ΑρχικήSecurityΗ CIA συλλέγει κρυφά δεδομένα Αμερικανών!

Η CIA συλλέγει κρυφά δεδομένα Αμερικανών!

Η CIA έχει ένα μυστικό, άγνωστο αποθετήριο δεδομένων που περιλαμβάνει πληροφορίες που συλλέγονται από Αμερικανούς, δήλωσαν την Πέμπτη δύο Δημοκρατικοί στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας. Ενώ ούτε η υπηρεσία ούτε οι νομοθέτες θα αποκάλυπταν λεπτομέρειες σχετικά με τα δεδομένα, οι γερουσιαστές ισχυρίστηκαν ότι η CIA είχε από καιρό κρύψει λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα από το κοινό και το Κογκρέσο.

CIA

Δείτε επίσης: DPD Group: Ελάττωμα στην παρακολούθηση δεμάτων εκθέτει δεδομένα πελατών

Ο γερουσιαστής Ron Wyden του Όρεγκον και ο Martin Heinrich από το Νέο Μεξικό έστειλαν επιστολή σε ανώτατους αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών ζητώντας να αποσαφηνιστούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα. Μεγάλα μέρη της επιστολής, η οποία στάλθηκε τον Απρίλιο του 2021 και έγιναν declassify την Πέμπτη, και τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα η CIA, αποκλείστηκαν. Οι Wyden και Heinrich είπαν ότι το πρόγραμμα λειτούργησε «εκτός του θεσμικού πλαισίου που το Κογκρέσο και το κοινό πιστεύουν ότι διέπει αυτήν τη συλλογή».

Υπήρχαν εδώ και καιρό ανησυχίες σχετικά με το ποιες πληροφορίες συλλέγει η κοινότητα των πληροφοριών στο εσωτερικό, εν μέρει λόγω προηγούμενων παραβιάσεων των πολιτικών ελευθεριών των Αμερικανών. Η CIA και η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας γενικά απαγορεύεται να ερευνούν Αμερικανούς ή αμερικανικές επιχειρήσεις. Αλλά η μεγάλη συλλογή ξένων επικοινωνιών των κατασκοπευτικών υπηρεσιών συχνά παγιδεύει τα μηνύματα και τα δεδομένα των Αμερικανών κατά λάθος.

Δείτε επίσης: Microsoft: To powerdir παρέχει πρόσβαση σε δεδομένα χρήστη macOS

Οι υπηρεσίες πληροφοριών οφείλουν να λάβουν μέτρα για την προστασία των πληροφοριών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της διαγραφής των ονομάτων οποιωνδήποτε Αμερικανών από αναφορές, εκτός εάν κριθούν σχετικά με μια έρευνα. Η διαδικασία αφαίρεσης των διορθώσεων είναι γνωστή ως «αποκάλυψη».

CIA

Δείτε επίσης: BRATA Android malware: Κλέβει δεδομένα και εκτελεί επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων

Η CIA δημοσίευσε μια σειρά από αναθεωρημένες συστάσεις σχετικά με το πρόγραμμα που εκδόθηκαν από μια επιτροπή εποπτείας γνωστή ως Συμβούλιο Εποπτείας Απορρήτου και Πολιτικών Ελευθεριών. Σύμφωνα με το έγγραφο, ένα αναδυόμενο πλαίσιο προειδοποιεί τους αναλυτές της CIA που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα ότι η αναζήτηση οποιασδήποτε πληροφορίας σχετικά με πολίτες των ΗΠΑ ή άλλους που καλύπτονται από τη νομοθεσία περί απορρήτου είναι παράνομη.

Πηγή πληροφοριών: nbcnews.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS