ΑρχικήSecurityBug: Εξαντλείται η μπαταρία των MacBook όταν βρίσκονται σε sleep mode

Bug: Εξαντλείται η μπαταρία των MacBook όταν βρίσκονται σε sleep mode

Εάν μόλις κατεβάσατε την πιο πρόσφατη έκδοση του macOS, 12.2, παρακολουθήστε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του MacBook σας. Εξαγριωμένοι ιδιοκτήτες φορητών υπολογιστών Apple αναφέρουν σε διάφορα φόρουμ και πλατφόρμες social media (Reddit, Twitter) ότι τα MacBook τους έχουν θέματα υπερβολικής κατανάλωσης μπαταρίας ενώ βρίσκονται σε sleep mode.

Δείτε επίσης: 2FA Apple: Μπλοκάρισμα στην αυτόματη συμπλήρωση κωδικών επαλήθευσης

MacBook sleep mode
Bug: Τα MacBook εξαντλούν την μπαταρία όταν βρίσκονται σε sleep mode

Ένα software bug που σχετίζεται με αξεσουάρ Bluetooth φαίνεται να αφυπνίζει αυτές τις συσκευές από τον λήθαργο εξοικονόμησης ενέργειας. Οι χρήστες ανέφεραν ότι η ενημέρωση του macOS 12.2 που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μειώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ενός Mac από 100% σε 0% όταν βρίσκεται σε sleep mode.

Δείτε επίσης: Η Apple έχει μεγαλύτερα κέρδη από ποτέ παρά την κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα

Ένας χρήστης που επηρεάζεται από το συγκεκριμένο bug δημοσίευσε στο Twitter γραφήματα που δείχνουν πώς η μπαταρία άρχισε να αδειάζει ακόμα και όταν η οθόνη δεν λειτουργούσε (σημείωση: αυτό στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει στα Windows, όπως ισχυρίζεται αυτό το tweet). Και άλλοι χρήστες συμμετείχαν στην συζήτηση, σημειώνοντας παρόμοια συμπεριφορά στις συσκευές τους από την εγκατάσταση του macOS 12.2 και μερικοί λένε ότι αντιμετώπισαν την αποστράγγιση της μπαταρίας κατά την εκτέλεση του macOS 12.3 beta.

«Μου συνέβη στο τελευταίο μου 2019 MBP 16 ιντσών, εγκατέστησα την ενημέρωση ενώ ήταν συνδεδεμένο στο ρεύμα, επανεκκίνησα το MBP, δεν έμειναν εφαρμογές σε λειτουργία και έκλεισα το καπάκι. Έβγαλα το MBP από την πρίζα, η μπαταρία ήταν 100% και πήγα για ύπνο», έγραψε ένα μέλος του φόρουμ του MacRumors.

«Όταν ξύπνησα και άνοιξα το καπάκι του MBP η συσκευή δεν μπορούσε να ανάψει. Δεν ήξερα τι δεν πήγαινε καλά αυτή τη στιγμή, οπότε έβαλα ξανά το MBP στην τροφοδοσία και προσπάθησα να το ξυπνήσω. Η συσκευή ξύπνησε και έδειξε 1% μπαταρία. Πήγε από 100% σε 1% κατά τη διάρκεια της νύχτας με το καπάκι κλειστό και τίποτα να μην λειτουργεί.»

Δεν είναι σαφές πότε το bug εμφανίστηκε στο desktop OS της Apple, αλλά ορισμένοι χρήστες λένε ότι υπήρχαν προβλήματα και σε προηγούμενες εκδόσεις του macOS. Και ενώ οι περισσότεροι που αναφέρουν αυτό το πρόβλημα διαθέτουν νεότερα M1 MacBook, επηρεάζονται και τα μοντέλα που τροφοδοτούνται από την Intel. Μέχρι στιγμής, η ομάδα υποστήριξης της Apple έχει απαντήσει στους δυσαρεστημένους ιδιοκτήτες Mac παρέχοντας έγγραφα υποστήριξης με οδηγίες για τη βελτιστοποίηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας ή τον έλεγχο της υγείας της μπαταρίας, αλλά τίποτα που να επιλύει το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Δείτε επίσης: Προμηθευτής των Apple και Tesla “χτυπήθηκε” από ransomware

Η κύρια θεωρία για το τι προκαλεί το πρόβλημα είναι ότι οι συσκευές Bluetooth αφυπνίζουν αυτούς τους Mac από τον ύπνο, αν και δεν είναι σαφές γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό. Οι χρήστες προσπάθησαν να βρουν την αιτία και ανακάλυψαν στο Terminal ότι τα αξεσουάρ Bluetooth προκαλούν το “DarkWake from Deep Idle”, με αποτέλεσμα οι Mac να “ξυπνούν επανειλημμένα από τον ύπνο”.

Όσοι υποφέρουν από το πρόβλημα εξάντλησης της μπαταρίας λένε ότι η απενεργοποίηση του Bluetooth ή η αποσύνδεση των ασύρματων αξεσουάρ είναι αποτελεσματικές, αν και ενοχλητικές, λύσεις. Άλλοι έχουν αποφύγει να ξυπνήσουν με νεκρό MacBook κρατώντας το συνδεδεμένο κατά τη διάρκεια της νύχτας (θα πρέπει να προειδοποιήσουμε ότι αυτό θα μπορούσε να βλάψει την υγεία της μπαταρίας).

Η Apple θα πρέπει σύντομα να συνειδητοποιήσει αυτό το ζήτημα και ελπίζουμε ότι θα εργαστεί για να κυκλοφορήσει γρήγορα μια ενημέρωση κώδικα. Μέχρι τότε, αν αντιμετωπίζετε ήδη προβλήματα, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε το Bluetooth προτού ενεργοποιήσετε το sleep mode.

Πηγή πληροφοριών: gizmodo.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS