ΑρχικήinetGoogle: Προειδοποιεί ότι μπορεί να αναγκαστεί να λογοκρίνει τα αποτελέσματα αναζήτησης

Google: Προειδοποιεί ότι μπορεί να αναγκαστεί να λογοκρίνει τα αποτελέσματα αναζήτησης

Η Google λέει ότι μπορεί να αναγκαστεί να λογοκρίνει τα αποτελέσματα αναζήτησης λόγω μιας δικαστικής απόφασης, που τάχθηκε υπέρ του δικηγόρου George Defteros στη μάχη του ενάντια στην τεχνολογική εταιρεία.

Google αποτελέσματα αναζήτησης hyperlinks

Η Google έχει προειδοποιήσει για “καταστροφικές” επιπτώσεις στο Διαδίκτυο, εάν δεν ανατραπεί μια δικαστική απόφαση που λέει ότι η εταιρεία είναι υπεύθυνη για δυσφημιστικό υλικό που περιέχεται σε hyperlinked pages.

Η Google προειδοποίησε ότι θα αναγκαστεί να “λογοκρίνει” τα αποτελέσματα αναζήτησής της, εάν εγκριθεί η αποζημίωση για δυσφήμιση, ύψους 40.000 δολαρίων στον George Defteros, έναν δικηγόρο που εκπροσωπούσε πρόσωπα συμμοριών της Μελβούρνης.

Δείτε επίσης: Google: Ίσως ενέκρινε κατά λάθος διαφήμιση απάτης με δωροκάρτα Target

Ο Defteros μήνυσε επιτυχώς την Google, υποστηρίζοντας ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης της περιελάμβαναν ένα άρθρο του 2004 από το the Age, σχετικά με τη σύλληψή του για συνωμοσία για φόνο. Οι κατηγορίες αργότερα αποσύρθηκαν αλλά ο George Defteros είπε ότι τόσο το άρθρο όσο και η Google (λόγω των αποτελεσμάτων αναζήτησης) τον ​​δυσφήμισαν.

Το 2020, δικαστής του ανώτατου δικαστηρίου της Victoria στην Αυστραλία έκρινε ότι το άρθρο υπονοούσε ότι ο Defteros δεν ήταν απλά ένας επαγγελματίας δικηγόρος αλλά και έμπιστο πρόσωπο και φίλος εγκληματιών. Έτσι, αποφάσισε ότι ο δικηγόρος θα έπρεπε να λάβει αποζημίωση ύψους 40.000 δολαρίων. Το εφετείο της Victoria απέρριψε την προσφορά της Google να ανατρέψει το αποτέλεσμα.

George Defteros Google

Οι δικηγόροι του Defteros είχαν επικοινωνήσει με την Google το 2016 ζητώντας την αφαίρεση του link που οδηγεί στο άρθρο, αλλά η εταιρεία αρνήθηκε να το κάνει, τότε, λέγοντας ότι το the Age ήταν μια αξιόπιστη πηγή.

Δείτε επίσης: Google: Αλλαγές στο white noise sound του Assistant προκάλεσαν αντιδράσεις

Η εταιρεία ανέφερε ότι η απόφαση αυτή σημαίνει ότι η Google θα πρέπει να θεωρείται “υπεύθυνη ως εκδότης για οποιοδήποτε θέμα δημοσιεύεται στο διαδίκτυο, στο οποίο τα αποτελέσματα αναζήτησης της παρέχουν hyperlink“, μετά την υποβολή καταγγελίας για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η εταιρεία τεχνολογίας υποστήριξε ότι δεν ήταν ο εκδότης του συγκεκριμένου υλικού και ότι η ύπαρξη ενός hyperlink δεν θα έπρεπε να είναι αρκετή για να κατηγορείται.

Αναπόφευκτη συνέπεια…. είναι ότι η Google θα πρέπει να κάνει λογοκρισία, αποκλείοντας από τα αποτελέσματα αναζήτησης οποιαδήποτε ιστοσελίδα, για την οποία υποβάλλεται καταγγελία, ακόμη και όταν η ιστοσελίδα έχει να κάνει με το έννομο συμφέρον και προέρχεται από μια αξιόπιστη ειδησεογραφική πηγή“.

Η Google προειδοποίησε ότι αυτή η δικαστική απόφαση θα έχει ευρείες επιπτώσεις για τη λειτουργία, τη βιωσιμότητα και την αποτελεσματικότητα των μηχανών αναζήτησης και τη χρήση hyperlinks γενικά στο web.

Δείτε επίσης: Η Google φέρεται να αναπτύσσει ένα AR Headset

Η εταιρεία τόνισε ότι η απόφαση “είναι πιθανό να είναι καταστροφική“, δεδομένης της “βασικής σημασίας του hyperlinking για την αποτελεσματική λειτουργία του Διαδικτύου“.

Η Google υποστήριξε, επίσης, ότι θα πρέπει να μπορεί να επικαλεστεί την υπεράσπισή της ως “innocent disseminator“, την οποία επικαλούνται συχνά οι ISPs για να απαλλαχθούν από την ευθύνη δυσφημιστικού περιεχομένου, με την προϋπόθεση ότι δεν γνώριζαν τη δυσφημιστική φύση του άρθρου και ότι η αδυναμία εντοπισμού του δυσφημιστικού περιεχομένου δεν οφείλεται στην αμέλεια.

Πηγή: The Guardian

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS