ΑρχικήinetLockdown Σαγκάη: Οι εργαζόμενοι της Tesla επιστρέφουν στο Giga Shanghai

Lockdown Σαγκάη: Οι εργαζόμενοι της Tesla επιστρέφουν στο Giga Shanghai

Lockdown Σαγκάη: Οι εργαζόμενοι της Tesla αρχίζουν επιτέλους να επιστρέφουν στο Gigafactory της Σαγκάης μετά από τρεις εβδομάδες παύσης λειτουργίας, αλλά η επανεκκίνηση της παραγωγής καθυστέρησε και πάλι κατά μία ημέρα.

Δείτε επίσης: Tesla: Τέλος οι δωρεάν mobile φορτιστές κατά την αγορά αυτοκινήτου

Lockdown Σαγκάη

Δείτε επίσης: Tesla: Σχεδιάζει νέο ηλεκτρικό «ρομποταξί» με φουτουριστική εμφάνιση

Η κατάσταση παραμένει δύσκολη εν μέσω ενός αυστηρού lockdown στη Σαγκάη για την προσπάθεια αποτροπής της εξάπλωσης του COVID-19.

Στη Σαγκάη σημειώθηκε αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 τον τελευταίο μήνα και σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την ανάπτυξη, οι αρχές εφάρμοσαν ορισμένα δραστικά μέτρα καραντίνας που έχουν τεθεί σε ισχύ εδώ και εβδομάδες.

Αυτά τα μέτρα έχουν επηρεάσει πολλές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένου του Gigafactory της Tesla στη γιγάντια κινεζική πόλη.

Η αυτοκινητοβιομηχανία αναγκάστηκε να κλείσει το εργοστάσιο στις 28 Μαρτίου λόγω δυσκολιών στην ασφάλεια των εργαζομένων και της προμήθειας εξαρτημάτων από προμηθευτές που επηρεάζονται από τα μέτρα.

Η Tesla επρόκειτο να ξεκινήσει ξανά την παραγωγή το επόμενο Σαββατοκύριακο, αλλά δεν μπόρεσε να λειτουργήσει.

Η αυτοκινητοβιομηχανία αναμενόταν να επιχειρήσει για άλλη μια φορά επανεκκίνηση της παραγωγής κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά δεν μπόρεσε να το κάνει.

Η δεύτερη φάση του αποκλεισμού δύο φάσεων της πόλης επρόκειτο να λήξει στις 7 Απριλίου, αλλά οι αρχές την έχουν παρατείνει επ’ αόριστον εν μέσω συνεχιζόμενης εξάπλωσης παρά τα ισχύοντα μέτρα.

Την περασμένη εβδομάδα, μάθαμε ότι η Tesla στόχευε να ανοίξει ξανά το Gigafactory Shanghai στις 18 Απριλίου μετά από ένα κλείσιμο τριών εβδομάδων.

Δείτε επίσης: Η Tesla «ανακαλεί» άλλα 120.000 οχήματα στην Κίνα για επιδιόρθωση λογισμικού

Σήμερα, η εταιρεία άρχισε πράγματι να επαναφέρει εργαζομένους στο εργοστάσιο, αλλά το Reuters αναφέρει ότι το σχέδιο επανεκκίνησης της παραγωγής θα τεθεί σε εφαρμογή αύριο:

Η Tesla ήλπιζε να ξεκινήσει μια βάρδια παραγωγής τη Δευτέρα, αλλά φαίνεται πως το πλάνο άλλαξε για την Τρίτη, ανέφεραν πηγές, με μία να αναφέρει το υλικοτεχνικό εμπόδιο ενός προμηθευτή για την καθυστέρηση.

Περισσότερες δυσκολίες αναμένονται για το Gigafactory Shanghai τις επόμενες εβδομάδες, όσο η Tesla και οι προμηθευτές αρχίζουν σιγά-σιγά να αυξάνουν την παραγωγή.

Όσο για τις αρχές, αρχίζουν να μιλούν για χαλάρωση των μέτρων καραντίνας εν μέσω μεγάλων καταγγελιών για τους πολίτες που στερούνται τροφίμων και άλλων προμηθειών.

Με δυναμικότητα παραγωγής περίπου 2.000 οχημάτων την ημέρα, η Tesla αναμένεται να έχει χάσει ήδη πάνω από 40.000 οχήματα αυτό το τρίμηνο και θα μπορούσε να δει την παραγωγή να μειωθεί κατά δεκάδες χιλιάδες ακόμη κατά τη διάρκεια της αύξησης.

Πηγή πληροφοριών: electrek.co

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS