ΑρχικήinetIntel: Το νέο crypto chip έχει σχεδιαστεί για να είναι ενεργειακά αποδοτικό

Intel: Το νέο crypto chip έχει σχεδιαστεί για να είναι ενεργειακά αποδοτικό

Η Intel επενδύει στην τεχνολογία blockchain με ένα νέο chip που έχει σχεδιαστεί για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων (crypto chip). Η εταιρεία εστιάζει στη βιωσιμότητα και σχεδιάζει «να αναπτύξει τις πιο ενεργειακά αποδοτικές υπολογιστικές τεχνολογίες σε κλίμακα».

Intel crypto chip

Δείτε επίσης: Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν 3,6 δις $ που είχαν κλαπεί από το Bitfinex cryptoexchange

Το πρώτο crypto chip της Intel, το οποίο η εταιρεία αποκαλεί ως «blockchain accelerator» πρόκειται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στην χρονιά. Δύο εταιρείες έχουν ήδη προπαραγγείλει την τεχνολογία, μεταξύ των οποίων η εταιρεία εξόρυξης Bitcoin GRIID Infrastructures και η Block, η εταιρεία fintech που ανήκει στον Jack Dorsey, παλαιότερα γνωστή ως Square.

«Αναμένουμε ότι οι καινοτομίες του circuit μας θα προσφέρουν έναν επιταχυντή blockchain που θα έχει πάνω από 1000 φορές καλύτερη απόδοση ανά watt από τις mainstream GPUs για εξόρυξη με βάση το SHA-256», εξηγεί στην ανακοίνωση ο Raja Koduri, ανώτερος αντιπρόεδρος της Intel, αναφερόμενος στον αλγόριθμο SHA-256 hashing που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία Bitcoin και μιας σειράς άλλων κρυπτονομισμάτων.

Δείτε επίσης: Wormhole cryptocurrency: Κλάπηκαν 326 εκατομμύρια δολάρια μετά από παραβίαση

Η Intel λέει ότι περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το crypto chip θα είναι διαθέσιμες στo  International Solid-State Circuits Conference, το οποίο ξεκινά στις 20 Φεβρουαρίου. Όπως επισημαίνει το PCMag, η εταιρεία έχει προγραμματίσει να κάνει μια παρουσίαση (PDF) στο ISCC στις 23 Φεβρουαρίου, με τίτλο «Bonanza Mine: An Ultra-Low-Voltage Energy-Efficient Bitcoin Mining ASIC». Το ASIC, ή τα ολοκληρωμένα κυκλώματα για συγκεκριμένες εφαρμογές, είναι ένα τσιπ που έχει σχεδιαστεί για μια συγκεκριμένη εργασία, όπως το cryptocurrency mining.

Intel crypto chip

Δείτε επίσης: CoinStomp: Ποιους στοχεύει το νέο cryptojacking malware;

Ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων έχει γίνει μια τεράστια ανησυχία και το νέο τσιπ της Intel μπορεί να είναι μια προσπάθεια να τον αντιμετωπίσει. Τα mining rigs που απαιτούν ενέργεια συχνά λαμβάνουν την ενέργειά τους από μονάδες άνθρακα και φυσικού αερίου που μπορούν να βλάψουν το περιβάλλον και μπορούν να συμβάλουν στο υψηλό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και τις διακοπές ρεύματος. Οι αμερικανοί νομοθέτες έθεσαν το θέμα ακόμη και στο Κογκρέσο, συζητώντας πώς να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη κατανάλωση ενέργειας που σχετίζεται με την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS