ΑρχικήinetΑναλώσιμα κινητά προτείνονται για τους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων

Αναλώσιμα κινητά προτείνονται για τους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών, προτρέπει τους αθλητές να αφήσουν τα προσωπικά τους τηλέφωνα και να χρησιμοποιήσουν αναλώσιμα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου μήνα στην Κίνα.

Ολυμπιακοί Αγώνες

Δείτε επίσης: Κίνα: Τα apps που επηρεάζουν την κοινή γνώμη απαιτούν έλεγχο ασφαλείας

Η συμβουλή φέρεται να στάλθηκε δύο φορές πέρυσι για να προειδοποιήσει τους αθλητές σχετικά με τη δυνατότητα ψηφιακής επιτήρησης ενώ βρίσκονται στην Κίνα. «Κάθε συσκευή, επικοινωνία, συναλλαγή και διαδικτυακή δραστηριότητα μπορεί να παρακολουθείται», αναφέρει το δελτίο. “Οι συσκευές σας ενδέχεται επίσης να έχουν παραβιαστεί με κακόβουλο λογισμικό, το οποίο θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη μελλοντική του χρήση.” Όπως σημειώνεται από το WSJ, η Μεγάλη Βρετανία, ο Καναδάς και η Ολλανδία έχουν επίσης προειδοποιήσει τους αθλητές τους να μην φέρουν τα προσωπικά τους ηλεκτρονικά στη χώρα.

Οι φόβοι της επιτροπής δεν είναι αβάσιμοι. Το 2019, η Κίνα πιάστηκε να εγκαθιστά κρυφά spyware σε τηλέφωνα τουριστών που εισήλθαν από την περιοχή Xinjiang. Αυτή η περιοχή υπό αυστηρή επιτήρηση κατοικείται από Ουιγούρους, μια κατά κύριο λόγο μουσουλμανική εθνική μειονότητα. Επιπλέον, η ερευνητική ομάδα Citizen Lab διαπίστωσε ότι η εφαρμογή My2022 Olympic της Κίνας, την οποία απαιτείται να εγκαταστήσουν όλοι οι συμμετέχοντες, είναι γεμάτη κενά ασφαλείας που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε παραβιάσεις απορρήτου, παρακολούθηση και hacking.

Δείτε ακόμα: «Μαζική» επίθεση hacking έπληξε κυβερνητικά sites στην Ουκρανία

αθλητές

Όταν το Πεκίνο διεξήγαγε τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ εξέδωσε μια παρόμοια συμβουλή για οποιονδήποτε ταξιδιώτη, προειδοποιώντας ότι η μεταφορά συσκευών, τους εκθέτει σε «μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και κλοπή δεδομένων από εγκληματίες ή ξένα κυβερνητικά στοιχεία». Ωστόσο, αυτή τη φορά τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, καθώς η Κίνα έχει απαγορεύσει όλους τους ξένους θεατές, λόγω ανησυχιών για τον COVID-19. Οι αθλητές πιθανότατα θα βασίζονται στις φορητές συσκευές τους για να παραμείνουν σε επαφή με τους φίλους και την οικογένειά τους, κάτι που θα μπορούσε να είναι πιο περίπλοκο σε ένα κινητό τηλέφωνο που διαθέτει όρια στα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, στα γραπτά μηνύματα και στις κλήσεις.

Αλλά ακόμα κι αν οι αθλητές θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους για να περιηγηθούν στο Διαδίκτυο, ενδέχεται να μην έχουν απεριόριστη πρόσβαση. Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008, η Κίνα υποσχέθηκε να προσφέρει στους θεατές, τους δημοσιογράφους και τους αθλητές απεριόριστη πρόσβαση στο διαδίκτυο, καθώς το Μεγάλο Τείχος προστασίας της Κίνας αποκλείει επί του παρόντος μια σειρά από δημοφιλείς ιστότοπους στη χώρα, όπως Google, YouTube, Twitter, Facebook, Netflix και περισσότερους. Ωστόσο, η Κίνα δεν φάνηκε να τηρεί την υπόσχεσή της. Οι δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι εξακολουθούσαν να μην έχουν πρόσβαση σε ορισμένους ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένου του BBC China, ορισμένων εφημερίδων του Χονγκ Κονγκ, καθώς και στον ιστότοπο της οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Διεθνούς Αμνηστίας.

Δείτε επίσης: Το YouTube είναι ο κύριος αγωγός ψεύτικων ειδήσεων, λένε οι ελεγκτές

Η Κίνα είπε για άλλη μια φορά ότι θα δώσει σε αθλητές και δημοσιογράφους πρόσβαση χωρίς λογοκρισία στο διαδίκτυο, αλλά δεν είναι σαφές εάν η χώρα θα εξακολουθήσει να αποκλείει ορισμένους ιστότοπους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS