ΑρχικήinetΚαλιφόρνια: Κρατική υπηρεσία μηνύει την Tesla για φυλετικές διακρίσεις

Καλιφόρνια: Κρατική υπηρεσία μηνύει την Tesla για φυλετικές διακρίσεις

Μια κρατική υπηρεσία της Καλιφόρνια κατέθεσε μήνυση την Τετάρτη κατηγορώντας την Tesla Inc (TSLA.O) ότι ανέχεται τις διακρίσεις κατά των μαύρων εργαζομένων σε εργοστάσιο συναρμολόγησης, αντικατοπτρίζοντας ισχυρισμούς σε πολλές άλλες εκκρεμείς υποθέσεις εναντίον της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ανέφερε η Wall Street Journal.

Δείτε επίσης: Amazon: Μήνυση από γονείς υπαλλήλου που σκοτώθηκε στην αποθήκη που χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλο

Το Τμήμα Δίκαιης Απασχόλησης και Στέγασης της Καλιφόρνια (DFEH) κατέθεσε αγωγή στο πολιτειακό δικαστήριο που στοχεύει υποτιθέμενα ζητήματα στο χώρο εργασίας του εργοστασίου Fremont της Tesla, σύμφωνα με την έκθεση.

Η υπηρεσία βρήκε στοιχεία ότι το εργοστάσιο είναι ένας «φυλετικά διαχωρισμένος χώρος εργασίας» όπου οι μαύροι εργαζόμενοι δέχονται φυλετικές διακρίσεις σε αναθέσεις εργασίας και αμοιβές οπότε δημιουργείται ένα εχθρικό περιβάλλον εργασίας, ανέφερε η έκθεση, επικαλούμενη δήλωση του διευθυντή του DFEH Kevin Kish.

Δείτε επίσης: Sonos: Κέρδισε τη μήνυση για τα οικιακά ηχεία Google

Η Tesla είχε δηλώσει την Τετάρτη ότι το DFEH σχεδίαζε να καταθέσει μήνυση κατά της εταιρείας με ισχυρισμό συστηματικών φυλετικών διακρίσεων και παρενόχλησης.

Tesla φυλετικές διακρίσεις

Η εταιρεία είχε πει ότι θα ζητούσε από το δικαστήριο να σταματήσει την υπόθεση μόλις η πολιτειακή ρυθμιστική αρχή πολιτικών δικαιωμάτων καταθέσει την αγωγή της.

Δείτε επίσης: Έξι ακόμη γυναίκες υποβάλλουν μήνυση στην Tesla για σεξουαλική παρενόχληση

Παρά τα πολλά αιτήματα, είπε η Tesla, η ρυθμιστική αρχή αρνήθηκε να παράσχει στην εταιρεία τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς ή τις πραγματικές βάσεις για την αγωγή της.

Πηγή πληροφοριών: reuters.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS