να επιτύχει τους στόχους του Musk για την τεχνολογία – να γίνει μια αναγνωρισμένη θεραπεία για προβλήματα νευρολογικά και να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ υπολογιστών και εγκεφάλου.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Φέτος θα πληρώσω πάνω από 11 δισ. δολάρια σε φόρους

Για να λάβει έγκριση από οργανισμούς όπως ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ – και ως εκ τούτου να του επιτραπεί να πωλείται ως επίσημη ιατρική συσκευή – η Neuralink θα πρέπει να δείξει ότι τα εμφυτεύματά της παρέχουν ουσιαστική βελτίωση σε σχέση με τις υπάρχουσες επιλογές και ότι τυχόν κίνδυνοι από τη χρήση τους αντισταθμίζονται κατά πολύ από τα οφέλη.

Ωστόσο, εάν δεν επιλεγείτε για μία από αυτές τις μελέτες, πιθανότατα δεν θα μπορέσετε να άμεσα χρησιμοποιήσετε μια συσκευή της Neuralink. Κάθε μελέτη πιθανότατα θα διαρκούσε τουλάχιστον ένα χρόνο – και αυτό δεν συνυπολογίζει τον χρόνο που δαπανάται για την ανάπτυξη της μελέτης και την ανάλυση των αποτελεσμάτων.

Neuralink

Και ενώ οι κυβερνώντες φορείς μπορούν να δεχτούν αποτελέσματα από μία μόνο κλινική δοκιμή σε καταστάσεις όπου δεν υπάρχει άλλη θεραπεία – η φύση των εμφυτευμάτων της Neuralink πιθανότατα θα τους αναγκάσει να διατηρήσουν τον συνήθη κανόνα ελάχιστων δύο δοκιμών.

Υποθέτοντας ότι η Neuralink θα θέλει να αναλύσει πλήρως τη δοκιμή πριν αναπτύξει μια παρακολούθηση, υποθέτουμε ότι στην καλύτερη περίπτωση θα χρειαστούν τουλάχιστον πέντε χρόνια για την έγκριση.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Η Tesla θα επενδύσει $10 δισεκατομμύρια στο Gigafactory Texas

Η δουλειά όμως δεν θα σταματήσει εκεί. Προκειμένου να διεξαχθούν «καλά σχεδιασμένες κλινικές δοκιμές» – όπως το θέτει ο FDA – η Neuralink πιθανότατα θα χρειαστεί να διεξάγει ξεχωριστές μελέτες για κάθε πάθηση που θέλει να αντιμετωπίσει.

Αυτό θα μείωνε τον κίνδυνο να προσπαθήσει η Neuralink να παρακάμψει τα αποτελέσματά της χρησιμοποιώντας πρακτικές όπως το p-hacking (η κακή χρήση της ανάλυσης δεδομένων για την εύρεση προτύπων σε δεδομένα που μπορούν να παρουσιαστούν ως στατιστικά σημαντικά).

Πηγή πληροφοριών: techradar.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS