ΑρχικήinetΗ Google τερματίζει το YouTube Vanced για νομικούς λόγους

Η Google τερματίζει το YouTube Vanced για νομικούς λόγους

Η δημοφιλής εφαρμογή Vanced του YouTube τερματίζεται αφού αντιμετώπισε μια νομική απειλή από την Google. Οι δημιουργοί του Youtube Vanced αποκαλύπτουν ότι το project τους θα τερματιστεί τις επόμενες μέρες και οι σύνδεσμοι των λήψεων θα σταματήσουν να είναι διαθέσιμοι για το κοινό. Η εφαρμογή ωστόσο θα συνεχίσει να λειτουργεί για οποιονδήποτε έχει εγκαταστήσει την εφαρμογή στην Android συσκευή του. Παρ ’όλα αυτά οι ενημερώσεις λογισμικού σταματούν οπότε κάποια στιγμή θα σταματήσει να λειτουργεί και η Android έκδοση. Οι ιδιοκτήτες του Vanced αναφέρουν ότι αναγκάστηκαν να διακόψουν το έργο τους για νομικούς λόγους.

Youtube Vanced: Tερματισμός από την Google για νομικούς λόγους
Youtube Vanced: Tερματισμός από την Google για νομικούς λόγους

Η Google έκανε πρόσφατα την κίνηση να στείλει επιστολή τερματισμού στους κατόχους του Youtube Vanced κάτι το οποίο ανάγκασε τους προγραμματιστές να σταματήσουν την ανάπτυξη και την διανομή της εφαρμογής. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έναν διαχειριστή από την ομάδα Vanced, τους ζητήθηκε να αφαιρέσουν όλες τις αναφορές στο Youtube, να αλλάξουν το λογότυπο και να διαγράψουν όλα τα links που σχετίζονται με τα Youtube προϊόντα. Η ανακοίνωση της κατάργησης της εφαρμογής αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Yοutube Vanced στο Twitter.

Δείτε επίσης: Η Google μπλόκαρε τα YouTube κανάλια των Russia Today & Sputnik στην Ευρώπη

Το Vanced είναι μια πολύ δημοφιλής third-party YouTube εφαρμογή για Android. Προσφέρει πολλά θετικά επιτρέποντας στους χρήστες του YouTube να αποκλείουν όλες τις διαφημίσεις των βίντεο στο YouTube χωρίς την συνδρομή Premium. Επίσης περιλαμβάνει ένα πραγματικό dark theme και διάφορες άλλες προσαρμογές που δεν συμπεριλαμβάνονται στην επίσημη εφαρμογή Youtube.

Youtube Vanced: Tερματισμός από την Google για νομικούς λόγους
Youtube Vanced: Tερματισμός από την Google για νομικούς λόγους

To Youtube Vanced αποτελεί ένα από τα τελευταία θύματα στην δράση της Google εναντίων των εφαρμογών third party για το Youtube. Το Youtube που ανήκει στην ίδια την Google, αναγκάστηκε να τερματίσει δύο δημοφιλή μουσικά bots του Discord πέρυσι, πριν ακόμη αρχίσει να ελέγχει την λειτουργεία της ενσωμάτωσης του Youtube που υποστηρίζεται από διαφημίσεις μέσα στο Discord μετά από μερικές εβδομάδες. Τα δημοφιλή μουσικά bots, το Rythm και το Groovy, απέφευγαν και τις διαφημίσεις επιτρέποντας στους χρήστες του Discord να ακούν μαζί μουσική.

Δείτε επίσης: YouTube Music: Κοινοποιήστε στα Snapchat Stories τα αγαπημένα σας τραγούδια

Τέλος, με ένα μήνυμα στο Telegram, το Youtube Vanced ενημερώνει ότι ακόμη και μετά την αφαίρεση των download links, ο server τους στο Discord, η συνομιλία στο Telegram και το subreddit θα παραμείνουν ανοιχτά.

Πηγή: theverge.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS