ΑρχικήUpdatesΤο Facebook μετά από 15 χρόνια μετονομάζει το News Feed

Το Facebook μετά από 15 χρόνια μετονομάζει το News Feed

Η Meta αλλάζει το όνομα του News Feed του Facebook, του κύριου τμήματος της υπηρεσίας στην οποία οι χρήστες κάνουν scroll για να δουν τι έχουν κοινοποιήσει οι φίλοι και η οικογένειά τους. Στο εξής, θα ονομάζεται απλώς “Feed”, σύμφωνα με ένα tweet της εταιρείας. Το όνομα “News Feed” υπήρχε από τότε που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η λειτουργία πριν από περισσότερα από 15 χρόνια.

Δείτε επίσης: Snapchat και Facebook λένε ότι το μέλλον των social media είναι το TikTok

Facebook Feed

Κατά κάποιο τρόπο, είναι μια τεράστια αλλαγή – το Facebook είναι μια από τις πιο χρησιμοποιούμενες πλατφόρμες στον κόσμο και το Feed είναι το κύριο interface του. Από την άλλη πλευρά, είναι «απλώς μια αλλαγή ονόματος για να αντικατοπτρίζει καλύτερα το διαφορετικό περιεχόμενο που βλέπουν οι άνθρωποι στα Feed τους», αναφέρει ένα email που εστάλη στο The Verge από τον εκπρόσωπο του Facebook, Dami Oyefeso. Η αλλαγή «δεν επηρεάζει την εμπειρία της εφαρμογής ευρύτερα».

Δείτε επίσης: Facebook: Ο Peter Thiel αποχωρεί από το διοικητικό συμβούλιο της Meta

Το rebranding φαίνεται να αντανακλά την ακατάστατη σχέση του Facebook με τη διανομή ειδήσεων. Η έρευνα έχει δείξει ότι η παραπληροφόρηση αποκτά πολύ μεγαλύτερο engagement στην πλατφόρμα από τις αναφορές που βασίζονται σε γεγονότα και οι ρυθμιστικές αρχές εξετάζουν πώς οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες ταξινομούν αλγοριθμικά το περιεχόμενο στα feed τους. Από την πλευρά της, η Meta είπε ότι εργάζεται για τη μείωση του όγκου του πολιτικού περιεχομένου που εμφανίζεται στις αρχικές σελίδες των ανθρώπων.

Οι πληροφορίες σχετικά με την πολιτική και τα τρέχοντα γεγονότα, αντί για την ανάρτηση που έκανε ο ξάδερφος σας για τον αρραβώνα του, είναι τα είδη των πραγμάτων που θα περιμένατε να βρείτε σε κάτι που ονομάζεται “News Feed”. Οπότε όπως αντιλαμβάνεστε και εσείς η αλλαγή του ονόματος του section μας δημιουργεί και μια άλλη εντύπωση για το περιεχόμενο που προβάλλει ο αλγόριθμος.

Facebook Feed

Δείτε επίσης: Facebook: Μικρή πτώση στους καθημερνούς χρήστες για πρώτη φορά

Η αλλαγή ονόματος θα μπορούσε να βοηθήσει και στην εξάλειψη πιθανής σύγχυσης εντός της εφαρμογής. Σε ένα σημείωμα προς τους υπαλλήλους, η Meta είπε ότι το όνομα “News Feed” έκανε τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι ήταν ένα μέρος για ειδήσεις αντί για δημοσιεύσεις από φίλους.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS