ΑρχικήinetΗ Microsoft δοκιμάζει ads στον Windows 11 File Explorer

Η Microsoft δοκιμάζει ads στον Windows 11 File Explorer

Η Microsoft έχει αρχίσει να δοκιμάζει προωθήσεις για ορισμένα από τα άλλα προϊόντα της στην εφαρμογή File Explorer σε συσκευές που εκτελούν την τελευταία έκδοση Windows 11 Insider.

Δείτε επίσης: Windows 11 προειδοποίηση για υπολογιστές που δεν υποστηρίζονται

Windows 11 File Explorer File Explorer ads

Η νέα “λειτουργία” των Windows 11 ανακαλύφθηκε από έναν χρήστη των Windows και Insider MVP, ο οποίος μοιράστηκε ένα screenshot μιας ειδοποίησης διαφήμισης που εμφανίζεται πάνω από τη λίστα φακέλων και αρχείων στον File Explorer, τον προεπιλεγμένο διαχειριστή αρχείων των Windows.

Όπως φαίνεται στο screenshot, η Microsoft θα χρησιμοποιήσει τέτοιες διαφημίσεις για να προωθήσει άλλα προϊόντα της Microsoft.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η αντίδραση ήταν τουλάχιστον αρνητική, καθώς ορισμένοι λένε ότι το File Explorer είναι “ένα από τα χειρότερα μέρη για την εμφάνιση διαφημίσεων”, ενώ άλλοι πρόσθεσαν ότι αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να ακολουθήσει εάν η Microsoft θέλει “ο κόσμος να εγκαταλείψει τον Explorer για κάτι άλλο”.

Δείτε επίσης: Windows 11: Η νέα έκδοση ζητά τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας

Το BleepingComputer προσπάθησε να το αναπαραγάγει σε ένα σύστημα που εκτελούσε την πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 11 Insider, αλλά δεν έλαβε διαφημίσεις File Explorer.

Αυτό πιθανότατα μπορεί να εξηγηθεί από τη Microsoft που εκτελεί ένα πείραμα δοκιμής A/B προσπαθώντας να μετρήσει την επιτυχία μιας τέτοιας λειτουργίας ή από την απενεργοποίηση της μετά την ορατή κατακραυγή των χρηστών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Microsoft πρόσθεσε διαφημιστικά μηνύματα στον File Explorer, καθώς το 2016, η Microsoft έδειξε και ένα ad OneDrive στην εφαρμογή των Windows.

Ωστόσο, η εταιρεία δεν σταμάτησε με τον File Explorer και δοκίμασε τα ads που ωθούν τις δωρεάν εφαρμογές web του Office στη γραμμή μενού για την εφαρμογή Wordpad των Windows 10 πριν από δύο χρόνια, μια καμπάνια με παρόμοιες διαμαρτυρίες χρηστών.

Η εταιρεία άρχισε να εμφανίζει και διαφημίσεις για τον Microsoft Edge στο μενού Start των Windows 10 κάθε φορά που οι χρήστες αναζητούσαν ένα ανταγωνιστικό πρόγραμμα περιήγησης, με αποτέλεσμα να κάνουν λήψη του νέου Microsoft Edge.

Δείτε επίσης: Η Microsoft προσθέτει tabs στον File Explorer στα Windows 11

Ορισμένες από αυτές τις δοκιμές είχαν και ακούσιες συνέπειες, με τη Microsoft να σπάει το μενού Start και τη γραμμή εργασιών των Windows ενώ δοκιμάζει μια προώθηση του Microsoft Teams στους Insiders.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS