ΑρχικήgamingΓερμανός gamer έσπασε τον αυχένα του φορώντας virtual reality headset

Γερμανός gamer έσπασε τον αυχένα του φορώντας virtual reality headset

Ένας Γερμανός gamer έσπασε τον αυχένα του, ενώ έπαιζε ένα παιχνίδι φορώντας virtual reality headset. Οι γιατροί ισχυρίζονται ότι οι “επαναλαμβανόμενες” και απότομες κινήσεις που έκανε ο 31χρονος κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, οδήγησαν σε βλάβη στον αυχένα, πριν τελικά “ραγίσει” μέρος του οστού.

gamer έσπασε αυχένα

Σύμφωνα με τη The Sun, ο άνδρας πήγε στο νοσοκομείο αφού ένιωσε έναν πολύ δυνατό πόνο στους ώμους του.

Χρήσιμη πληροφορία: Video games εθισμός: Συμπτώματα, συνέπειες και αντιμετώπιση

Αργότερα, οι αξονικές τομογραφίες αποκάλυψαν ότι ο άνδρας είχε σπάσει τον σπόνδυλο του αυχένα C7, ο οποίος βρίσκεται κοντά στη βάση του λαιμού, πάνω από τους ώμους.

Ειδικοί από το University of Leipzig Hospital, που ασχολήθηκαν με τον τραυματισμό του gamer, πιστεύουν ότι είναι το πρώτο τεκμηριωμένο “κάταγμα” στον κόσμο, που σχετίζεται με ένα virtual reality παιχνίδι.

Οι ερευνητές λένε ότι ο τραυματισμός στον αυχένα του gamer έμοιαζε με τραυματισμούς που έχουν παρατηρηθεί σε δρομείς και στρατιώτες.

Τα Virtual reality headsets μπορούν να ζυγίζουν σχεδόν 610 γραμμάρια, αν και οι γιατροί στην περίπτωση του Γερμανού δεν αναφέρουν λεπτομερώς τη μάρκα που χρησιμοποιούσε. Αυτό που γνωρίζουμε, είναι ότι ο 31χρονος gamer χρειάστηκε 12 εβδομάδες για να αναρρώσει πλήρως.

Δείτε επίσης: Sony σε Microsoft: Αναμένουμε ότι τα Activision games θα παραμείνουν multiplatform

Τα VR headsets γίνονται όλο και πιο δημοφιλή μεταξύ των gamers (και όχι μόνο). Εκατομμύρια από αυτά πωλούνται σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια.

gamer έσπασε αυχένα virtual reality headset
Γερμανός gamer έσπασε τον αυχένα του φορώντας virtual reality headset

Ο Δρ David Baur, ορθοπεδικός στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ο νεαρός άνδρας, είπε ότι ο τραυματισμός έμοιαζε με “clay-shoveler’s κάταγμα”. Αυτό το κάταγμα πήρε το όνομά του από τραυματισμούς που καταγράφηκαν σε ανθρακωρύχους αργίλου στην Αυστραλία τη δεκαετία του 1940.

Αυτός ο τραυματισμός έχει, επίσης, παρατηρηθεί σε επαγγελματίες αθλητές όπως παίκτες βόλεϊ και ιππείς.

Δείτε επίσης: Τα καλύτερα gaming laptops για το 2022

Ο Δρ Baur είπε: “Δεδομένου ότι ο ασθενής έπαιζε παιχνίδια VR για πολλές ώρες την εβδομάδα με ελαφριές συσκευές στα χέρια και στο κεφάλι του, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ένα τέτοιου τύπου κάταγμα φαίνεται να είναι η πιο πιθανή αιτία για το πρόβλημα στον αυχένα“.

Οι επαναλαμβανόμενες και έντονες κινήσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κάταγμα“.

Οι γιατροί δεν διευκρίνισαν πότε ακριβώς τραυματίστηκε ο άνδρας, αλλά τα virtual reality headsets είναι αρκετά δημοφιλή το τελευταίο διάστημα.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στο Journal of Medical Case Reports.

Πηγή: www.the-sun.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS