ΑρχικήHow ToΠως να κάνω Backup Windows 11 και 10 με File history και...

Πως να κάνω Backup Windows 11 και 10 με File history και OneDrive

Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας η ζωή μας έχει γίνει ευκολότερη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι. Ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας τονίζουν την σημασία των backup αφού υπάρχουν πολλά κακόβουλα προγράμματα που απειλούν την ακεραιότητα των αρχείων μας. Backup ονομάζουμε την αντιγραφή και αποθήκευση των δεδομένων μας σε μια διαφορετική τοποθεσία από τον υπολογιστή μας με απώτερο σκοπό την προστασία των αρχείων από ιούς ή από βλάβες του hardware. Αν δεν κάνουμε backup, τότε τα αρχεία μας μπορεί να χαθούν ή να καταστραφούν ή ακόμη και να μπλοκαριστούν από χάκερς. Για αυτόν τον λόγο όσο και αν προσέχουμε στο διαδίκτυο, ένα αντίγραφο ασφαλείας θεωρείται απαραίτητο, ειδικά αν έχουμε στον υπολογιστή μας ευαίσθητες πληροφορίες όπως κωδικούς για τράπεζες ή κρατικά έγγραφα. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πως κάνουμε backup στα Windows 10 μέσω του file history και του OneDrive.

Πως να κάνω Backup Windows 11 και 10 με File history και OneDrive
Backup Windows 10: File history και OneDrive

Δείτε επίσης: WhatsApp: Πώς να εφαρμόσετε end-to-end κρυπτογράφηση στα chat backups (iPhone);

Ένας εύκολος τρόπος να κάνουμε backup στα Windows 10 είναι μέσω της λειτουργίας ιστορικού αρχείων (file history). Η λειτουργία αυτή επιλέγει αυτόματα τους φακέλους του χρήστη και δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας. Στην αυτόματη αυτή επιλογή δεν συμπεριλαμβάνονται όλοι οι υποφάκελοι. Πιο συγκεκριμένα, το file history δημιουργεί αντίγραφα για τα αρχεία που υπάρχουν στους φακέλους Λήψεις, Έγγραφα, Μουσική, Φωτογραφίες, Βίντεο και Επιφάνεια εργασίας καθώς και για τα αρχεία OneDrive που είναι διαθέσιμα εκτός σύνδεσης στον υπολογιστή σας. Φυσικά εάν έχετε φακέλους που θέλετε να συμπεριληφθούν στην διαδικασία μπορείτε να τους προσθέσετε σε έναν από αυτούς τους φακέλους. Αντίστοιχα αν επιθυμείτε να μην αντιγραφούν κάποιοι φάκελοι μπορείτε να τους αφαιρέσετε από την λίστα των προεπιλεγμένων φακέλων.

Δείτε το βίντεο με τα απλά βήματα για Backup Windows 11 και Windows 10 με File History:

Δείτε επίσης: Ψεύτικες εφαρμογές αγορών Android κλέβουν account logins τραπεζικών λογαριασμών

Επιπρόσθετα υπάρχει και ένας δεύτερος τρόπος για να δημιουργηθεί ένα αντίγραφο ασφαλείας στα Windows 10 : το OneDrive. Το OneDrive είναι μια online πλατφόρμα cloud που διαθέτει έναν συγκεκριμένο χώρο στον οποίο μπορούμε να κάνουμε backup – να ανεβάσουμε δηλαδή το αντίγραφο ασφαλείας στο διαδίκτυο. Σε αντίθεση με τον πρώτο τρόπο, για να δημιουργήσουμε το backup μας στο OneDrive, απαιτείται η ύπαρξη ενός λογαριασμού. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξουμε ποιούς φακέλους θέλουμε ανεξάρτητα με τις προεπιλογές. Μετά την δημιουργία του backup το OneDrive μας επιτρέπει να κοινοποιήσουμε τα αρχεία μας καθώς υπάρχει ένα link για κάθε αρχείο ή φάκελο που βρίσκεται στο cloud. Το μόνο αρνητικό του backup στο OneDrive σε σχέση με το file history των Windows 10 είναι το γεγονός ότι ο χώρος του cloud είναι περιορισμένος στα 5GB αλλά αν επιλέξουμε κάποια συνδρομή αυξάνεται. Ειδικότερα υπάρχει η συνδρομή OneDrive Basic το οποίο προσφέρει 50GB για 1,99$/μήνα. Αν χρειάζεστε και το Office 365 τότε μπορείτε να επιλέξετε και την συνδρομή OneDrive + Office 365 Personal for 1 user, η οποία προσφέρει αποθηκευτικό χώρο 1TB για 6,99$/μήνα ενώ συμπεριλαμβάνεται και η άδεια χρήσης του Office 365. Τέλος, υπάρχει η επιλογή της συνδρομής OneDrive + Office 365 Personal for 5 users, η οποία προσφέρει αποθηκευτικό χώρο 1TB και άδεια χρήσης του Office 365 που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από 5 διαφορετικούς χρήστες ταυτόχρονα για 9,99$/μήνα.

Δείτε το βίντεο με τα απλά βήματα για Backup Windows 11 και Windows 10 σε OneDrive:

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS