ΑρχικήinetMark Zuckerberg: Έχασε $ 29 δισεκατομμύρια σε μια μέρα

Mark Zuckerberg: Έχασε $ 29 δισεκατομμύρια σε μια μέρα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, έχασε 29 δισεκατομμύρια δολάρια από την προσωπική του περιουσία λόγω της πτώσης της τιμής των μετοχών της εταιρείας, μετά την τελευταία τριμηνιαία έκθεσή της.

Mark Zuckerberg Meta

Οι μετοχές της Meta υποχώρησαν σχεδόν 25% στις συναλλαγές, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα έσοδα. Αξιοσημείωτη είναι και η μείωση στον αριθμό των καθημερινών ενεργών χρηστών του Facebook, καθώς είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μέσα σε 18 χρόνια.

Δείτε επίσης: Ο Zuckerberg δε θα κυκλοφορήσει το κρυπτονόμισμα που πάντα ήθελε

Ο αριθμός των καθημερινών ενεργών χρηστών του Facebook μειώθηκε σε 1,929 δισεκατομμύρια από 1,93 δισεκατομμύρια, με την εταιρεία να κατηγορεί τον ανταγωνισμό από πλατφόρμες όπως το TikTok και το YouTube.

Ο Mark Zuckerberg είπε ότι το Facebook συνεχίζει να αναπτύσσεται αλλά “το TikTok είναι ήδη τόσο μεγάλος ανταγωνιστής και επίσης συνεχίζει να αναπτύσσεται με αρκετά γρήγορο ρυθμό“.

Η κακή απόδοση οδήγησε σε μεγάλη πτώση της χρηματιστηριακής αξίας της εταιρείας, κάτι που οδήγησε και σε πτώση της προσωπικής περιουσίας του Mark Zuckerberg, αφού αυτή συνδέεται κυρίως με τη μετοχή της Meta.

Δείτε επίσης: Η Meta φέρνει τα 3D avatars στο Instagram

Facebook

Αυτή η πτώση οδήγησε τον Zuckerberg στη 12η θέση στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2015, δεν βρίσκεται ανάμεσα στους 10 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

Πάντως, ο Zuckerberg δήλωσε βέβαιος ότι η νέα εστίαση της εταιρείας του στο metaverse θα αποδειχτεί μια τεράστια ευκαιρία για μεγαλύτερη ανάπτυξη και νέες ροές εσόδων, αν και ορισμένοι εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι σχετικά με την υπόσχεση εικονικών κόσμων.

Δείτε επίσης: Meta: Ο νέος μας υπερυπολογιστής AI θα είναι ο ταχύτερος στον κόσμο

Για παράδειγμα, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, εξέφρασε πρόσφατα αμφιβολίες για το metaverse, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει την ελκυστικότητα των παραδοσιακών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: The Independent

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS