ΑρχικήinetΦορτηγό πλοίο που μετέφερε πολυτελή αυτοκίνητα βυθίστηκε στον Ατλαντικό

Φορτηγό πλοίο που μετέφερε πολυτελή αυτοκίνητα βυθίστηκε στον Ατλαντικό

Ένα φορτηγό πλοίο που έπιασε φωτιά τον περασμένο μήνα και μετέφερε χιλιάδες πολυτελή αυτοκίνητα γνωστών εταιρειών, βυθίστηκε το πρωί της Τρίτης, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία διαχείρισής του.

πλοίο

Δείτε επίσης: Πλοίο γεμάτο με πολυτελή αυτοκίνητα φλέγεται στη μέση του Ατλαντικού

Η MOL Ship Management Singapore Pte Ltd, η οποία είναι ιδιοκτήτρια της εταιρείας που διαχειρίζεται το πλοίο, είπε ότι το Felicity Ace βυθίστηκε γύρω στις 9 π.μ. τοπική ώρα, περίπου 220 ναυτικά μίλια από τα νησιά των Αζορών της Πορτογαλίας, αφού άρχισε να παίρνει νερό και να γέρνει προς τη μία πλευρά.

Το πλοίο 60.000 τόνων, μετέφερε περίπου 4.000 πολυτελή αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων μοντέλων Porsche, Bentley, Audi, Lamborghini, Volkswagen και άλλες μάρκες και πήρε φωτιά τον Φεβρουάριο η οποία έκαιγε για μέρες.

Η SMIT Salvage, η ολλανδική εταιρεία που ήταν επιφορτισμένη με τη διάσωση του πλοίου, έστειλε μια ομάδα μεγάλων ρυμουλκών ωκεανού στο σημείο και ρυμουλκούσε το σκάφος σε ασφαλές σημείο όταν βυθίστηκε.

Τα πληρώματα διάσωσης και το πορτογαλικό ναυτικό είχαν πει ότι η ένταση της φωτιάς πιθανόν ήταν αποτέλεσμα του μεγάλου αριθμού ηλεκτρικών οχημάτων που επέβαιναν στο πλοίο. Ορισμένες μπαταρίες είναι γνωστό ότι είναι εύφλεκτες και καίγονται σε υψηλή θερμοκρασία, καθιστώντας μια τέτοια φωτιά δύσκολο να σβήσει.

Δείτε ακόμα: Το πρώτο φορτηγό πλοίο χωρίς πλήρωμα κάνει τις πρώτες του δοκιμές

πολυτελή αυτοκίνητα

Η φωτιά στο Felicity Ace, είναι από τις πρώτες σε ένα μεγάλο πλοίο μεταφοράς οχημάτων φορτωμένο με ένα σημαντικό αριθμό ηλεκτρικών οχημάτων. Το περιστατικό έχει πυροδοτήσει συζητήσεις μεταξύ των ασφαλιστών και των ρυθμιστικών αρχών, σχετικά με τον τρόπο ασφαλούς μεταφοράς τέτοιων οχημάτων, ένα ερώτημα που θα γίνει επείγον καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα γίνονται πιο διαδεδομένα.

Ενώ η αιτία της πυρκαγιάς στο Felicity Ace μπορεί να μην γίνει ποτέ γνωστή επειδή το πλοίο βρίσκεται στον βυθό του ωκεανού, οι ειδικοί λένε ότι υπάρχει κίνδυνος οι μπαταρίες στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να βραχυκυκλώσουν και να πιάσουν φωτιά. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι προφυλάξεις που δεν σχετίζονται με τα συμβατικά οχήματα, ενδέχεται να πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταφορά, ανέφεραν οι ρυθμιστικές αρχές.

Αφού σταμάτησε η πυρκαγιά, η Volkswagen είχε δηλώσει ότι περίμενε «ότι μεγάλα τμήματα από τα σχεδόν 4.000 οχήματα από διάφορες μάρκες του ομίλου, υπέστησαν τόση ζημιά από τη φωτιά στο πλοίο που δεν μπορούν πλέον να παραδοθούν».

Δείτε επίσης: Το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτόνομο φορτηγό πλοίο είναι έτοιμο για το πρώτο του ταξίδι

Οι εμπειρογνώμονες της ασφάλισης συμβάντων Russell Group Ltd. υπολόγισαν ότι το φορτίο στο Felicity Ace άξιζε περίπου 438 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα αυτοκίνητα στο πλοίο αντιστοιχούσαν σε περίπου 401 εκατομμύρια δολάρια. Η Russell υπολόγισε ότι η VW θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ζημιές τουλάχιστον 155 εκατομμυρίων δολαρίων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS