ΑρχικήinetNokia και Ericsson αποσύρονται από Ρωσία: Θα ακολουθήσει η Huawei;

Nokia και Ericsson αποσύρονται από Ρωσία: Θα ακολουθήσει η Huawei;

Nokia και Ericsson διακόπτουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία και κάποιοι πιστεύουν ότι θα μπορούσε να ακολουθήσει και η Huawei.

Η Nokia ανακοίνωσε ότι αποσύρει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες από τη Ρωσία, ενώ και η Ericsson έχει ήδη αναστείλει τις δικές της επ’ αόριστον. Η αιτία είναι η εισβολή της χώρας στην Ουκρανία. Πολλές τεχνολογικές εταιρείες έχουν αποσυρθεί από τη Ρωσία μετά την έναρξη του πολέμου, αλλά η αποχώρηση των Nokia και Ericsson μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, αφού θέτει εμπόδια στη δημιουργία εξαιρετικά γρήγορων δικτύων 5G.

Η φινλανδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Nokia ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η παραμονή στη Ρωσία “δεν είναι δυνατή” λόγω του πολέμου στην Ουκρανία που συνεχίζεται μέχρι τώρα.

Nokia Ericsson Ρωσία

Συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Pekka Lundmark, είπε: “Για εμάς ήταν ξεκάθαρο από την αρχή της εισβολής ότι δεν θα ήταν δυνατή η παρουσία μας στη Ρωσία“.

Δείτε επίσης: Η Nokia κάνει comeback στην κατηγορία των laptops με το PureBook Pro

Τις τελευταίες εβδομάδες αναστείλαμε τις παραδόσεις προϊόντων, σταματήσαμε νέες δραστηριότητες και αρχίσαμε να μεταφέρουμε τις περιορισμένες δραστηριότητές μας R&D εκτός Ρωσίας“, ανέφερε η Nokia σε δήλωση. “Μπορούμε τώρα να ανακοινώσουμε ότι θα βγούμε από τη ρωσική αγορά“.

Η Ericsson δήλωσε πρόσφατα ότι έχει αναστείλει τις δραστηριότητές της στη χώρα επ’ αόριστον και θέτει τους εργαζομένους της σε άδεια μετ’ αποδοχών. Η σουηδική εταιρεία είχε ήδη σταματήσει όλες τις παραδόσεις σε πελάτες στη Ρωσία, από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Η αποχώρηση των Nokia και Ericsson από τη Ρωσία, σημαίνει ότι η κινεζική Huawei είναι πλέον η μόνη (από τους 3 κορυφαίους παγκόσμιους παρόχους δικτύων 5G) που εξακολουθεί να δραστηριοποιείται στη χώρα.

Οι δυτικές κυβερνήσεις έχουν επιβάλει αρκετές κυρώσεις στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων περιορισμών στις εισαγωγές προηγμένης τεχνολογίας στη χώρα. Ωστόσο, για ανθρωπιστικούς λόγους, αντιλαμβάνονται την ανάγκη να διατηρηθούν λειτουργικά τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών για να μπορούν οι Ρώσοι να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες από το εξωτερικό.

Δείτε επίσης: Η Apple αποκλείει τη λειτουργία του Apple Pay στη Ρωσία

Η Nokia έχει 2.000 υπάλληλους τη Ρωσία. Κάποιοι θα έχουν την ευκαιρία να μετεγκατασταθούν, είπε ο Lundmark, ενώ πολλοί άλλοι θα παραμείνουν σε θέσεις επί πληρωμή για να διατηρήσουν τα δίκτυα ενώ η Nokia πραγματοποιεί τη σταδιακή έξοδό της.

Ερωτηθείς για το εάν η Nokia θα επιστρέψει στη Ρωσία μετά τον τερματισμό του πολέμου και των κυρώσεων, ο Lundmark είπε ότι είναι “αδύνατο να κάνουμε εικασίες. . . Θα πρέπει να αλλάξουν πολλά για να επιστρέψουμε“.

Η εταιρεία είπε ότι δεν πιστεύει ότι η απόφαση να αποχωρήσει από τη Ρωσία θα έχει αντίκτυπο στις οικονομικές της προοπτικές για το 2022.

Huawei Ρωσία

Φαίνεται τώρα ότι όλο και περισσότερες δυτικές εταιρείες εγκαταλείπουν τη Ρωσία, με αποτέλεσμα η χώρα να ψάχνει εναλλακτικές λύσεις για τα δυτικά προϊόντα και υπηρεσίες, πιθανώς με τη βοήθεια Κινέζων προμηθευτών.

Πιθανότατα, το ίδιο θα πρέπει να κάνει και για το δίκτυο 5G. Η Nokia και η Ericsson είναι δύο από τους μεγαλύτερους παρόχους δικτύων 5G στον κόσμο. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι εταιρείες κυκλοφόρησαν τον υψηλότερο αριθμό εμπορικών και δοκιμαστικών δικτύων 5G παγκοσμίως. Η κινεζική Huawei ήρθε στην τρίτη θέση.

Και οι τρεις προμηθευτές είναι σημαντικοί για τη Ρωσία: η Huawei και μια άλλη κινεζική εταιρεία, η ZTE (ZTCOF), παρέχουν το 40% με 60% του εξοπλισμού ασύρματου δικτύου της Ρωσίας, ενώ η Nokia και η Ericsson προμηθεύουν τον υπόλοιπο, ανέφεραν οι Financial Times.

Δείτε επίσης: Το 2021 τα έσοδα της Huawei μειώθηκαν κατά 29%

Τον Νοέμβριο, η Nokia είχε ανακοινώσει μια κοινοπραξία με τη Yadro, ρωσικό data storage developer, για την κατασκευή 4G και 5G telecoms base stations στη Ρωσία. Αυτό το project έχει πλέον ακυρωθεί με την αποχώρηση της Nokia από τη Ρωσία.

Κάποιοι πιστεύουν ότι η Huawei θα μπορούσε να ακολουθήσει τους ευρωπαίους αντιπάλους της και να διακόψει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία. Φαίνεται πως ήδη έχει αναστείλει παραγγελίες στη χώρα.

Προς το παρόν, η εταιρεία δεν έχει κάνει κάποια συγκεκριμένη ανακοίνωση για τις κινήσεις της. Το μόνο που έχει πει είναι ότι είναι υπέρ της λήξης του πολέμου.

Πηγή: edition.cnn.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS