ΑρχικήUpdatesΑλλαγή στο λογότυπο του Chrome μετά από οκτώ χρόνια

Αλλαγή στο λογότυπο του Chrome μετά από οκτώ χρόνια

Ο Chrome αλλάζει το λογότυπό του για πρώτη φορά μετά το 2014, ωστόσο η αλλαγή είναι πολύ μικρή και δύσκολα αντιληπτή. Ο Elvin Hu, σχεδιαστής στο Google Chrome, προσφέρει μια πρώτη ματιά στον επανασχεδιασμό του λογότυπου σε ένα μήνυμα που δημοσίευσε στο Twitter, καθώς και μερικές από τις σκέψεις πίσω από τις τόσο λεπτές αλλαγές.

λογότυπο

Δείτε επίσης: Πώς να εισάγετε σελιδοδείκτες στον Google Chrome

Πλέον δεν υπάρχουν σκιές στα όρια μεταξύ κάθε χρώματος και ουσιαστικά το κόκκινο, το κίτρινο και το πράσινο είναι απλά επίπεδα. Και ενώ δεν αναφέρθηκε από τον Hu, ο μπλε κύκλος στη μέση φαίνεται να είναι μεγαλύτερος, αλλά ίσως απλά αυτό οφείλεται στην απουσία των σκιάσεων.

Τα χρώματα στο λογότυπο φαίνονται πιο ζωντανά, πιθανώς λόγω του ότι η ομάδα σχεδιασμού έχει αφαιρέσει τις σκιές γύρω τους, αλλά υπάρχει μια άλλη αλλαγή που δεν θα παρατηρήσετε ποτέ αν δεν δείτε στο μήνυμα του Hu στο Twitter. Η ομάδα σχεδίασης της Google, ανακάλυψε ότι «η τοποθέτηση ορισμένων αποχρώσεων του πράσινου και του κόκκινου η μία δίπλα στην άλλη δημιουργούσε μια δυσάρεστη χρωματική δόνηση». Για να το διορθώσουν και να κάνουν το εικονίδιο «πιο προσιτό», αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν πολύ λεπτές διαβαθμίσεις, που είναι πιθανό ότι το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί καν να δει, για να αποτρέψουν τυχόν χρωματικές δονήσεις.

Δείτε ακόμα: Google Chrome: Τρόπος ενεργοποίησης των flags για δοκιμή δυνατοτήτων beta

Chrome

Το κύριο λογότυπο του Chrome δεν θα φαίνεται το ίδιο σε όλα τα συστήματα. Στο ChromeOS, το λογότυπο θα φαίνεται πιο πολύχρωμο για να συμπληρώσει τα άλλα εικονίδια του συστήματος, ενώ στο macOS, το λογότυπο θα έχει μια μικρή σκιά, που θα το κάνει να φαίνεται σαν να “ξεπροβάλλει” από το dock. Εν τω μεταξύ, η έκδοση των Windows 10 και 11 έχει μια πιο δραματική κλίση, ώστε να ταιριάζει με το στυλ άλλων εικονιδίων των Windows. Ο Hu λέει ότι οι χρήστες θα αρχίσουν να βλέπουν το νέο εικονίδιο άμεσα εάν χρησιμοποιούν το Chrome Canary, αλλά θα αρχίσει να κυκλοφορεί για όλους τους άλλους μέσα στους επόμενους μήνες.

Υπάρχουν επίσης μερικά νέα εικονίδια για την έκδοση beta και για προγραμματιστές του λογότυπου του Chrome, με την πιο εντυπωσιακή αλλαγή να είναι ένα εικονίδιο σε στυλ σχεδιαγράμματος για την εφαρμογή beta στο iOS. Ο Hu σημειώνει επίσης ότι η ομάδα σχεδιασμού πειραματίστηκε με μια λευκή γραμμή που χρησιμεύει ως το όριο μεταξύ κάθε χρώματος, αλλά διαπίστωσε ότι αυτό έκανε το συνολικό εικονίδιο μικρότερο, καθιστώντας πιθανότατα δυσκολότερη την αναγνώριση μεταξύ άλλων εφαρμογών Google.

Δείτε επίσης: Google Chrome: Τρόπος ενεργοποίησης των flags για δοκιμή δυνατοτήτων beta

Από το 2008 έως τώρα, το λογότυπο του Chrome γίνεται σταδιακά πιο απλό. Αυτό που ξεκίνησε ως ένα λαμπερό, τρισδιάστατο έμβλημα έχει καταλήξει σε ένα 2D σύμβολο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS