ΑρχικήinetFacebook: Επιτρέπει προσωρινά τη ρητορική μίσους εναντίον της Ρωσίας

Facebook: Επιτρέπει προσωρινά τη ρητορική μίσους εναντίον της Ρωσίας

Οι πλατφόρμες του Facebook και του Instagram θα επιτρέψουν στους χρήστες σε ορισμένες χώρες, να ζητούν βία κατά της Ρωσίας και των Ρώσων στρατιωτών, στο πλαίσιο της εισβολής στην Ουκρανία, σύμφωνα το Reuters, σε μια προσωρινή αλλαγή στην πολιτική ρητορικής μίσους.

Facebook

Δείτε επίσης: Το Facebook ενεργοποιεί το εργαλείο “lock profile” για χρήστες στην Ουκρανία

Η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης επιτρέπει επίσης προσωρινά ορισμένες αναρτήσεις που καλούν σε θάνατο τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ή τον Λευκορώσο Πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο σε χώρες όπως η Ρωσία, η Ουκρανία και η Πολωνία, σύμφωνα με εσωτερικά email στους συντονιστές περιεχομένου της.

«Ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δώσαμε προσωρινά δικαιώματα σε μορφές πολιτικής έκφρασης που κανονικά θα παραβίαζαν τους κανόνες μας, όπως ο βίαιος λόγος, όπως “θάνατος στους Ρώσους εισβολείς”. Εξακολουθούμε να μην επιτρέπουμε εκκλήσεις για βία κατά των Ρώσων αμάχων», δήλωσε εκπρόσωπος της Meta.

Οι εκκλήσεις για θάνατο των ηγετών θα επιτρέπονται εκτός εάν περιέχουν άλλους στόχους ή έχουν δύο δείκτες αξιοπιστίας, όπως η τοποθεσία ή η μέθοδος, ανέφερε ένα email, σε μια πρόσφατη αλλαγή στους κανόνες της εταιρείας για τη βία και την υποκίνησή της.

Οι προσωρινές αλλαγές πολιτικής για τις εκκλήσεις για βία σε Ρώσους στρατιώτες ισχύουν για την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, την Εσθονία, τη Γεωργία, την Ουγγαρία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Σλοβακία και την Ουκρανία.

Δείτε ακόμα: Το PlayStation αναστέλλει όλες τις αποστολές υλικού και λογισμικού στη Ρωσία

Στο email που εστάλη πρόσφατα στους συντονιστές, η Meta (FB) τόνισε μια αλλαγή στην πολιτική ρητορικής μίσους, που αφορά τόσο τους Ρώσους στρατιώτες όσο και τους Ρώσους στο πλαίσιο της εισβολής.

ρητορική μίσους

Το κάνουμε αυτό γιατί έχουμε παρατηρήσει ότι σε αυτό το συγκεκριμένο πλαίσιο, οι “Ρώσοι στρατιώτες” χρησιμοποιούνται ως αντιπρόσωποι του ρωσικού στρατού. Η πολιτική της ρητορικής μίσους συνεχίζει να απαγορεύει τις επιθέσεις σε Ρώσους πολίτες“, ανέφερε το email.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ρωσία δήλωσε ότι απαγορεύει το Facebook στη χώρα ως απάντηση στους περιορισμούς πρόσβασης στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης στην πλατφόρμα. Η Μόσχα έχει πατάξει τις εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του Twitter TWTR.N, το οποίο είπε ότι είναι περιορισμένο στη χώρα, κατά τη διάρκεια της εισβολής της στην Ουκρανία, την οποία αποκαλεί «ειδική επιχείρηση».

Πολλές μεγάλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν ανακοινώσει νέους περιορισμούς περιεχομένου σχετικά με την εισβολή, συμπεριλαμβανομένου του αποκλεισμού των ρωσικών κρατικών μέσων ενημέρωσης RT και Sputnik στην Ευρώπη και έχουν επιδείξει αποπροσανατολισμό σε ορισμένες από τις πολιτικές τους κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Κυρώσεις σε κινεζικές εταιρείες που βοηθούν τη Ρωσία

Τα email έδειξαν επίσης ότι η Meta θα επέτρεπε τον έπαινο του δεξιού τάγματος Azov, κάτι που συνήθως απαγορεύεται, σε μια αλλαγή που αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το The Intercept.

Ο εκπρόσωπος της Meta, Joe Osborne, δήλωσε προηγουμένως ότι η εταιρεία «προς το παρόν κάνει μια μικρή εξαίρεση για τον έπαινο του Συντάγματος του Azov αυστηρά στο πλαίσιο της υπεράσπισης της Ουκρανίας ή στο ρόλο τους ως τμήμα της Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS