ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΕπιστήμονες πιστεύουν ότι υπάρχει ένα «αντί-σύμπαν» δίπλα στο δικό μας

Επιστήμονες πιστεύουν ότι υπάρχει ένα «αντί-σύμπαν» δίπλα στο δικό μας

Μία νέα και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θεωρία, υποστηρίζει ότι μπορεί να υπάρχει ένα «αντί-σύμπαν» όπου ο χρόνος κυλά προς τα πίσω, πριν από τη Μεγάλη Έκρηξη.

Δείτε επίσης: Hubble: Ανακάλυψε έξι «νεκρούς» γαλαξίες από το πρώιμο σύμπαν
αντί-σύμπαν

Η ιδέα, που εξηγείται σε μια εργασία που έγινε δεκτή για δημοσίευση στο περιοδικό Annals of Physics, υποδηλώνει ότι ο λόγος για αυτό το αντι-σύμπαν είναι επειδή υπάρχουν θεμελιώδεις συμμετρίες στη φύση, όπως το φορτίο, η ισοτιμία και ο χρόνος. Αυτή η θεμελιώδης συμμετρία είναι γνωστή ως συμμετρία CPT.

Οι φυσικές αλληλεπιδράσεις γενικά υπακούουν σε αυτές τις συμμετρίες, αλλά οι φυσικοί δεν έχουν παρατηρήσει ποτέ παραβίαση αυτών των νόμων της φύσης ταυτόχρονα. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ενώ αυτή η συμμετρία ισχύει για τις αλληλεπιδράσεις, θα μπορούσε επίσης να ισχύει για ολόκληρο το σύμπαν.

Ως εκ τούτου, για να διατηρηθεί αυτή η συμμετρία, θα μπορούσε να υπάρχει ένα αντι-σύμπαν που να αποτελεί τον καθρέφτη του δικού μας.

Οι συνέπειες σε αυτό το σύμπαν, θα μπορούσαν να εξηγήσουν τη σκοτεινή ύλη. Υπάρχουν επί του παρόντος τρεις γνωστοί τύποι νετρίνων: ηλεκτρόνια-νετρίνα, μιόνια-νετρίνα και ταυ-νετρίνα, τα οποία περιστρέφονται όλα στην ίδια κατεύθυνση προς τα αριστερά. Οι επιστήμονες έχουν αναρωτηθεί αν υπάρχουν νετρίνα που περιστρέφονται δεξιά, αλλά δεν τα έχουν εντοπίσει ποτέ.

Δείτε ακόμα: AI: Πώς μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα το σύμπαν;

Ένα αντίστροφο σύμπαν (αντί-σύμπαν) θα απαιτούσε την ύπαρξη ενός από αυτά τα νέα είδη νετρίνων, αλλά δεν θα ανιχνευόταν σε πειράματα φυσικής και θα μπορούσε να αλληλεπιδράσει με το σύμπαν μόνο μέσω της βαρύτητας, παρόμοια με τη σκοτεινή ύλη.

επιστήμονες

Αν αληθεύει, ο αριθμός των νετρίνων που περιστρέφονται δεξιά στο σύμπαν μας θα ήταν αρκετός για να εξηγήσει την σκοτεινή ύλη που έχουν εντοπίσει οι φυσικοί, αναφέρει το Live Science.

Αν και δεν θα μπορούσαμε ποτέ να έχουμε πρόσβαση σε αυτό το αντι-σύμπαν, επειδή υπάρχει πριν από τη Μεγάλη Έκρηξη, οι επιστήμονες μπορούν να δοκιμάσουν την υπόθεση. Προβλέπουν ότι τα τρία γνωστά είδη νετρίνων θα είναι επίσης δικά τους αντισωματίδια (σε αντίθεση με τα ηλεκτρόνια, για παράδειγμα, των οποίων τα αντισωματίδια είναι ποζιτρόνια). Αυτή η ταξινόμηση είναι γνωστή ως σωματίδια Majorana. Επί του παρόντος, οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν εάν τα νετρίνα έχουν αυτό το χαρακτηριστικό.

Επιπλέον, ένα από αυτά τα νέα είδη νετρίνων θα πρέπει να είναι χωρίς μάζα και αν οι φυσικοί μπορέσουν ποτέ να μετρήσουν οριστικά τη μάζα αυτών των υποατομικών σωματιδίων και να ανακαλύψουν ότι δεν έχουν, θα ενίσχυε αυτή τη θεωρία.

Δείτε επίσης: Σύμπαν: Ανακαλύφθηκε η πιο μακρινή έκρηξη που έγινε ποτέ γνωστή

Τελικά σε αυτό το αντί-σύμπαν η φυσική διαστολή του σύμπαντος, δεν έχει συμβεί. Οι φυσικοί πιστεύουν ότι ο πληθωρισμός είχε τέτοια επίδραση στον χωροχρόνο που τα βαρυτικά κύματα πλημμύρισαν το σύμπαν, αλλά σε αυτό το εναλλακτικό σύμπαν, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν κύματα. Κάτω από πειράματα, εάν δεν βρεθούν αρχέγονα βαρυτικά κύματα, αυτό θα μπορούσε να αποκαλύψει ότι ένα μοντέλο σύμπαντος-καθρέφτη CPT είναι αληθινό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS