ΑρχικήinetMusk: Προτεραιότητα της Tesla για φέτος είναι ένα ανθρωποειδές ρομπότ

Musk: Προτεραιότητα της Tesla για φέτος είναι ένα ανθρωποειδές ρομπότ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, δήλωσε πρόσφατα ότι προτεραιότητα της εταιρείας για τη νέα χρονιά είναι ένα ανθρωποειδές ρομπότ. Αυτό θα είναι το “πιο σημαντικό προϊόν” που θα αναπτύξει η Tesla φέτος και μπαίνει πιο μπροστά (σαν προτεραιότητα) από το πολυδιαφημισμένο Cybertruck και άλλα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των Semi και Roadster.

Musk Tesla ανθρωποειδές ρομπότ
Tesla Optimus

Ο Musk μίλησε πρώτη φορά τον Αύγουστο για το “Tesla Bot“, το ανθρωποειδές ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η εταιρεία. Είχε δείξει τότε έναν άνθρωπο με στολή ρομπότ και είχε πει ότι ήλπιζε να έχει έτοιμο ένα πρωτότυπο τον επόμενο χρόνο.

Δείτε επίσης: Neuralink του Musk: Ένα βήμα πιο κοντά στην τοποθέτηση εμφυτεύματος στον εγκέφαλo μας

Νομίζω ότι έχει τη δυνατότητα να είναι πιο σημαντικό από την επιχείρηση οχημάτων, σε βάθος χρόνου“, είπε ο Elon Musk για το ρομπότ, το οποίο έχει την κωδική ονομασία “Optimus”.

Ο Musk είπε, επίσης, ότι η Tesla δεν σχεδιάζει να παρουσιάσει το Cybertruck φέτος και ότι αυτή τη στιγμή δεν εργάζεται σε ένα όχημα των 25.000 $. Η παρατεταμένη έλλειψη chip παρεμποδίζει την κυκλοφορία νέων μοντέλων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα παραδοθούν συνολικά λιγότερα αυτοκίνητα.

Ενώ το ρομπότ Tesla θα μπορούσε να χρειαστεί χρόνια για να υλοποιηθεί (και μπορεί να μην πραγματοποιηθεί ποτέ), ο Musk είπε την Τετάρτη ότι είναι ένα πολύ σημαντικό project γιατί θα έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στην οικονομία, εάν είναι σε θέση να εκτελέσει εργασίες που μπορούν να εκτελέσουν μόνο οι άνθρωποι.

Δείτε επίσης: Τμήμα πυραύλου της SpaceX βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με το φεγγάρι

Tesla Optimus
Tesla Optimus

Αν σκεφτείς την οικονομία — το θεμέλιο της οικονομίας είναι η εργασία“, είπε. “Λοιπόν, τι θα συμβεί εάν δεν έχετε πραγματικά έλλειψη εργατικού δυναμικού; Γι’ αυτό το πράγμα είναι το Optimus, επομένως είναι πολύ σημαντικό“.

Η πρόοδος στη ρομποτική έχει δώσει τη δυνατότητα σε εταιρείες να αντικαταστήσουν ορισμένους εργαζομένους με μηχανές ή να τις χρησιμοποιούν για δύσκολες δουλειές και για την αντιμετώπιση της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στην τρέχουσα τεχνολογία, με αποτέλεσμα κάποιες εργασίες να μπορούν να γίνουν μόνο από άνθρωπο.

Δείτε επίσης: Τα iPhones σύντομα δεν θα χρειάζονται επιπλέον hardware για contactless πληρωμές

Το Optimus προορίζεται να είναι φιλικό, να κυκλοφορεί σε έναν κόσμο ανθρώπων και να εξαλείφει επικίνδυνες, επαναλαμβανόμενες και βαρετές εργασίες“, δήλωσε ο Elon Musk τον Αύγουστο, όταν μίλησε πρώτη φορά για το σχέδιο της Tesla να φτιάξει ένα ανθρωποειδές ρομπότ.

Ο Elon Musk έχει πει ότι η Tesla εργάζεται για τη δημιουργία συναρπαστικών προϊόντων. Συχνά, όμως, οι καινοτομίες που ανακοινώνονται δεν πραγματοποιούνται εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος.

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS