ΑρχικήinetΗ Apple και η Google κάνουν κοινή προσφορά για πατέντες της Kodak

Η Apple και η Google κάνουν κοινή προσφορά για πατέντες της Kodak

Η Apple και η Google μπορεί να είναι ανταγωνιστές σε άλλους τομείς, αλλά σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αποκτήσουν τις 1.000 πατέντες απεικόνισης της Eastman Kodak για περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια. Η Wall Street Journal ανέφερε για πρώτη φορά την πιθανή συμμαχία τον Αύγουστο. Στο παρελθόν, η Journal είχε αναφέρει ότι η Apple και η Google είχαν καταθέσει ξεχωριστές προτάσεις για την αγορά των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Δείτε επίσης: Η Google θα εξαγοράσει τη Mandiant έναντι $ 5,4 δισεκατομμυρίων

Apple Google Kodak
Η Apple και η Google κάνουν κοινή προσφορά για πατέντες της Kodak

Η Eastman Kodak, η οποία κατέθεσε αίτηση προστασίας του Κεφαλαίου 11 κατά της πτώχευσης τον Ιανουάριο, πρέπει να πουλήσει τις πατέντες για να βοηθήσει στην αποπληρωμή ενός δανείου 950 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Citigroup. Η εταιρεία είχε πει ότι περίμενε να βγει από την πτώχευση το 2013. Τα δικαστικά έγγραφα νωρίτερα αυτού του έτους αποκάλυψαν ότι η εταιρεία αποτίμησε το χαρτοφυλάκιό της με τις πατέντες στο εύρος των 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε επίσης: Τι να περιμένετε από την εκδήλωση “Peek Performance” της Apple

Η Apple και η Google σε έναν άλλο διαγωνισμό για διπλώματα ευρεσιτεχνίας τεχνολογίας είχαν βρεθεί σε αντίθετες πλευρές. Τον Ιούλιο του 2011, μια κοινοπραξία τεχνολογικών εταιρειών αποτελούμενη από τις Apple, EMC, Ericsson, Microsoft, Research In Motion και Sony αγόρασε περίπου 6.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας από τη Nortel Networks για 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι ανταγωνιστές Google και Intel φέρεται να ξεκίνησαν την προσφορά για την πνευματική ιδιοκτησία, η οποία περιελάμβανε πατέντες και αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για ασύρματη, ασύρματη 4G, δικτύωση δεδομένων, οπτική, φωνή, Διαδίκτυο και τεχνολογίες ημιαγωγών, στα 900 εκατομμύρια δολάρια.

Apple Google Kodak
Η Apple και η Google κάνουν κοινή προσφορά για πατέντες της Kodak

Δείτε επίσης: Η Apple κατακρίθηκε για υποκρισία ενώ «γιόρταζε την Ημέρα της Γυναίκας»

Οι ψηφιακές πατέντες, που σχετίζονται με κάμερες, smartphone και άλλες συσκευές, θα μπορούσαν να βοηθήσουν τόσο την Apple όσο και την Google, οι οποίες εμπλέκονται σε πολυάριθμες διαφωνίες για πατέντες. Η Apple έχει εμπλακεί σε διαφωνίες για πατέντες με τη Samsung και άλλους προμηθευτές. Η κοινή προσπάθεια για την απόκτηση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας θα μπορούσε να προκαλέσει μια λιγότερο τεταμένη ατμόσφαιρα.

Πηγή πληροφοριών: cnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS