ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΠοιες είναι οι πιο ανατριχιαστικές εφευρέσεις της NASA;

Ποιες είναι οι πιο ανατριχιαστικές εφευρέσεις της NASA;

Η NASA στην διάρκεια των 64 χρόνων που υπάρχει έχει εφεύρει μερικά απίστευτα, αν και περίεργα πράγματα – ακολουθούν οι 4 πιο ανατριχιαστικές της εφευρέσεις.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία έχει καταφέρει πολλά πράγματα για την ανθρωπότητα αλλά έχει φέρει στη Γη και μια σειρά από πραγματικά παράξενες/ανατριχιαστικές εφευρέσεις.

Δείτε επίσης: NASA James Webb: Ενεργοποιεί τις κάμερές του για την πρώτη παρατήρηση αστεριού

ανατριχιαστικές εφευρέσεις

Sci-Farming

Σε πυκνοκατοικημένες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, η γεωργία μπορεί να μην φαίνεται πιθανή, ωστόσο, χάρη στο σύστημα «κάθετης γεωργίας» της NASA, αυτές οι πυκνοκατοικημένες περιοχές μπορούν να στοιβάζουν καλλιέργειες για να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο.

Χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που ονομάζεται γεωργία ελεγχόμενου περιβάλλοντος (controlled environment agriculture ή CEA), η NASA χρησιμοποίησε έναν συνδυασμό φυτοεπιστημών και τεχνικών περιβαλλοντικού ελέγχου «για τη βελτιστοποίηση της ανάπτυξης των φυτών μέσα σε έναν κλειστό χώρο», σύμφωνα με τη NASA Spinoff.

Δείτε επίσης: Η NASA απαθανατίζει την στιγμή μιας λαμπρής ηλιακής έκλαμψης

Η τεχνολογία, η οποία χρησιμοποιεί περιβαλλοντικούς αισθητήρες και κάμερες, ευνοεί και τις ιδανικές συνθήκες καλλιέργειας για καλλιέργειες που προσφέρουν ακριβή αποτελέσματα.

“Ακούγεται κάπως υψηλής τεχνολογίας και λίγο επιστημονικής φαντασίας – και είναι”, είπε ο Dan Lockney της NASA, το γραφείο που επικεντρώθηκε στην εμπορευματοποίηση των εφευρέσεων του οργανισμού.

Σήμερα, εταιρείες «έξυπνης γεωργίας» όπως η Bowery ανθίζουν με αυτό το σύστημα.

Αναγνώριση καρδιακού ρυθμού

Ένα από τα πιο καινοτόμα προϊόντα Spinoff είναι ένα σύστημα αναγνώρισης καρδιάς επόμενης γενιάς.

Η NASA προβλέπει ότι οι καρδιακοί παλμοί θα μπορούσαν να είναι το επόμενο big thing για το ξεκλείδωμα τηλεφώνων, υπολογιστών, ακόμη και για την πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς, αντικαθιστώντας τα βιομετρικά συστήματα επαλήθευσης, όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα και τις σαρώσεις αμφιβληστροειδούς.

Το σύστημα ID λειτουργεί με τη μέτρηση των ηλεκτρικών σημάτων που σχετίζονται με τα καρδιακά κύματα, η οποία είναι η ίδια τεχνολογία με αυτή που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των καρδιακών παλμών των αστροναυτών στο διάστημα.

Το σύστημα χρησιμοποιεί περίπου 192 διαφορετικές παραμέτρους για να αναγνωρίσει μοναδικούς δείκτες καρδιάς, οι οποίοι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικά ασφαλές σύστημα επαλήθευσης ταυτότητας.

Δείτε επίσης: Το τηλεσκόπιο James Webb της NASA έφτασε στον τελικό του προορισμό

Η NASA πιστεύει ότι αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής του νόμου, των τραπεζών, της υγειονομικής περίθαλψης και της ασφάλειας των αεροδρομίων.

Η τεχνολογία είναι προς το παρόν διαθέσιμη για εμπορική εφαρμογή και αδειοδότηση.

Αυτοθεραπευόμενο μέταλλο αλουμινίου

Σε ότι αφορά τις ανατριχιαστικές εφευρέσεις, το αυτοθεραπευόμενο αλουμίνιο της NASA βρίσκεται πολύ ψηλά στην λίστα.

Στο Spinoff του 2022, ο οργανισμός αποκάλυψε μια πατέντα για μια νέα τεχνολογία που ανέπτυξε που επιτρέπει σε ένα σύνθετο υλικό matrix composite (MMC) να αυτοεπιδιορθώνεται από μεγάλες ρωγμές.

Η τεχνολογία μπορεί να αποδειχθεί πολύ ωφέλιμη στο μέλλον καθώς μπορεί να βοηθήσει τις δομές «να αποφύγουν την καταστροφική αστοχία».

Robo-Glove

Η NASA σε συνεργασία με την General Motors (GM) σχεδίασαν το Robo-Glove, μια συσκευή που κάποιοι θα μπορούσαν να πουν ότι μετατρέπει το ανθρώπινο χέρι σε ένα υβριδικό άκρο AI.

«Το Robo-Glove είναι μια αυτόνομη μονάδα, ουσιαστικά ένα ρομπότ στο χέρι σας», έγραψε η NASA σε μια δήλωση.

NASA ανατριχιαστικές εφευρέσεις

Η φορητή συσκευή βελτιώνει την αντίληψη του ανθρώπου, μειώνοντας την ενέργεια και τη δύναμη που χρειάζεται ένα άτομο «για να χειριστεί εργαλεία για μεγάλο χρονικό διάστημα ή όταν εκτελεί εργασίες με επαναλαμβανόμενη κίνηση», πρόσθεσε η υπηρεσία.

Η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από πολλούς, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στις κατασκευές, των ατόμων με μειωμένη ή περιορισμένη μυϊκή δύναμη των χεριών ή των εργαζομένων στη γραμμή συναρμολόγησης.

Το Robo-Glove είναι μια spinoff συσκευή εμπνευσμένη από το R2, ένα ανθρωποειδές ρομπότ της NASA.

Πηγή πληροφοριών: the-sun.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS