ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαSony και KIRKBI επενδύουν 2 δις $ στο metaverse της Epic

Sony και KIRKBI επενδύουν 2 δις $ στο metaverse της Epic

Τα σχέδια της Epic για την κατασκευή ενός metaverse μόλις έλαβαν τεράστια εισφορά μετρητών: σήμερα ο developer του Fortnite ανακοίνωσε έναν κύκλο χρηματοδότησης 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο οποίος λέει ότι θα χρησιμοποιηθεί «για να προωθήσει το όραμα της εταιρείας να χτίσει το metaverse και να υποστηρίξει τη συνεχή ανάπτυξή του».

Δείτε επίσης: LEGO Group και Epic Games συνεργάζονται για ένα ασφαλές metaverse για παιδιά

Epic metaverse

Τα κεφάλαια προέρχονται από τη Sony, η οποία έχει επενδύσει στο παρελθόν στην Epic, και τον KIRKBI, έναν επενδυτικό όμιλο που λειτουργεί από την οικογένεια Kirk Kristiansen, η οποία ίδρυσε το Lego Group. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Epic και η Lego ανακοίνωσαν μια συνεργασία για να δημιουργήσουν μια φιλική προς την οικογένεια αντίληψη για το metaverse, αν και δεν δημοσιεύτηκαν πολλές λεπτομέρειες. Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου, τόσο η Sony όσο και η KIRKBI επένδυσαν 1 δισεκατομμύριο δολάρια ως μέρος του πιο πρόσφατου γύρου χρηματοδότησης.

Δείτε επίσης: Τι είναι το metaverse; [Ανάλυση για αρχάριους]

Η έννοια του nebulous metaverse έχει γίνει μια δημοφιλής λέξη-κλειδί και η Epic υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της ιδέας ενός συνδεδεμένου εικονικού κόσμου μέσω πλατφορμών όπως το Fortnite και το σύνολο εργαλείων δημιουργίας παιχνιδιών της Unreal Engine. Η Sony, εν τω μεταξύ, πραγματοποίησε ένα μεγάλο push στους εικονικούς κόσμους όταν εξαγόρασε τον προγραμματιστή του Destiny, Bungie, νωρίτερα φέτος.

«Αυτή η επένδυση θα επιταχύνει τη δουλειά μας για τη δημιουργία του metaverse και τη δημιουργία χώρων όπου οι παίκτες μπορούν να διασκεδάζουν με φίλους, τα brands μπορούν να δημιουργήσουν δημιουργικές και καθηλωτικές εμπειρίες και οι δημιουργοί μπορούν να οικοδομήσουν μια κοινότητα και να ευδοκιμήσουν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Epic, Tim Sweeney.

Δείτε επίσης: Οι social engineering επιθέσεις θα κυριαρχήσουν σε web3 και metaverse

Αυτήν τη στιγμή, το metaverse παραμένει ως επί το πλείστον μια ιδέα στο μυαλό των CEOs τεχνολογίας, αν και η Fortnite παραμένει αναμφισβήτητα το πιο κοντινό πράγμα που έχουμε αυτή τη στιγμή σε αυτό το όραμα.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS