ΑρχικήSecurityΥπόθεση ice cream machine hackers: Η Kytch μηνύει την McDonald’s!

Υπόθεση ice cream machine hackers: Η Kytch μηνύει την McDonald’s!

Τα McDonald’s μηνύονται από την Kytch, μια startup που εργάστηκε για να φτιάξει την παγωτομηχανή εφευρίσκοντας μια συσκευή – μιλάμε για την γνωστή υπόθεση των ice cream machine hackers – αναφέρει το Wired.

Δείτε επίσης: Log4Shell exploits χρησιμοποιούνται για DDoS botnets και εγκατάσταση cryptominers

Kytch McDonald’s

Η νομική καταγγελία του Kytch ήταν αναμενόμενη. Τα McDonald’s κατηγορήθηκαν για ψευδή διαφήμιση. Ως εκ τούτου, οι συνιδρυτές της startup, Melissa Nelson και Jeremy O’Sullivan, ζητούν αποζημίωση 900 εκατομμυρίων δολαρίων.

Από το 2019, η Kytch λέει ότι υπήρχε μια συσκευή μεγέθους τηλεφώνου που προοριζόταν να διορθώσει προβλήματα με την παγωτομηχανή McDonald’s μέσω της εγκατάστασης. Η συσκευή προοριζόταν να παρεμποδίζει τις εσωτερικές επικοινωνίες κάθε μηχανής. Επρόκειτο να σταλεί σε ένα smartphone ή ένα web interface για να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες να επισκευάσουν τα μηχανήματα τους, σύμφωνα με το Wired.

Δείτε επίσης: Επιθέσεις phishing στοχεύουν χώρες που βοηθούν Ουκρανούς πρόσφυγες

Τον Νοέμβριο του 2020, η εταιρεία McDonald’s έστειλε email ζητώντας από όλα τα franchise να αφαιρέσουν τη συσκευή από τις μηχανές τους. Στα email, η McDonald’s είπε ότι η συσκευή της Kytch παραβίασε τις εγγυήσεις των μηχανών και υπέκλεψε “εμπιστευτικές πληροφορίες”.

Kytch McDonald’s ice cream machine hackers

Η Kytch αρνήθηκε αυτόν τον ισχυρισμό, χαρακτηρίζοντάς τον συκοφαντικό.

«Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό για εμάς από την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων, γι’ αυτό όλος ο εξοπλισμός στα εστιατόρια McDonald’s ελέγχεται διεξοδικά πριν εγκριθεί για χρήση», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Αφού μάθαμε ότι η μη εγκεκριμένη συσκευή της Kytch δοκιμαζόταν από ορισμένους από τους δικαιοδόχους μας, πραγματοποιήσαμε μια έρευνα για να κατανοήσουμε καλύτερα τι ήταν και στη συνέχεια κοινοποιήσαμε μια πιθανή ανησυχία για την ασφάλεια στους δικαιοδόχους. Δεν υπάρχει συνωμοσία εδώ».

Δείτε επίσης: Οι επιτιθέμενοι DDoS βρήκαν νέο τέχνασμα για να χτυπάνε τα sites

Πηγή πληροφοριών: pennlive.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS