ΑρχικήUpdatesΤο WhatsApp μπορεί να περιορίσει κι άλλο την προώθηση μηνυμάτων

Το WhatsApp μπορεί να περιορίσει κι άλλο την προώθηση μηνυμάτων

Η παραπληροφόρηση και οι φήμες είναι ένα μεγάλο ζήτημα στον σημερινό κόσμο. Όσο πιο περίεργη είναι μια φήμη, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητές της να εξαπλωθεί σαν πυρκαγιά και να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην κοινωνία. Για την καταπολέμηση αυτού του ζητήματος, οι μεγάλες πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων και κοινωνικών μέσων έχουν προσθέσει διάφορους περιορισμούς. Το 2019, το WhatsApp απαγόρευσε στους χρήστες να μοιράζονται μηνύματα που προωθούνται συχνά σε περισσότερες από πέντε συνομιλίες ταυτόχρονα. Τώρα, η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκει στο Facebook προσπαθεί να περιορίσει την προώθηση όλων των μηνυμάτων σε μία μόνο ομαδική συνομιλία.

Δείτε επίσης: Η Google θα περιορίσει τον δωρεάν απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο στο Drive για WhatsApp backups

WhatsApp

Δείτε επίσης: WhatsApp για iOS: Βελτιώνει την εμπειρία φωνητικών κλήσεων με νέο interface

Επί του παρόντος, το WhatsApp έχει αυτόν τον περιορισμό για ιογενή μηνύματα ή μηνύματα που προωθούνται συχνά. Μόλις ένα μήνυμα κοινοποιηθεί περισσότερες από τέσσερις φορές, επισημαίνεται ως συχνά προωθούμενο — σημειώνεται με ένα διπλό βέλος και ένα tag Forwarded στην κορυφή. Ωστόσο, μετά την αλλαγή στο πρόγραμμα beta, φαίνεται ότι ο περιορισμός θα τεθεί σύντομα σε ισχύ και για τα κανονικά μηνύματα. Όπως εντοπίστηκε από το WABetaInfo στην έκδοση 2.22.7.2 του WhatsApp beta για Android, στους χρήστες εμφανίζεται μια προειδοποίηση — “Τα προωθημένα μηνύματα μπορούν να σταλούν μόνο σε μία ομαδική συνομιλία” — κάθε φορά που προσπαθούν να προωθήσουν ένα κανονικό μήνυμα σε περισσότερες από μία ομαδικές συνομιλίες.

WhatsApp

Δείτε επίσης: Το WhatsApp για Mac θα αποκτήσει λειτουργία τύπου iMessage Reactions

Δεν είναι σαφές γιατί το WhatsApp κάνει αυτήν την αλλαγή, αλλά είναι πιθανό να θέλει να περιορίσει κι άλλο τη διάδοση παραπληροφόρησης και φημών στην πλατφόρμα του. Ο περιορισμός δεν θα επιτρέπει την προώθηση μιας συνομιλίας σε περισσότερες από μία ομάδες ταυτόχρονα — οι χρήστες θα πρέπει να μοιράζονται το μήνυμα μεμονωμένα σε κάθε ομάδα. Αυτό θα πρέπει να είναι αρκετό αποτρεπτικό για να μειωθεί η διάδοση της παραπληροφόρησης.

Πηγή πληροφοριών: androidpolice.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS