ΑρχικήinetFacebook: Ο Peter Thiel αποχωρεί από το διοικητικό συμβούλιο της Meta

Facebook: Ο Peter Thiel αποχωρεί από το διοικητικό συμβούλιο της Meta

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής στον κλάδο της τεχνολογίας και συνιδρυτής της PayPal, Peter Thiel, θα παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο της Meta (μητρικής του Facebook).

Ο Thiel ήταν ένας από τους πρώτους επενδυτές του Facebook και στενός συνεργάτης του διευθύνοντος συμβούλου Mark Zuckerberg. Καθώς φαίνεται, όμως, δεν θα είναι υποψήφιος για επανεκλογή στο διοικητικό συμβούλιο, στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας το 2022. Θα συνεχίσει το έργο του μέχρι την ετήσια συνεδρίαση.

Δείτε επίσης: Facebook: Μικρή πτώση στους καθημερνούς χρήστες για πρώτη φορά

Peter Thiel Facebook
Facebook: Ο Peter Thiel αποχωρεί από το διοικητικό συμβούλιο της Meta

Ο Thiel βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο του Facebook από το 2005. Έκτοτε, η εταιρεία έχει αναπτυχθεί σημαντικά αγγίζοντας το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε κεφαλαιοποίηση και δημιουργώντας περισσότερα από 117 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα το 2021.

Ο Peter Thiel είχε επενδύσει στον Zuckerberg από τότε που ο επιχειρηματίας ήταν στο κολέγιο με ένα δημοφιλές site. Ωστόσο, η θητεία του στην εταιρεία έχει προκαλέσει εντάσεις κατά καιρούς. Μερικές από αυτές τις εντάσεις έχουν να κάνουν με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Ο Thiel έχει επενδύσει και σε άλλες start-ups που είτε ανταγωνίζονται το Facebook είτε χρησιμοποιούν τα δεδομένα του με μη εγκεκριμένους τρόπους.

Ωστόσο, οι μεγαλύτερες αναταραχές είχαν προκληθεί λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων. Ο Thiel ήταν ενεργός υποστηρικτής του Donald Trump κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016. Μάλιστα ήταν υποστηρικτής του ακόμα και όταν ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφραζε ακραίες απόψεις (π.χ. μετανάστευση). Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια δεν εκφράζει τόσο έντονα την υποστήριξή του.

Δείτε επίσης: Ο Zuckerberg αφήνει την Ευρώπη χωρίς Facebook και Instagram;

Ο Trump σε δηλώσεις του έδειχνε, επίσης, ότι εκτιμούσε τον Thiel.

Peter Thiel Meta

Ο Peter Thiel επένδυσε 500.000 $ στο thefacebook.com το 2004, και έγινε ο πρώτος σημαντικός εξωτερικός επενδυτής στην ταχέως αναπτυσσόμενη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Ένα χρόνο αργότερα ο Zuckerberg μετονόμασε την εταιρεία σε Facebook.

Πέρα από τις επενδύσεις στο Facebook, ο Thiel έχει ασχοληθεί με πολλές άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, ενώ είναι συνιδρυτής της PayPal.

Ωστόσο, όπως είπαμε και παραπάνω, έχει κάνει και επενδύσεις που φαινομενικά έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα του Facebook. Για παράδειγμα, το 2019 υποστήριξε μια start-up που ονομάζεται Clearview AI, η οποία συγκεντρώνει προφίλ στο Διαδίκτυο για να δημιουργήσει ένα εργαλείο αναγνώρισης προσώπου. Αυτό το εργαλείο προορίζεται για χρήση από τις αρχές επιβολής του νόμου. Το Facebook είπε στην εταιρεία να σταματήσει να χρησιμοποιεί τα δεδομένα της.

Δείτε επίσης: Meta: Ο νέος μας υπερυπολογιστής AI θα είναι ο ταχύτερος στον κόσμο

Ο Thiel είναι, επίσης, πρόεδρος και συνιδρυτής της Palantir Technologies, μια επένδυση που του χάρισε μια περιουσία. Η εταιρεία πουλά λογισμικό που βοήθησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να εντοπίσει τρομοκράτες.

Λέγεται ότι ο Peter Thiel αποχωρεί από το διοικητικό συμβούλιο της Meta, ώστε να επικεντρωθεί στην υποστήριξη πολιτικών υποψηφίων που υποστηρίζουν την ατζέντα του Donald Trump κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου.

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS