ΑρχικήsecurityΗ News Corp αποκαλύπτει ότι ήταν στόχος μια επίμονης κυβερνοεπίθεσης

Η News Corp αποκαλύπτει ότι ήταν στόχος μια επίμονης κυβερνοεπίθεσης

Ο αμερικανικός κολοσσός των μέσων ενημέρωσης και των εκδόσεων News Corp αποκάλυψε σήμερα ότι ήταν στόχος μιας «επίμονης» κυβερνοεπίθεσης.

News Corp

Δείτε επίσης: Η εταιρεία προμήθειας βενζίνης Oiltanking παρέλυσε από κυβερνοεπίθεση

Η επίθεση που ανακαλύφθηκε κάποια στιγμή αυτόν τον Ιανουάριο, φέρεται να επέτρεψε στους χάκερ να έχουν πρόσβαση σε email και έγγραφα ορισμένων εργαζομένων της News Corp, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων.

Ο όμιλος της News Corp περιλαμβάνει τα Fox News, The Wall Street Journal, New York Post και News UK.

Πως αποκαλύφθηκε το hack

Σε μια κατάθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) που είδε σήμερα το BleepingComputer, η News Corp ανέφερε ότι ένα από τα συστήματά της είχε υποστεί «επίμονη δραστηριότητα κυβερνοεπιθέσεων».

Η επίθεση ανακαλύφθηκε τον Ιανουάριο, αλλά ο ειδησεογραφικός όμιλος σήμερα αποκάλυψε δημόσια την επίθεση, αν και αθόρυβα μέσω ενός filing και όχι μιας ειδοποίησης παραβίασης δεδομένων.

Δείτε επίσης: FBI: Προειδοποιεί για κυβερνοεπίθεση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου

Τα προκαταρκτικά ευρήματα δείχνουν ότι οι επιτιθέμενοι συνδέονται με μια «ξένη κυβέρνηση» και ότι όντως σημειώθηκε data exfiltration.

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν επηρεαστεί στοιχεία πελατών ή οικονομικών δεδομένων που κατέχει η επηρεαζόμενη εταιρεία, η News Corp έχει προσλάβει μια εξωτερική εταιρεία κυβερνοασφάλειας, τη Mandiant, για να βοηθήσει στην έρευνα.

Πιθανώς συνδέεται με απειλητικούς φορείς που υποστηρίζονται από την Κίνα

Η WSJ που ανέφερε για πρώτη φορά το περιστατικό δηλώνει ότι η παραβίαση επηρέασε μεγάλους ειδησεογραφικούς κλάδους του ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των The Wall Street Journal, της New York Post και της εταιρείας ειδήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την έκθεση της WSJ, το περιστατικό επέτρεψε στους χάκερ να έχουν πρόσβαση στα email και τα έγγραφα ορισμένων υπαλλήλων της News Corp, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων.

Δείτε επίσης: Η Γερουσία του Πουέρτο Ρίκο στοχοποιείται από κυβερνοεπίθεση

Μια δήλωση που παρείχε η Mandiant εξηγεί ότι η κυβερνοεπίθεση πιθανώς συνδέεται με απειλητικούς φορείς που υποστηρίζονται από την Κίνα.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS