Αρχικήinet"Ηλιακό αυτοκίνητο" που "κινείται για μήνες με μόνο μια φόρτιση", θα κυκλοφορήσει...

“Ηλιακό αυτοκίνητο” που “κινείται για μήνες με μόνο μια φόρτιση”, θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι

Ένα ηλιακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει διανύσει εκατοντάδες χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο για την κυκλοφορία του “πιο αποδοτικού και βιώσιμου” οχήματος στον κόσμο.

Δείτε επίσης: Alice: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό επιβατικό αεροπλάνο είναι έτοιμο για πτήση

Πρόκειται για το Lightyear One, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μπορεί να κινείται σχεδόν αποκλειστικά από την ηλιακή / ηλεκτρική ενέργεια που παράγει η φωτοβολταϊκή οροφή του. Το αυτοκίνητο υπόσχεται τεράστια αυτονομία, χάρη βεβαίως και στην μπαταρία την οποία διαθέτει, αφού επί της ουσίας είναι ένα ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας που έχει τη δυνατότητα να αυτό-φορτίζεται με τη βοήθεια φωτοβολταϊκού πάνελ οροφής.

Ηλιακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Κατά τη διάρκεια των πιο πρόσφατων δοκιμών στην ιταλική πόλη Aprilia, το Lightyear One κάλυψε 400 χιλιόμετρα (248 μίλια) με 130 χλμ/ώρα, πριν χρειαστεί επαναφόρτιση. Προηγούμενες δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν με χαμηλότερη ταχύτητα είδαν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο να διανύει περισσότερα από 700 χιλιόμετρα.

Η Lightyear, η ολλανδική εταιρεία πίσω από το ηλιακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ισχυρίζεται ότι το αυτοκίνητό της θα επιτρέπει στους πελάτες να “οδηγούν για μήνες χωρίς φόρτιση” και ελπίζει να παραδώσει τα πρώτα οχήματα στους πελάτες μέχρι τα μέσα του 2022.

Δείτε επίσης: Hyundai και Genesis αυτοκίνητα μπορεί να υποστηρίζουν το CarKey μέχρι το καλοκαίρι

Οι κρατήσεις για το Lightyear One μπορούν ήδη να γίνουν μέσω της επίσημης σελίδας της εταιρείας.

Με μία φόρτιση, θα μπορείτε να οδηγείτε για περισσότερα από 400 χλμ. Για παράδειγμα, αυτό είναι μια απόσταση από το Άμστερνταμ μέχρι το Λουξεμβούργο“, είπε η Megan Parfitt, συντονίστρια δοκιμών των οχημάτων στη Lightyear.

Συγκρίνοντας αυτό με άλλα οχήματα που κυκλοφορούν στην αγορά αυτή τη στιγμή, βλέπουμε ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από οποιοδήποτε άμεσα συγκρίσιμο όχημα με το ίδιο μέγεθος μπαταρίας… Δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο για να επιτύχουμε το στόχο μας που είναι να είμαστε το πιο αποδοτικό αυτοκίνητο στην αγορά, σε πραγματικές συνθήκες που θα βιώσει ο πελάτης“.

Lightyear One
“Ηλιακό αυτοκίνητο” που “κινείται για μήνες με μόνο μια φόρτιση”, θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι

Η Lightyear πραγματοποίησε επίσης πραγματικές δοκιμές σχετικά με την αεροδυναμική και η εταιρεία ισχυρίζεται ότι τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά.

Οι δοκιμές μας επιβεβαιώνουν ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για την παραγωγή του πιο αεροδυναμικού πενταθέσιου μέχρι σήμερα“, δήλωσε η εταιρεία σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό της.

Δείτε επίσης: Το infotainment οχημάτων Mazda παγώνει εξαιτίας σταθμού NPR του Σιάτλ

Καθώς ο κόσμος μας κινείται προς πιο βιώσιμες πηγές ενέργειας, η Lightyear οδηγεί την ανάπτυξη του clean mobility στην αυτοκινητοβιομηχανία“.

Το Lightyear One δεν θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που αξιοποιεί ηλιακή ενέργεια και θα κυκλοφορήσει στην αγορά, αλλά θα είναι το πρώτο τετράτροχο αυτοκίνητο αυτού του είδους που θα μπορεί να μεταφέρει περισσότερους από έναν επιβάτες.

Πηγή: The Independent

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS