ΑρχικήinetΗ επόμενης γενιάς αρχιτεκτονική Lovelace της Nvidia μάλλον δεν θα διαφέρει και...

Η επόμενης γενιάς αρχιτεκτονική Lovelace της Nvidia μάλλον δεν θα διαφέρει και πολύ από την Ampere

Κάθε μέρα μας φέρνει πιο κοντά στην κυκλοφορία των καρτών βίντεο επόμενης γενιάς. Η σειρά RX 6000 και η σειρά Nvidia RTX 30 είναι μαζί μας για πολύ περισσότερο από ένα χρόνο και ανυπομονούμε για το τι θα ακολουθήσει. Ο γνωστός Leaker Greymon55 λατρεύει να μας δίνει ειδήσεις και το τελευταίο του tweet δείχνει ότι η θεμελιώδης αρχιτεκτονική των επερχόμενων GPU της σειράς Lovelace ή RTX 40 δεν είναι και τόσο διαφορετική από εκείνες των σημερινών GPU Ampere RTX 30.

Lovelace Ampere

Δείτε επίσης: Η τεράστια συμφωνία μεταξύ Nvidia και Arm μόλις καταργήθηκε

Ωστόσο, μην απογοητευτείτε από αυτή τη φήμη. Οι κάρτες της σειράς Nvidia RTX 30 κατασκευάζονται με τη διαδικασία 8 nm της Samsung, η οποία είναι παράγωγο του κόμβου των 10 nm. Αυτό θέτει τη Nvidia σε μειονεκτική θέση σε σύγκριση με τη χρήση του κόμβου 7nm της TSMC από την AMD. Αυτός είναι μέρος του λόγου για τον οποίο η Nvidia δεν μπορεί να επιτύχει clock speeds τόσο υψηλές όσο της AMD.

Οι επόμενης γενιάς GPUs από την Nvidia και την AMD αναμένεται να χρησιμοποιούν τον κόμβο 5nm της TSMC. Αυτό θα επιτρέψει στη Nvidia να ανακτήσει μέρος από τα τρέχοντα μειονεκτήματά της. Η μετατόπιση σε έναν μικρότερο και πυκνότερο κόμβο θα επιτρέψει στη Nvidia να συσκευάσει πολλά περισσότερα clusters shader, οπότε ακόμα κι αν η Lovelace δεν αλλάξει πολύ, μια κάρτα υψηλότερου χρονισμού με 50 τοις εκατό ή περισσότερους shaders θα εξακολουθήσει να είναι μια δύναμη που πρέπει να υπολογίσουμε.

Δείτε επίσης: Nvidia: Ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το σχέδιο εξαγοράς της Arm;

Lovelace Ampere

Φυσικά, ο Greymon55 δεν λέει ότι η Lovelace δεν αλλάζει τίποτα, επομένως οι κάρτες RTX 40 θα είναι σίγουρα ταχύτερες από τις κάρτες RTX 30. Μπορούμε να περιμένουμε περισσότερους πυρήνες CUDA, ROPs, πυρήνες Tensor και πυρήνες RT σε υψηλότερα clocks με πιθανώς μεγαλύτερο bandwidth. Βέβαια, αυτή δεν είναι μια τολμηρή πρόβλεψη, αλλά έχουμε ακόμη πολλούς μήνες πριν από την κυκλοφορία των RTX 40.

Δείτε επίσης: Το Fortnite επιστρέφει στο iOS χάρη στην υπηρεσία GeForce NOW της Nvidia

Οι κάρτες RTX 40 Lovelace θα συμβαδίζουν με τις κάρτες RDNA3 της AMD και αυτές φαίνεται να διαφέρουν ριζικά από τις κάρτες RX 6000. Η επόμενη μεγάλη μάχη στους ατελείωτους πολέμους των GPU πρόκειται να ξεκινήσει κατά τη διάρκεια του 2022.

Πηγή πληροφοριών: pcgamer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS