ΑρχικήinetElon Musk: Αντιδράσεις μετά τη σύγκριση του Justin Trudeau με τον Αδόλφο...

Elon Musk: Αντιδράσεις μετά τη σύγκριση του Justin Trudeau με τον Αδόλφο Χίτλερ

Ο Elon Musk επικρίθηκε από το μουσείο του Άουσβιτς-Μπίρκεναου για τη σύγκριση του Καναδού πρωθυπουργού, Justin Trudeau, με τον Αδόλφο Χίτλερ.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk δώρισε μετοχές της Tesla αξίας $ 5,7 δισεκατομμυρίων

Elon Musk

Σε μία ανάρτησή του στο Twitter, που έδειχνε μια φωτογραφία του Χίτλερ με τις λέξεις «Σταματήστε να με συγκρίνειτε με τον Justin Trudeau» πάνω από την εικόνα και «Εγώ είχα έναν προϋπολογισμό» παρακάτω, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla συνέκρινε τους δύο άντρες. Το tweet του διαγράφηκε αργότερα.

Η χρήση της εικόνας του Χίτλερ από τον Musk «δεν σέβεται τη μνήμη όλων των θυμάτων και πληγώνει πολλούς ανθρώπους», δήλωσε το μουσείο Άουσβιτς-Μπίρκεναου, το οποίο βρίσκεται στον χώρο του ναζιστικού στρατοπέδου όπου σκοτώθηκαν 960.000 άνθρωποι.

«Η χρήση της εικόνας του Αδόλφου Χίτλερ και ως εκ τούτου η εκμετάλλευση της τραγωδίας όλων των ανθρώπων που υπέφεραν, ταπεινώθηκαν, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν από το ολοκληρωτικό καθεστώς της Ναζιστικής Γερμανίας που δημιουργήθηκε από αυτόν, είναι λυπηρό και ανησυχητικό», έγραψε το μουσείο στο Twitter απαντώντας στον Musk.

Η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή είπε ότι το tweet του δισεκατομμυριούχου ήταν απαράδεκτο και ότι έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη. «Για άλλη μια φορά, ο Elon Musk άσκησε εξαιρετικά κακή κριτική επικαλούμενος τον Χίτλερ για να πει κάτι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρέπει να σταματήσει αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά», ανέφερε.

Δείτε ακόμα: Ο Elon Musk λέει ότι ο Jeff Bezos πρέπει «να δουλέψει περισσότερο»

Justin Trudeau

«Ο Musk μπορεί να πιστεύει ότι η ανάρτηση ενός meme που συγκρίνει τον Justin Trudeau με έναν δικτάτορα που εξολόθρευσε εκατομμύρια είναι ο κατάλληλος τρόπος για να ασκήσει κριτική στις πολιτικές με τις οποίες διαφωνεί. Δεν είναι. Ποτέ δεν είναι. Ο Musk πρέπει να ζητήσει συγγνώμη και να βρει άλλους τρόπους να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του».

Ο Musk δεν απάντησε στην AJC ή στο μουσείο του Άουσβιτς-Μπίρκεναου, αλλά δημοσίευσε ένα άλλο tweet που πρότεινε στους οπαδούς του στο Twitter να διαβάσουν ένα βιβλίο για την οικονομική ιστορία της ναζιστικής Γερμανίας για «μια εις βάθος εξήγηση».

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, με περιουσία 236 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έκανε την αρχική ανάρτηση ως απάντηση στις αναφορές ότι οι καναδικές αρχές είχαν διατάξει τις τράπεζες να μπλοκάρουν τις δωρεές κρυπτονομισμάτων σε διαδηλωτές κατά των εμβολίων.

Ο Musk έχει μιλήσει συχνά υπέρ των διαδηλώσεων των καναδών φορτηγατζήδων κατά των μέτρων για τον Covid-19. Τον περασμένο μήνα δημοσίευσε μια φωτογραφία από τη μεγάλη ουρά των φορτηγών και έγραψε στο Twitter: «Οι Καναδοί φορτηγατζήδες κυβερνούν». Σε άλλη ανάρτησή του είπε: «Εάν η καναδική κυβέρνηση καταστέλλει ειρηνικές διαδηλώσεις, εκεί βρίσκεται ο φασισμός».

Δείτε επίσης: Elon Musk: Προκαλεί τον ΟΗΕ να αποδείξει ότι $ 6 δισ. θα έλυναν το παγκόσμιο πρόβλημα πείνας

Το αφεντικό της Tesla κατηγόρησε επίσης την αμερικανική χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή την Πέμπτη, ότι τον στόχευσε με μια «εκστρατεία παρενόχλησης», η οποία όπως είπε είχε σχεδιαστεί για να «παγώσει» την κριτική του προς την αμερικανική κυβέρνηση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS