ΑρχικήsecurityΗΠΑ: Οι κυβερνοεπιθέσεις που προέρχονται από την Κίνα είναι περισσότερες από όλων...

ΗΠΑ: Οι κυβερνοεπιθέσεις που προέρχονται από την Κίνα είναι περισσότερες από όλων των άλλων χωρών μαζί

Η Κίνα έχει πραγματοποιήσει περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής από όλες οι άλλες μεγάλες χώρες μαζί, ισχυρίστηκε ο διευθυντής του FBI.

κυβερνοεπιθέσεις
ΗΠΑ: Οι κυβερνοεπιθέσεις που προέρχονται από την Κίνα είναι περισσότερες από όλων των άλλων χωρών μαζί

Δείτε επίσης: CISA & Λευκός Οίκος για κυβερνοεπιθέσεις: Να είστε σε επιφυλακή ενόψει των Χριστουγέννων

Σε μια ομιλία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Christoper Wray δήλωσε ότι το FBI διερευνά επί του παρόντος περισσότερα από 2.000 περιστατικά στα οποία η Κίνα προσπάθησε να «κλέψει τις πληροφορίες και την τεχνολογία μας».

Σύμφωνα με τον Wray, η Κίνα έχει κλέψει «εκπληκτικούς όγκους» πληροφοριών από αμερικανικές εταιρείες και τα endpoints τους, προκαλώντας βαθιά ζημιά που καταστρέφει τις θέσεις εργασίας σε πολλούς κλάδους. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου το FBI ανοίγει περίπου δύο νέες έρευνες κάθε μέρα.

Πρόσληψη εγκληματιών

Η Κίνα είναι σε θέση να το κάνει αυτό, πρόσθεσε ο Wray, με «πολλή χρηματοδότηση και εξελιγμένα εργαλεία». Επιπλέον, συχνά απασχολεί και άλλες κυβερνοεγκληματικές ομάδες.

Ο Wray σημείωσε ότι οι Κινέζοι προκαλούν και πολλές παράπλευρες ζημιές στην πορεία, αναφέροντας το πρόσφατο χακάρισμα του Microsoft Exchange που έθεσε «σε κίνδυνο τα δίκτυα περισσότερων από 10.000 αμερικανικών εταιρειών σε μία μόνο καμπάνια».

Δείτε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο: 450 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις!

Ο Wray κατηγόρησε τους Κινέζους ότι δεν τήρησαν τις δικές τους συμφωνίες. «Το 2015, η κινεζική κυβέρνηση υποσχέθηκε δημόσια ότι θα σταματήσει να παραδίδει παραβιασμένη αμερικανική τεχνολογία σε κινεζικές εταιρείες, αλλά το πρόγραμμα κλοπής στον κυβερνοχώρο συνέχισε να είναι ισχυρό». Ακόμη και η συμφωνία μεταξύ Κίνας-ΗΠΑ, η οποία συνήφθη το 2015, δεν τους εμπόδισε να διανέμουν malware και να προκαλέσουν όλεθρο:

“Και τα τελευταία χρόνια, έχουν χτυπήσει όλο και περισσότερες εταιρείες και εργαζομένους. Είδαμε να λεηλατούνται μικρές εταιρείες που αναπτύσσουν σημαντικά φάρμακα. Έχουμε δει μεγάλους παρόχους υπηρεσιών διαχείρισης να διαχειρίζονται εξ αποστάσεως υπηρεσίες πληροφορικής για χιλιάδες άλλες επιχειρήσεις, έτσι η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να κλέψει τις αξιόπιστες συνδέσεις τους με τους πελάτες της και να χακάρει και αυτές τις εταιρείες”.

κυβερνοεπιθέσεις

Δείτε επίσης: Microsoft: Οι μισές κυβερνοεπιθέσεις που γίνονται στις ΗΠΑ προέρχονται από την Ρωσία

Αλλά και οι ΗΠΑ δεν έμειναν με τα χέρια σταυρωμένα, είπε, αναφέροντας την κίνηση κατά της Huawei. Ωστόσο, δεν αναμένει ότι ο αγώνας ενάντια στην Κίνα θα τελειώσει σύντομα.

Πηγή πληροφοριών: techradar.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS