ΑρχικήSecurityΤο Facebook ενεργοποιεί το εργαλείο "lock profile" για χρήστες στην Ουκρανία

Το Facebook ενεργοποιεί το εργαλείο “lock profile” για χρήστες στην Ουκρανία

Η ομάδα ασφαλείας του Facebook, της δημοφιλούς social media πλατφόρμας, λαμβάνει νέα μέτρα για την προστασία των λογαριασμών των χρηστών στην Ουκρανία. Η εταιρεία αποφάσισε να ενεργοποιήσει τη δυνατότητα “κλειδώματος προφίλ(Facebook lock profile) για τους ανθρώπους στην Ουκρανία και δημιουργεί ένα “Κέντρο Ειδικών Επιχειρήσεων” (Special Operations Center) για να “παρακολουθεί στενά” τι συμβαίνει στη χώρα.

Δείτε επίσης: Facebook whistleblower: Η εταιρεία απέτυχε και στην κλιματική αλλαγή

Facebook κλείδωμα προφίλ lock profile Ουκρανία
Το Facebook ενεργοποιεί το εργαλείο “lock profile” για χρήστες στην Ουκρανία

Σύμφωνα με τον Head of Security Policy της Meta, Nathaniel Gleicher, το εργαλείο “lock profile” παρέχει στους χρήστες πρόσβαση, “με ένα κλικ”, σε πρόσθετες λειτουργίες απορρήτου και ασφάλειας. “Όταν το προφίλ τους είναι κλειδωμένο, τα άτομα που δεν είναι φίλοι τους δεν μπορούν να κατεβάσουν ή να μοιραστούν τη φωτογραφία του προφίλ τους ή να δουν αναρτήσεις στο χρονολόγιό τους“, είπε ο Gleicher.

Δείτε επίσης: Οι εργαζόμενοι του Facebook στην εποχή της Meta θα αποκαλούνται «Metamates»

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Facebook ενθαρρύνει τους χρήστες σε “μη ασφαλείς” περιοχές να κλειδώσουν τα προφίλ τους. Το καλοκαίρι, το Facebook ενεργοποίησε το εργαλείο “lock profile” για τους ανθρώπους στο Αφγανιστάν. Η εταιρεία αναφέρει ότι αυτή η δυνατότητα μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για δημοσιογράφους, ακτιβιστές και άλλους ανθρώπους που μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σε τέτοιες κρίσιμες περιόδους.

Δείτε επίσης: Το Facebook μετά από 15 χρόνια μετονομάζει το News Feed

Όπως είπαμε και παραπάνω, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έχει επίσης σχηματίσει μια ειδική ομάδα για να παρακολουθεί τι συμβαίνει στην Ουκρανία, ώστε να λάβει πρόσθετα μέτρα, αν χρειαστεί. “Σε απάντηση στην εκτυλισσόμενη στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία, δημιουργήσαμε ένα Κέντρο Ειδικών Επιχειρήσεων για να ανταποκριθούμε σε πραγματικό χρόνο“, είπε ο Gleicher. “Στελεχώνεται από ειδικούς (συμπεριλαμβανομένων ατόμων που μιλούν τη γλώσσα), ώστε να μπορούμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και να ενεργούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα“.

Πηγή: Engadget

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS