ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΤο AI αποτελεί την βέλτιστη τεχνολογία της εποχής αναφέρει ο Zuckerberg

Το AI αποτελεί την βέλτιστη τεχνολογία της εποχής αναφέρει ο Zuckerberg

Ο Zuckerberg της Meta αναφέρει ότι με την βοήθεια του AI θα δημιουργήσει ένα μοντέλο που θα αναγνωρίζει εκατοντάδες γλώσσες και ένα καθολικό μεταφραστή ομιλίας που θα προσφέρει στιγμιαία μετάφραση μεταξύ όλων των γλωσσών.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Meta Properties, ο Mark Zuckerberg, πραγματοποίησε την Τετάρτη μια παρουσίαση με την ομάδα του ομίλου τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του Yann LeCun, με θέμα «Χτίζοντας το metaverse με AI».

Το AI Lab αναφέρει στην αρχική του σελίδα στο Facebook ότι μέσω της τεχνητής νοημοσύνης θέλουν να δημιουργήσουν έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να μοιράζονται, να δημιουργούν και να συνδέονται φυσικά και εικονικά, με οποιονδήποτε και οπουδήποτε. Επίσης, ο Zuckerberg αποκάλεσε την τεχνητή νοημοσύνη την πιο σημαντική θεμελιώδη τεχνολογία της εποχής.

AI
Zuckerberg: Το AI αποτελεί την βέλτιστη τεχνολογία της εποχής

H Meta αποκάλυψε το Project CAIRaoke το οποίο είναι ένα πλήρως ολοκληρωμένο νευρωνικό μοντέλο που θα συμβάλλει στην δημιουργία συσκευών assistant. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να συνδυάσουν τις τεχνικές του BlenderBot με το πιο σύγχρονο AI συνομιλίας με στόχο τις ύψιστες δυνατότητες για διάλογο. Αναφέρθηκε ακόμη, στο γεγονός ότι η εστίαση της εταιρείας στην τεχνητή νοημοσύνη για το The Metaverse αποτελείται από δύο τομείς έρευνας της τεχνητής νοημοσύνης. Ο πρώτος τομέας αφορά την εγωκεντρική αντίληψη και ο δεύτερος αποτελεί μια νέα κατηγορία μοντέλων γενετικής AI. Ο Zuckerberg ανακοίνωσε ότι δεν παραλείφθηκε καμία γλώσσα, συνεπώς δημιουργείται ένα μοντέλο που μπορεί να καταλάβει εκατοντάδες γλώσσες. Ανακοινώθηκε επίσης ένας παγκόσμιος μεταφραστής ομιλίας που θα έχει την δυνατότητα να μεταφράσει στην στιγμή, κάτι το οποίο θα προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη κατά τη διάρκεια της ζωής μας.

Η παρουσίαση της ημέρας επικεντρώθηκε στο θέμα της «αυτοεποπτευόμενης μάθησης», όπου αναπτύσσεται ένα νευρωνικό δίκτυο που θα συγκεντρώνει πολύ περισσότερα δεδομένα χωρίς να χρειαστεί να εφαρμοστούν προσεγμένες τακτικές. Ο Lecun εξήγησε στην Eliza Strickland της IEEE Spectrum τις αρετές της αυτοεποπτευόμενης μάθησης σε ένα email που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

Mark Zuckerberg
Zuckerberg: Το AI αποτελεί την βέλτιστη τεχνολογία της εποχής

Κατά την παρουσίαση, αφού κάνει την εισαγωγή ο Zuckerberg, ο Jérôme Pesenti, ο αρχηγός της ομάδας AI, εξήγησε ότι τα αυτοεποπτευόμενα μοντέλα προσεγγίζουν όλο και περισσότερο την ακρίβεια των νευρωνικών δικτύων που εκπαιδεύονται και εποπτεύονται από ανθρώπους, όχι μόνο σε μοντέλα γλώσσας αλλά και σε τομείς όπως η αναγνώριση εικόνας.

Το Project CAIRaoke παρουσιάστηκε σε ένα βίντεο, καθιστώντας γνωστό ότι είναι ένας υψηλής ευφυίας βοηθός AI που κατανοεί σωστά τις προφορικές εντολές. Το βίντεο επισήμανε την ικανότητα του μοντέλου χρησιμοποιώντας τα κοινά σφάλματα κατανόησης της τεχνολογίας assistant. Αναφέρθηκε στο τελευταίο ως τεχνολογία επιπέδου 2 και τόνισε ότι αυτή η τεχνολογία είναι χρήσιμη μόνο για μεμονωμένη αλληλεπίδραση μίας λήψης και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αλληλεπιδράσεις που εμπεριέχουν συζήτηση. Επίσης ανακοινώθηκε ότι πρόκειται να παραχθούν υπερφορτισμένοι βοηθοί.

Δείτε επίσης: DeepMind: Εκπαιδεύσαμε ένα AI για να ελέγχει έναν αντιδραστήρα πυρηνικής σύντηξης

Στο τελευταίο μέρος της παρουσίασης ο LeCun εισήχθη από τον Yoshua Bengio σε μια συνομιλία που διοργάνωσε ο Lex Fridman, για μια συζήτηση σχετικά με την πορεία προς την «νοημοσύνη σε ανθρώπινο επίπεδο». Πιο συγκεκριμένα, ο Bengio ανέφερε ότι απέχουμε ακόμα πολύ από το AI σε ανθρώπινο επίπεδο ενώ παρατήρησε ότι οι άνθρωποι παρακολουθούν τις νέες καταστάσεις και χρειάζονται χρόνο για να συλλογιστούν σχετικά με την επίλυση ενός προβλήματος.

AI
Zuckerberg: Το AI αποτελεί την βέλτιστη τεχνολογία της εποχής

Η συνειδητή επεξεργασία που πραγματοποιούν οι ανθρώπινοι εγκέφαλοι αποτελούν έμπνευση για την δημιουργία ενός τέτοιου AI. Επεξηγώντας, ο Bengio χρησιμοποίησε το παράδειγμα ενός ατόμου που μαθαίνει να οδηγεί στην αριστερή πλευρά του δρόμου για πρώτη φορά όταν επισκέπτεται το Λονδίνο. Μεγάλο μέρος της μάθησης καθίσταται δυνατή από τους ανθρώπους καθώς έχουν πολλές πληροφορίες που συνάδουν και είναι οικείες με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να εκπαιδεύσουν εκ νέου συνήθειες ώστε να ταιριάζουν στην νέα απαιτούμενη γνώση.

Δείτε επίσης: Τεχνητή Νοημοσύνη (AI): Τί είναι και πόσο έχει εξελιχθεί μέχρι σήμερα;

Αντιθέτως, ο LeCun ενώ συμφώνησε με τον Bengio σχετικά με τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, είπε πως επικεντρώνεται περισσότερο στις λύσεις. Αναφέρθηκε στην μάθηση ανθρώπων και ζώων αναρωτώμενος για το είδος μάθησης που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι και τα ζώα το οποίο δεν είναι εύκολο να αναπαραχθεί σε μηχανές. Παράλληλα, απαντώντας στον εαυτό του ο LeCun είπε πως το πρόβλημα βρίσκεται στην ανικανότητα των μοντέλων να μαθαίνουν για τον τρόπο της λειτουργείας του κόσμου έχοντας παγκόσμιες σταθερές. Αναφερόμενος στο παράδειγμα με την αριστερή οδήγηση επισήμανε ότι οι κανόνες φυσικής δεν αλλάζουν. Συμπερασματικά, το κύριο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι το πως θα δημιουργηθεί ένας μηχανισμός AI που είναι ικανός να παρατηρεί αυτές τις παγκόσμιες σταθερές. Κλείνοντας, ο LeCun, υποστήριξε ότι η κοινή λογική που χαρακτηρίζει τον άνθρωπο είναι μια συλλογή από παγκόσμια μοντέλα σταθερών.

Πηγή: zdnet.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS