ΑρχικήSecurityΤο Μιζούρι δεν θα διώξει ποινικά τον δημοσιογράφο που προέβαλε τον κώδικα...

Το Μιζούρι δεν θα διώξει ποινικά τον δημοσιογράφο που προέβαλε τον κώδικα κρατικού site

Η Πολιτεία του Μιζούρι δεν θα διώξει έναν δημοσιογράφο που χαρακτηρίζεται ως “χάκερ” επειδή προέβαλε τον πηγαίο κώδικα του ιστότοπου και ανέφερε σοβαρή διαρροή ασφαλείας.

Μιζούρι

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Χάκερ που χρηματοδοτεί η Ρωσία στοχεύουν εργολάβους άμυνας

Τον Οκτώβριο του 2021, ο δημοσιογράφος του St. Louis Post-Dispatch, Josh Renaud, δημοσίευσε μια ιστορία που τεκμηριώνει την έκθεση αριθμών κοινωνικής ασφάλισης (SSNs) που ανήκουν σε δασκάλους, διαχειριστές και συμβούλους που προκαλούνται από ελαττώματα ασφαλείας στον ιστότοπο του Τμήματος Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Μιζούρι.

Φέρεται να εκτέθηκαν πάνω από 100.000 SSNs.

Ο Renaud ανακάλυψε το πρόβλημα σε μια λειτουργία αναζήτησης στον ιστότοπο και το μόνο που χρειαζόταν για να βρει SSNs ήταν να πατήσει το F12 και να προβάλει το HTML του ιστότοπου μέσω της κονσόλας προγραμματιστή.

Το St. Louis Post-Dispatch ανέφερε το ελάττωμα, το οποίο επέτρεπε σε οποιονδήποτε με πρόγραμμα περιήγησης να δει αυτά τα ευαίσθητα δεδομένα, ιδιωτικά στο DESE πριν από τη δημοσίευση. Ωστόσο, ο κυβερνήτης του Μιζούρι, Mike Parson, είχε μια περίεργη άποψη για την υπεύθυνη αποκάλυψη.

Στο Twitter, ο Parson ισχυρίστηκε ότι ο δημοσιογράφος «πήρε τα αρχεία τουλάχιστον τριών εκπαιδευτικών, αποκωδικοποίησε τον πηγαίο κώδικα HTML και είδε το SSN αυτών των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών».

Δείτε επίσης: FBI για BEC επιθέσεις: Απατεώνες μιμούνται CEOs σε virtual meetings

Ο Parson είπε:

“Αυτό το θέμα είναι σοβαρό. Η πολιτεία δεσμεύεται να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης οποιονδήποτε χακάρει το σύστημά μας και οποιονδήποτε τον βοήθησε ή τον ενθάρρυνε να το πράξει — σύμφωνα με αυτό που επιτρέπει και απαιτεί ο νόμος του Μιζούρι.

Χάκερ είναι κάποιος που αποκτά μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε πληροφορίες ή περιεχόμενο. Αυτό το άτομο δεν είχε άδεια να κάνει αυτό που έκανε.

Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να καταλάβουμε ξεκάθαρα τις προθέσεις αυτού του ατόμου και γιατί ο στόχος ήταν δάσκαλοι του Μιζούρι”.

Ο Locke Thompson, εισαγγελέας της κομητείας Cole, αρνήθηκε να ασκήσει κατηγορίες. Σε μια δήλωση την περασμένη εβδομάδα, ο Thompson ευχαρίστησε τον κυβερνήτη για τις ανησυχίες του και ενώ “υπάρχει επιχείρημα ότι υπήρξε παραβίαση του νόμου”, τα “θέματα στο επίκεντρο της έρευνας έχουν επιλυθεί”.

Δείτε επίσης: Στόχευση χρηστών για διαφημιστικούς σκοπούς: Η Google ενισχύει το απόρρητο των χρηστών Android

“Ως εκ τούτου, δεν είναι προς το συμφέρον των πολιτών της κομητείας Cole να χρησιμοποιήσουν τους σημαντικούς πόρους και τα δολάρια των φορολογουμένων που θα ήταν απαραίτητα για την άσκηση ποινικών διώξεων για μια κατηγορία πλημμελήματος”, είπε ο εισαγγελέας.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS