ΑρχικήinetElon Musk: Θα γίνουν τα γραφεία του Twitter καταφύγιο αστέγων;

Elon Musk: Θα γίνουν τα γραφεία του Twitter καταφύγιο αστέγων;

Ο Elon Musk πρότεινε ότι τα γραφεία του Twitter θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως καταφύγιο αστέγων και ο Jeff Bezos φαίνεται να υποστηρίζει αυτή την ιδέα.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Elon Musk έγραψε στο Twitter ότι τα κεντρικά γραφεία του Twitter θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τους αστέγους του Σαν Φρανσίσκο.

Δείτε επίσης: Twitter: O Elon Musk δεν θα είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου

Elon Musk Twitter

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου ανακοίνωσε την ιδέα του μέσω ενός tweet, στο οποίο είπε ότι το προσωπικό του Twitter εργάζεται κυρίως εξ αποστάσεως.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, πρόσφατα έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter, και έκτοτε έχει προτείνει διάφορες αλλαγές, ρωτώντας τους followers του αν συμφωνούν με τις ιδέες του.

Στην ίδια λογική, ο Elon Musk ξεκίνησε στο Twitter μια δημοσκόπηση σχετικά με την ιδέα για το καταφύγιο αστέγων στα γραφεία του Twitter. Συγκεκριμένα έγραψε: “Να μετατραπούν τα κεντρικά γραφεία του Twitter σε καταφύγιο αστέγων αφού κανείς δεν εμφανίζεται εκεί ούτως ή άλλως[;]” Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι απάντησαν στη δημοσκόπηση, με το 91% να υποστηρίζει την ιδέα. Η δημοσκόπηση αργότερα διαγράφηκε.

Ωστόσο, αργότερα, ο Musk έγραψε: “Σοβαρολογώ πάντως“.

Ο Jeff Bezos, ο ιδρυτής της Amazon και ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μετά τον Elon Musk, έγραψε στο Twitter ότι είναι υπέρ της ιδέας σχετικά με το καταφύγιο αστέγων στις εγκαταστάσεις του Twitter.

Μάλιστα, ο Bezos ανέβασε στο Twitter ένα άρθρο του GeekWire από τον Μάιο του 2020 σχετικά με το οικογενειακό καταφύγιο αστέγων της Amazon που βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία της στο Σιάτλ, και τόνισε ότι η πρωτοβουλία λειτούργησε εξαιρετικά και πως βοήθησαν και πολλοί υπάλληλοι που ασχολούνται με τέτοιες δράσεις εθελοντικά.

Ο Bezos πρότεινε να μετατραπεί τουλάχιστον ένα τμήμα των κεντρικών γραφείων του Twitter, αν όχι όλο, σε καταφύγιο αστέγων. Ο Musk απάντησε στα tweets του αντιπάλου του, λέγοντας: “υπέροχη ιδέα“.

Δείτε επίσης: Elon Musk – Tesla: Ρεκόρ παραδόσεων αυτοκινήτων το 2022

Η χρήση των γραφείων του Twitter, όπως προτείνει ο Elon Musk, είναι μια καλή ιδέα. Το Σαν Φρανσίσκο είναι μια από τις πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο για να ζεις. Ο αριθμός των αστέγων όμως αυξάνεται δραματικά. Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει σε πολλές άλλες περιοχές. Η μετατροπή κτιρίων σε εγκαταστάσεις που μπορούν να φιλοξενούν αστέγους μπορεί να βοηθήσει αυτή την κατάσταση.

Twitter γραφεία καταφύγιο αστέγων

Λίγα λόγια για το καταφύγιο αστέγων στις εγκαταστάσεις της Amazon

Το Mary’s Place Family Centre άνοιξε στις αρχές Μαρτίου 2020 και παρέχει “καταφύγιο και υποστήριξη” σε οικογένειες που δεν έχουν σπίτι. Το καταφύγιο μπορεί να φιλοξενήσει έως και 200 ​​άτομα κάθε βράδυ και σερβίρει φαγητό σε άτομα που διαμένουν προσωρινά εκεί.

Ο χώρος διαθέτει επίσης ιατρείο, γραφεία, εργαστήρια υπολογιστών και προσφέρει δωρεάν “νομικές κλινικές”.

Το καταφύγιο άνοιξε κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Ο Jeff Bezos είπε τότε ότι θα βοηθούσε τις οικογένειες να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Φαίνεται ότι και ο Elon Musk θέλει να κάνει κάτι αντίστοιχο αξιοποιώντας τα κεντρικά γραφεία του Twitter.

Πηγή: nypost.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS