ΑρχικήinetΤο Instagram μπλόκαρε τον Kanye West για 1 μέρα για ρατσιστικό post

Το Instagram μπλόκαρε τον Kanye West για 1 μέρα για ρατσιστικό post

Το Instagram έχει μπλοκάρει τον λογαριασμό του Kanye West για μια ημέρα λόγω παραβίασης των πολιτικών της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων για τη ρητορική μίσους, τον εκφοβισμό και την παρενόχληση.

Δείτε επίσης: Ρωσία: Influencers και επιχειρήσεις σε απόγνωση λόγω ban στο Instagram

Kanye West Instagram

Το Instagram διέγραψε περιεχόμενο που δημοσιεύτηκε από τον Kanye West, γνωστό πλέον ως Ye, και περιορίζει τον λογαριασμό από τη δημοσίευση, τον σχολιασμό και την αποστολή απευθείας μηνυμάτων για ένα 24ωρο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Meta Platforms Inc., Joe Osborne, σε μήνυμα αργά την Τετάρτη.

Ο ράπερ έκανε ένα ρατσιστικό Instagram post για τον παρουσιαστή του «The Daily Show» Trevor Noah, αφού ο Noah εξέφρασε την ανησυχία του ότι ο West παρενοχλούσε την πρώην σύζυγό του Kim Kardashian. Η Meta είπε ότι θα λάβει περαιτέρω μέτρα κατά του λογαριασμού για πρόσθετες παραβιάσεις.

Δείτε επίσης: Mark Zuckerberg: Τα NFT έρχονται σύντομα στο Instagram

Ο West απάντησε στον Noah με μια ανάρτηση στο Instagram όπου αντικατέστησε κάποιους στίχους του τραγουδιού “Kumbaya” με μια ρατσιστική δυσφήμιση κατά των Μαύρων.

Σε έναν μονόλογο την Τρίτη, ο Noah είπε «Βλέπω μια γυναίκα που θέλει να ζήσει τη ζωή της χωρίς να παρενοχλείται από έναν πρώην φίλο ή έναν πρώην σύζυγο», προτού αφηγηθεί την εμπειρία της μητέρας του που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τον πατριό του.

Τα Instagram accounts μπορούν να αποκλειστούν μετά από επανειλημμένες παραβιάσεις των κανόνων, ειδικά εάν πολλοί χρήστες αναφέρουν έναν λογαριασμό για κακή συμπεριφορά. Οι περισσότεροι λογαριασμοί χρηστών μπορούν να αποκλειστούν αυτόματα μέσω τεχνητής νοημοσύνης, εάν υπάρχουν αρκετές αναφορές, αλλά λογικά την διαχείριση ενός μεγάλου επαληθευμένου λογαριασμού όπως αυτός του West έχει μια ομάδα, η οποία θα μπορούσε να χειριστεί καλύτερα την κατάσταση.

Δείτε επίσης: Instagram: Κυκλοφόρησε νέα εργαλεία γονικού ελέγχου

Τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook έχουν κατά καιρούς δυσκολευτεί να μετριάσουν περιεχόμενο μίσους ή παρενόχλησης. Κατά καιρούς πολλοί στοχοποιούν την Meta λέγοντας ότι η εταιρεία δεν κάνει αρκετά για να αφαιρέσει περιεχόμενο μίσους. Ένας πληροφοριοδότης τον Οκτώβριο είπε επίσης ότι η Meta γνώριζε για πιθανή βλάβη που προκαλούσε το Instagram στην ψυχική υγεία των νέων, για την οποία πρόσφατα πρόσθεσε την δυνατότητα γονικού ελέγχου.

Πηγή πληροφοριών: bloomberg.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS