ΑρχικήinetΗ Apple έχει μεγαλύτερα κέρδη από ποτέ παρά την κρίση στην εφοδιαστική...

Η Apple έχει μεγαλύτερα κέρδη από ποτέ παρά την κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα

Η Apple σημείωσε τριμηνιαία κέρδη ρεκόρ, ειδικά στο πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους, το οποίο περιλαμβάνει την περίοδο των εορτών. Το πρώτο τρίμηνο του 2022 η Apple κατέγραψε τα μεγαλύτερα έσοδα στην ιστορία της. Με γνώμονα τις πωλήσεις της σειράς iPhone 13 και τη συνεχή άνοδο των υπηρεσιών της, η Apple σημείωσε έσοδα 123,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων με κέρδη ανά μετοχή 2,10 δολάρια, ξεπερνώντας εύκολα τις προσδοκίες της Wall Street για 118,66 δισεκατομμύρια και 1,89 δολάρια, αντίστοιχα.

Apple

Δείτε επίσης: Apple: Παρατείνει την εξαίρεση αγορών εντός εφαρμογής

Το iPhone ήταν η κορυφαία συσκευή της εταιρείας για αυτό το τρίμηνο, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένου ότι ήταν περίοδος γιορτών και το πρώτο πλήρες τρίμηνο διαθεσιμότητας για τα iPhone 13, 13 mini, 13 Pro και 13 Pro Max. Η μονάδα iPhone έφερε στην εταιρεία 71,63 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 9% σε σχέση με το τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Όλα τα άλλα προϊόντα της Apple ήταν επίσης ανοδικά, με εξαίρεση το iPad, το οποίο μειώθηκε κατά 14 τοις εκατό και επηρεάστηκε από τους περιορισμούς της προσφοράς του. Το Mac σημείωσε άνοδο κατά 25 τοις εκατό, οι υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 24 τοις εκατό και οι φορητές συσκευές αυξήθηκαν κατά 13 τοις εκατό.

Δείτε ακόμα: Σαν σήμερα η Apple κυκλοφόρησε το πρώτο Macintosh computer

Το 2022 αναμένεται να είναι πολυάσχολο για την Apple όσον αφορά τις κυκλοφορίες νέων προϊόντων. Η εταιρεία φημολογείται ότι ετοιμάζει ένα νέο iPhone SE με δυνατότητα 5G για τον επόμενο μήνα. Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, ένα ενημερωμένο iPad Air και δυνητικά ένα ανανεωμένο προϊόν στη σειρά Mac, όπως ένα Mac mini ή iMac με το τσιπ M1 Pro που έκανε το ντεμπούτο του στο MacBook Pro του 2021, θα μπορούσε επίσης να κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του έτους. Μόλις χθες, το Bloomberg αποκάλυψε επίσης ότι η Apple θα μπορούσε σύντομα να λανσάρει μια υπηρεσία παρόμοια με το Square, που επιτρέπει στους κατόχους iPhone να δέχονται ανέπαφες πληρωμές χωρίς να χρειάζονται πρόσθετο υλικό.

κέρδη

Δείτε επίσης: Τα iPhones σύντομα δεν θα χρειάζονται επιπλέον hardware για contactless πληρωμές

Κοιτάζοντας περαιτέρω στο 2022, η εταιρεία φημολογείται επίσης ότι εργάζεται σε ένα νέο Mac Pro που τροφοδοτείται από το δικό της τσιπ. Και σε συνέχεια των AirPods τρίτης γενιάς που κυκλοφόρησαν πέρυσι, τα ακουστικά AirPod Pro επόμενης γενιάς αναμένονται επίσης τους επόμενους μήνες μαζί με ένα επανασχεδιασμένο iPad Pro και τη συνηθισμένη ανανέωση του iPhone όταν έρθει το φθινόπωρο.

Ωστόσο, η αβεβαιότητα περιβάλλει το πολυαναμενόμενο headset μικτής πραγματικότητας της εταιρείας, το οποίο θα είναι το πρώτο σημαντικό προϊόν της Apple σε μια νέα κατηγορία μετά το Apple Watch το 2015. Οι τελευταίες αναφορές υποδηλώνουν ότι η συσκευή VR / AR ενδέχεται να κυκλοφορήσει μέχρι το 2023.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS