ΑρχικήsecurityΝέο crypto scam που ξεγελάει τους χρήστες με ψεύτικο Amazon token

Νέο crypto scam που ξεγελάει τους χρήστες με ψεύτικο Amazon token

Δεν είναι μόνο οι χάκερ που στοχεύουν cryptocurrency fans, οι απατεώνες είναι μια κοινή απειλή για όσους θέλουν να επενδύσουν σε ψηφιακό currency. Μια νέα καμπάνια phishing χρησιμοποιεί την Amazon και ένα fake news report για να προσπαθήσει να ξεγελάσει τους ανθρώπους ώστε να δώσουν μετρητά ή crypto για ένα token που δεν υπάρχει.

Δείτε επίσης: Amazon Alexa down: Ο έξυπνος βοηθός έχει προβλήματα λειτουργίας

amazon token

Ερευνητές από την Akamai Technologies εντόπισαν την καμπάνια. Ξεκινά με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που απευθύνονται σε ομάδες που ενδιαφέρονται για όλα τα πράγματα που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση. Κάνοντας κλικ σε έναν από τους συνδέσμους των αναρτήσεων κατευθύνεται σε έναν ψεύτικο ιστότοπο που ονομάζεται “CNBC Decoded” που δείχνει ένα άρθρο που ισχυρίζεται ότι έρχεται η προπώληση ενός Amazon Token.

Ο ψεύτικος ιστότοπος είναι ορατός μόνο για 30 δευτερόλεπτα, προτού ανακατευθυνθεί στον ιστότοπο του έργου Amazon Token, κάτι που, φυσικά, δεν είναι πραγματικό.

Δείτε επίσης: Amazon: Μήνυση από γονείς υπαλλήλου που σκοτώθηκε στην αποθήκη που χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλο

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές μπορούν να εγγραφούν για έναν λογαριασμό στην πλήρως λειτουργική σελίδα «Amazon Token». Απαιτεί επιβεβαίωση μέσω email, κάνοντας τον ιστότοπο να φαίνεται πιο αυθεντικός και συνοδεύεται από μια ψεύτικη γραμμή προόδου που υποδηλώνει ότι τα tokens είναι κοντά στο να εξαντληθούν, ενεργοποιώντας την περιέργεια του θύματος και πιέζοντάς το να παραδώσει τα στοιχεία πληρωμής του.

amazon token

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί μια πρόκληση τύπου captcha για να φιλτράρει τα bots και τα web crawlers που αναζητούν κακόβουλο περιεχόμενο, ενώ παράλληλα προσθέτει στη φαινομενική νομιμότητά του.

Η Akamai αναφέρει ότι το 98% των ατόμων που επισκέφτηκαν την ψεύτικη crypto landing page ήταν χρήστες κινητών τηλεφώνων, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονταν από τη Βόρεια και Νότια Αμερική και την Ασία. Η εταιρεία έχει αναφέρει τα ευρήματά της στην Amazon.

Δείτε επίσης: UK: Η Amazon εγκαταλείπει τα σχέδια για ban πιστωτικών καρτών Visa

Τον Ιούλιο του περασμένου έτους, μια αγγελία εργασίας της Amazon πρότεινε ότι η γιγαντιαία εταιρεία τεχνολογίας θα άρχιζε σύντομα να δέχεται crypto ως πληρωμή για αγαθά, αλλά η εταιρεία γρήγορα αρνήθηκε ότι αυτό θα συνέβαινε.

Πηγή πληροφοριών: techspot.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS