ΑρχικήinetΗ Google δέχεται πιέσεις για να καταργήσει κανάλια ρωσικής προπαγάνδας στο YouTube

Η Google δέχεται πιέσεις για να καταργήσει κανάλια ρωσικής προπαγάνδας στο YouTube

Η μητρική εταιρεία του YouTube, η Google, αντιμετωπίζει πιέσεις για να αφαιρέσει κανάλια ρωσικής προπαγάνδας που βρίσκονται στην πλατφόρμα της εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Δείτε επίσης: Νέο data-wiping malware στοχεύει δίκτυα στην Ουκρανία

YouTube

Αρκετοί ακτιβιστές μέσων κοινωνικής δικτύωσης στις ΗΠΑ τόνισαν ότι το YouTube συνέχιζε να φιλοξενεί ρωσικά κανάλια προπαγάνδας.

Η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία χθες και πραγματοποιεί στρατιωτικές επιθέσεις σε πολλές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας του Κιέβου, με σχεδόν 137 Ουκρανούς να φέρονται να σκοτώθηκαν.

Δείτε επίσης: Το Facebook ενεργοποιεί το εργαλείο “lock profile” για χρήστες στην Ουκρανία

Οι παγκόσμιοι ηγέτες έχουν καταδικάσει την εισβολή και οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι οι κυρώσεις και άλλες οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία θα συνεχίσουν να κλιμακώνονται εάν η κρίση δεν σταματήσει.

Το YouTube έχει τεράστια απήχηση στη Ρωσία και η πλατφόρμα συνεχίζει να χρησιμοποιείται ευρέως από επικριτές της κυβέρνησης του Κρεμλίνου, μέσα ενημέρωσης που υποστηρίζονται από το κράτος, καθώς και από φιλορώσους προπαγανδιστές.

Εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, αξιωματούχοι στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση συζητούν περαιτέρω κυρώσεις και άλλες κινήσεις για να στοχεύσουν προπαγανδιστικές ομάδες και άτομα με τεράστιο κοινό στην πλατφόρμα.

Μια τέτοια κύρωση από την ΕΕ, για παράδειγμα, έχει σκοπό να στοχεύσει τον Vladimir Solovyov, έναν τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό δημοσιογράφο που βρίσκεται πίσω από ένα κανάλι στο YouTube με περισσότερους από ένα εκατομμύριο συνδρομητές.

ρωσικής προπαγάνδας YouTube

Δείτε επίσης: Η τιμή του Bitcoin καταρρέει καθώς η Ρωσία κηρύσσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Έκθεση της ΕΕ, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, σημείωσε ότι ο κ. Solovyov είναι «γνωστός για την εξαιρετικά εχθρική του στάση απέναντι στην Ουκρανία και για το ότι επαινεί την ρωσική κυβέρνηση», προσθέτοντας ότι είναι υπεύθυνος για «υποστήριξη ενεργειών ή πολιτικών που υπονομεύουν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την κυριαρχία και ανεξαρτησία της Ουκρανίας».

Ένα τετράωρο live streaming που δημοσιεύτηκε στο κανάλι του στο YouTube σχετικά με τις ρωσικές στρατιωτικές επιθέσεις στην Ουκρανία είχε πάνω από 2,7 εκατομμύρια προβολές μέσα στις πρώτες εννέα ώρες, ανέφερε το Bloomberg.

Αρκετοί επικριτές στις ΗΠΑ έχουν επισημάνει στο Twitter ότι το YouTube όχι μόνο επέτρεψε τη φιλορωσική προπαγάνδα να φιλοξενείται στην πλατφόρμα του, αλλά δημιουργεί και έσοδα από τέτοια κανάλια με διαφημίσεις από αμερικανικά brands.

Πηγή πληροφοριών: independent.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS