ΑρχικήinetStephen Wilhite: Ο δημιουργός του GIF πέθανε σε ηλικία 74 ετών

Stephen Wilhite: Ο δημιουργός του GIF πέθανε σε ηλικία 74 ετών

Ο Stephen Wilhite, ένας από τους κύριους εφευρέτες του GIF, πέθανε την περασμένη εβδομάδα από COVID, σε ηλικία 74 ετών. Σύμφωνα με τη σύζυγό του, Kathaleen, βρισκόταν κοντά στην οικογένειά του όταν πέθανε. Στο τελευταίο αντίο, οι αγαπημένοι του τον αποχαιρέτησαν λέγοντας πως «παρά τα επιτεύγματά του, παρέμεινε ένας πολύ ταπεινός, ευγενικός και καλός άνθρωπος».

Δείτε επίσης: Δημιουργήστε GIF από οτιδήποτε σε ένα τηλέφωνο Samsung Galaxy

Stephen Wilhite GIF

Ο Stephen Wilhite εργάστηκε πάνω στα GIF ή Graphics Interchange Format, τα οποία σήμερα είναι πολύ δημοφιλή στα social media, σε μηνύματα κλπ. Όλα ξεκίνησαν, ενώ εργαζόταν στην CompuServe τη δεκαετία του 1980. Αποσύρθηκε γύρω στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και πέρασε το χρόνο του ταξιδεύοντας, κάνοντας camping και φτιάχνοντας model trains στο υπόγειό του.

Σήμερα τα GIF είναι άμεσα συνδεδεμένα με animated memes στο Internet, όμως δεν ήταν αυτός ο λόγος που ο Stephen Wilhite δημιούργησε αυτό το image format. Η CompuServe τα εισήγαγε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 ως έναν τρόπο διανομής «γραφικών υψηλής ποιότητας και υψηλής ανάλυσης» με χρώματα, σε μια εποχή που οι ταχύτητες του Διαδικτύου ήταν πολύ κακές σε σύγκριση με σήμερα. «Εφηύρε το GIF μόνος του – το έκανε στην πραγματικότητα στο σπίτι και το έβαλε στη δουλειά αφού το τελειοποίησε», είπε η Kathaleen. «Σκεφτόταν τα πάντα μόνος του, στο κεφάλι του, και μετά πήγαινε να τα φτιάξει στον υπολογιστή».

Δείτε επίσης: Πώς να εισάγετε ένα GIF σε ένα έγγραφο του Microsoft Word

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει διαφωνίες σχετικά με την προφορά του image format. Ο Stephen Wilhite ήταν πολύ σαφής σχετικά με το πώς προφερόταν το GIF. Το 2013, είπε στους New York Times, «Το Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης δέχεται και τις δύο προφορές. Κάνουν ΛΑΘΟΣ. Είναι ένα απαλό "G", που προφέρεται "jif". Τέλος».

Stephen Wilhite GIF: Βραβείο

Τον ίδιο μήνα παρέλαβε και ένα Webby Lifetime Achievement Award για την εφεύρεση του GIF. «Μετά από 25 χρόνια, επιτέλους τίμησαν αυτό το επίτευγμα που έκανε», είπε η σύζυγός του, προσθέτοντας ότι η δημιουργία του GIF ήταν το πράγμα για το οποίο ήταν περισσότερο περήφανος.

Πρώην συνάδελφοί του ανέφεραν ότι ο Stephen Wilhite δεν ήταν απλά ο εφευρέτης του GIF. Η συνεισφορά του ήταν σημαντική και σε πολλά άλλα projects κατά την εργασία του στην CompuServe. Οι συνάδελφοι τον περιέγραψαν ως έναν σκληρά εργαζόμενο άνθρωπο που ήταν σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για την επιτυχία της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Top 5 Gif Creation Tools για το 2021 για εύκολη δημιουργία gif!

Πολλοί χρήστες αποφάσισαν να τον τιμήσουν στο Twitter με τον πιο κατάλληλο τρόπο: GIFs

Πηγή: The Verge

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS