ΑρχικήsecurityΟυκρανία: Υπουργείο Άμυνας, Στρατός και τράπεζες δέχονται DDoS επιθέσεις

Ουκρανία: Υπουργείο Άμυνας, Στρατός και τράπεζες δέχονται DDoS επιθέσεις

Ουκρανία: Το Υπουργείο Άμυνας, οι Ένοπλες Δυνάμεις και δύο από τις κρατικές τράπεζες της χώρας, η Privatbank και η Oschadbank δέχονται Distributed Denial-of-Service (DDoS) επιθέσεις.

Η Cyberpolice της Ουκρανίας ανέφερε, επίσης, ότι πελάτες τραπεζών έλαβαν μηνύματα που ισχυρίζονταν ότι τα ATM ήταν εκτός λειτουργίας. Οι ειδικοί είπαν ότι αυτά “αποτελούσαν μέρος ενός information attack και δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα“.

Δείτε επίσης: Όλο και περισσότερες οι DDoS επιθέσεις που ζητούν λύτρα

Ουκρανία DDoS
Ουκρανία: Υπουργείο Άμυνας, Στρατός και τράπεζες δέχονται DDoS επιθέσεις

Το Υπουργείο Άμυνας στην Ουκρανία αντιμετώπισε προβλήματα με το site του μετά τις επιθέσεις και δήλωσε ότι “η ιστοσελίδα του πιθανότατα δέχτηκε επίθεση DDoS: καταγράφηκε υπερβολικός αριθμός requests ανά δευτερόλεπτο“.

Ξεκινώντας από το απόγευμα της 15ης Φεβρουαρίου 2022, υπάρχει μια ισχυρή επίθεση DDOS σε έναν αριθμό φορέων της Ουκρανίας“, πρόσθεσε η Κρατική Υπηρεσία Προστασίας Πληροφοριών της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, αυτό προκάλεσε διακοπές στο έργο των διαδικτυακών υπηρεσιών της Privatbank και της Oschadbank. Οι ιστοσελίδες του Υπουργείου Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δέχθηκαν επίσης επίθεση“.

Το site του Υπουργείου Άμυνας βρέθηκε εκτός λειτουργίας. Τα sites της Oschadbank και της Privatbank ήταν προσβάσιμα, αλλά οι πελάτες έχουν προβλήματα σύνδεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους στο διαδίκτυο.

Δείτε επίσης: CISA: Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες πρέπει να επιδιορθώσουν τα σφάλματα Chrome και Magento

Το Ukrainian Center for Strategic Communications and Information Security ανέφερε ότι οι χρήστες της Privatbank ανέφεραν προβλήματα με τις πληρωμές και την εφαρμογή της τράπεζας για κινητά.

Ουκρανία: Υπουργείο Άμυνας, Στρατός και τράπεζες δέχονται DDoS επιθέσεις

Κάποιοι πρόσθεσαν ότι δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους μέσω διαδικτύου, ενώ άλλοι είδαν λανθασμένα υπόλοιπα και πρόσφατες συναλλαγές.

Τη Δευτέρα, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SSU) δήλωσε ότι η χώρα είναι στόχος ενός «μαζικού κύματος υβριδικού πολέμου» που θέλει να προκαλέσει άγχος και να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των Ουκρανών στο κράτος και στην ικανότητά του να τους υπερασπιστεί.

Η SSU πρόσθεσε ότι έχει ήδη αντιμετωπίσει πολλές τέτοιες απόπειρες που συνδέονται με εχθρικές υπηρεσίες πληροφοριών και εξάρθρωσε bots που στόχευαν Ουκρανούς πολίτες με απειλές για βόμβες και ψεύτικες ειδήσεις που έχουν σχεδιαστεί για να σκορπίσουν τον πανικό.

Δείτε επίσης: FBI: Το BlackByte ransomware έχει στοχεύσει κρίσιμες υποδομές των ΗΠΑ

Το Computer Emergency Response Team της χώρας προειδοποίησε για επιθέσεις κατά των ουκρανικών αρχών, που συντονίζονται από την hacking ομάδα Gamaredon.

Η SSU πρόσθεσε ότι τον τον Ιανουάριο του 2022 μπλόκαρε περισσότερες από 120 επιθέσεις στον κυβερνοχώρο που στόχευαν κρατικούς θεσμούς της Ουκρανίας.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS