ΑρχικήReviewsΤο MediaTek Dimensity 9000 είναι ο πραγματικός αντίπαλος του Apple A15

Το MediaTek Dimensity 9000 είναι ο πραγματικός αντίπαλος του Apple A15

Η MediaTek και η Qualcomm μάλωναν πρόσφατα για το ποιος τροφοδοτούσε τα περισσότερα τηλέφωνα στις ΗΠΑ το 4ο τρίμηνο του 2021 και ανεξάρτητα από το ποιος είχε δίκιο, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: η MediaTek κάνει βήματα προόδου και αυτό θα μπορούσε να κάνει τους μεγάλους κατασκευαστές chip εκεί έξω πολύ νευρικούς. Και βλέποντας τα Geekbench 5 scores του MediaTek Dimensity 9000 που δημοσιεύτηκαν στο Twitter από τον γνωστό leaker Ice Universe, έχουν δίκιο που ανησυχούν.

Δείτε επίσης: Η Google διορθώνει την κρίσιμη ευπάθεια στα chips της MediaTek

Dimensity 9000

Το Dimensity 9000 που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2021 θα είναι το πιο ισχυρό τσιπ της MediaTek. Είναι κατασκευασμένο στη διαδικασία 4 nm της TSMC, η οποία προφανώς του δίνει ένα πλεονέκτημα έναντι του Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 και του Samsung Exynos 2200 που βασίζονται και τα δύο στη διαδικασία 4nm της Samsung. Επίσης, χρησιμοποιεί και τη νέα αρχιτεκτονική v9 του Arm.

Δεν έχουμε δει ακόμη τηλέφωνο που να τροφοδοτείται από το Dimensity 9000, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει σύντομα, καθώς το Find X5 Pro Dimensity Editon της Oppo θα κυκλοφορήσει προς πώληση αργότερα αυτό το μήνα στην Κίνα και η Xiaomi επιβεβαίωσε ότι το Redmi K50 Pro Plus θα είναι εφοδιασμένο με το Dimensity 9000.

Δείτε επίσης: Η MediaTek ανακοίνωσε τον επεξεργαστή Dimensity 9000

Για να μας δώσει μια ιδέα για την απόδοση του τσιπ, ο leaker Ice Universe κοινοποιήσε τις βαθμολογίες του στο Geekbench. Προφανώς είναι μια συσκευή Xiaomi, πιθανώς το Redmi K50 Pro Plus, και κατάφερε να πάρει 1.309 βαθμούς στη δοκιμή ενός πυρήνα και 4.546 βαθμούς στη δοκιμή πολλαπλών πυρήνων.

Κάνοντας μια σύγκριση, το Galaxy S22 Ultra με τροφοδοσία Exynos 2200 έλαβε 1.157 και 3.307 βαθμούς στις δοκιμές μονού πυρήνα και πολλαπλών πυρήνων, αντίστοιχα. Το Google Tensor-fueled Pixel 6 Pro έλαβε 1.042 και 2.832 βαθμούς στην ίδια δοκιμή.

Το μόνο τσιπ που συνεχίζει να είναι μπροστά από το Dimensity 9000 είναι το A15 Bionic της Apple. Το iPhone 13 Pro Max, που διαθέτει το τσιπ, έφτασε τα 1.734 και 4.818 σε δοκιμές μονού και πολλαπλών πυρήνων, αντίστοιχα.

Dimensity 9000

Ομολογουμένως, τα benchmark scores μπορεί να μην είναι απαραίτητα ενδεικτικά της απόδοσης στον πραγματικό κόσμο, αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα καλό σημείο εκκίνησης για μια γρήγορη σύγκριση. Διαφορετικά, υπάρχει και το ζήτημα της σταθερής απόδοσης και των πλαστών σημείων αναφοράς, αλλά ας μην πάμε εκεί.

Δείτε επίσης: Η Mediatek διόρθωσε σφάλμα που επέτρεπε την υποκλοπή κλήσεων σε Android

Έτσι, με βάση αυτούς τους πρωτογενείς αριθμούς και μόνο, το Dimensity 9000 μπορεί σύντομα να γίνει ένα “OEM favorite”. Επίσης, είναι προφανώς φθηνότερος από τους premium επεξεργαστές της σειράς Snapdragon 8 της Qualcomm, οι οποίοι είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή για τους προμηθευτές Android.

Ο Ice Universe άφησε να εννοηθεί ότι τα τηλέφωνα Dimensity 9000 θα κοστίζουν περίπου $500, κάτι που θα τα έκανε πολύ πιο προσιτά από τα περισσότερα καλύτερα Android τηλέφωνα του 2022.

Πηγή πληροφοριών: phonearena.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS