ΑρχικήinetSafari: Κινδυνεύει να χάσει τη δεύτερη θέση στη λίστα με τους πιο...

Safari: Κινδυνεύει να χάσει τη δεύτερη θέση στη λίστα με τους πιο δημοφιλείς browsers (desktop)

Safari browser

Όλοι γνωρίζουμε ότι το Google Chrome είναι το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης και κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Ο Safari web browser της Apple δεν ήταν ποτέ τόσο δημοφιλής όσο το Google Chrome, αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα βρισκόταν στη δεύτερη θέση στη λίστα με τα προγράμματα περιήγησης που χρησιμοποιούνταν περισσότερο. Ωστόσο, νέα στοιχεία δείχνουν ότι είναι πιθανό να χάσει τη δεύτερη θέση.

Δείτε επίσης: Safari iPhone: Πώς να εμποδίσετε τα sites να ζητούν πρόσβαση στην τοποθεσία σας

Όπως φαίνεται από το StatCounter, το Safari παραμένει το δεύτερο πιο χρησιμοποιημένο πρόγραμμα περιήγησης για desktop, από τον Ιανουάριο του 2022, αλλά δύο από τους ανταγωνιστές του είναι πολύ κοντά στο να καταλάβουν τη δεύτερη θέση αυτή τη φορά.

Αυτή τη στιγμή, το Safari χρησιμοποιείται από το 9,84% των χρηστών desktop, αλλά ο Microsoft Edge βρίσκεται ακριβώς πίσω, με μερίδιο αγοράς 9,54%. Επιπλέον, ο Firefox browser που είχε μόλις 8,1% μερίδιο τον Ιανουάριο του 2021, φαίνεται να απέκτησε νέους χρήστες τους τελευταίους μήνες και τώρα κατέχει το 9,18% του μεριδίου αγοράς για υπολογιστές. Όπως ήταν αναμενόμενο, το Google Chrome εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 65,38%.

Δείτε επίσης: Η Mozilla αποσύρει τον VR browser Firefox Reality

Συγκριτικά, το 10,38% των χρηστών επιτραπέζιων υπολογιστών χρησιμοποιούσαν τον Safari browser τον Ιανουάριο του 2021, γεγονός που υποδηλώνει ότι το πρόγραμμα περιήγησης της Apple έχει χάσει έδαφος το τελευταίο διάστημα, ενώ έχουν ανέβει οι ανταγωνιστές του. Εάν το Safari συνεχίσει να χάνει χρήστες, πιθανότατα θα πέσει στην τρίτη ή τέταρτη θέση της κατάταξης τους επόμενους μήνες.

Δείτε επίσης: Mozilla: Σπασμένα site λόγω των user-agent των Firefox και Chrome 100

Όσον αφορά στην αγορά των ΗΠΑ, ο Safari browser εξακολουθεί να έχει πλεονέκτημα έναντι του Microsoft Edge με 18,12% έναντι 12,09%, αντίστοιχα. Ωστόσο, το πρόγραμμα περιήγησης της Apple έχει ήδη χάσει τη δεύτερη θέση (στην κατηγορία του desktop) στην Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Safari είναι διαθέσιμο μόνο σε macOS (όταν πρόκειται για επιτραπέζιους υπολογιστές), ενώ άλλα προγράμματα περιήγησης μπορούν να εγκατασταθούν τόσο σε υπολογιστές Mac όσο και Windows.

Πηγή: 9to5mac

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS