ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗ Apple λέει ότι χρησιμοποιεί περισσότερα ανακυκλωμένα υλικά από ποτέ

Η Apple λέει ότι χρησιμοποιεί περισσότερα ανακυκλωμένα υλικά από ποτέ

Η Apple λέει ότι χρησιμοποιεί περισσότερα ανακυκλωμένα υλικά από ποτέ!

Τα προϊόντα της Apple περιείχαν σχεδόν 20 τοις εκατό ανακυκλωμένα υλικά το 2021, το υψηλότερο ποσοστό που έχει επιτύχει η εταιρεία μέχρι σήμερα. Η Apple μοιράστηκε νέες λεπτομέρειες σχετικά με τα προγράμματα ανακύκλωσής της σήμερα, μαζί με ορισμένες νέες δυνατότητες που προσφέρει στους πελάτες ενόψει της Ημέρας της Γης στις 22 Απριλίου.

Δείτε επίσης: Η Apple εξασφαλίζει την επέκταση της Foxconn στην Ινδία για να αντιμετωπίσει τη ζήτηση για iPhone

apple ανακυκλωμένα υλικά

Η εταιρεία μοιράστηκε και νέους τρόπους με τους οποίους οι πελάτες μπορούν να γιορτάσουν την Ημέρα της Γης, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης του World Wildlife Fund χρησιμοποιώντας το Apple Pay. Με εκπαιδευτικούς πόρους, επιμελημένο περιεχόμενο και ελκυστικές δραστηριότητες σε πλατφόρμες, οι πελάτες της Apple μπορούν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες για να εκτιμήσουν την ομορφιά της φύσης από όπου κι αν βρίσκονται, να μάθουν για βασικά ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή και να υποστηρίξουν αιτίες και κοινότητες που εργάζονται για την προστασία του πλανήτη.

Για πρώτη φορά για οποιαδήποτε συσκευή της Apple, χρησιμοποιήθηκε ανακυκλωμένος χρυσός στην επιμετάλλωση της κύριας λογικής πλακέτας στα iPhone 13 και iPhone13 Pro, καθώς και σε σύρμα στην μπροστινή και την πίσω κάμερα της συσκευής. Αυτό το «ορόσημο», λέει η Apple, ήταν το αποτέλεσμα της εταιρείας που «είναι πρωτοπόρος στον κλάδο των επιπέδων traceability για τη δημιουργία μιας αλυσίδας εφοδιασμού χρυσού αποκλειστικά ανακυκλωμένου περιεχομένου».

Δείτε επίσης: Apple Grand Central Terminal: Οι εργαζόμενοι οργανώνουν σωματείο

Αυτό βασίζεται στις προηγούμενες προσπάθειες της εταιρείας να ανακτήσει χρυσό από τα δικά της απορριπτόμενα προϊόντα. Όταν τα ρομπότ ανακύκλωσης της Apple αφαιρούν έναν μετρικό τόνο εξαρτημάτων iPhone, σύμφωνα με την εταιρεία, μπορούν να ανακτήσουν αρκετό χρησιμοποιημένο χρυσό και χαλκό για να αποφύγουν την εξόρυξη 2.000 μετρικών τόνων βράχου. Μπορεί να υπάρχει έως και 80 φορές περισσότερος χρυσός σε έναν τόνο κινητών τηλεφώνων παρά σε έναν τόνο υλικού από ένα χρυσωρυχείο.

Η Apple παρουσίασε σήμερα και μια νέα μηχανή ανακύκλωσης με το όνομα Taz. Η Taz χρησιμοποιεί “τεχνολογία παρόμοια με τον καταστροφέα για να διαχωρίσει τους μαγνήτες από τις μονάδες ήχου και να ανακτήσει περισσότερα στοιχεία σπάνιων γαιών”, ανέφερε η Apple στη σημερινή ανακοίνωσή της. Και μετά από μια ανανέωση, η Daisy, ένα ρομπότ ανακύκλωσης που παρουσίασε η Apple το 2018, τώρα μπορεί να χωρίσει 23 μοντέλα iPhone, δήλωσε σήμερα η εταιρεία. Με τη βοήθειά τους, η Apple λέει ότι κατάφερε να διπλασιάσει τη χρήση ανακυκλωμένου βολφραμίου, ορυκτών σπάνιων γαιών και κοβαλτίου το οικονομικό έτος 2021.

Η Apple δεν μπόρεσε να σημειώσει τόση πρόοδο στα σχέδια μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, σύμφωνα με την πρόσφατη Έκθεση Περιβαλλοντικής Προόδου που κυκλοφόρησε. Η εταιρεία δεσμεύτηκε το 2020 να μειώσει τις εκπομπές θέρμανσης του πλανήτη κατά 75 τοις εκατό αυτή τη δεκαετία. Αλλά το 2021, οι ακαθάριστες εκπομπές του αυξήθηκαν ελαφρώς.

apple ανακυκλωμένα υλικά

Η εταιρεία προσπάθησε να μειώσει την επίδραση αυτής της αύξησης της ρύπανσης μέσω έργων για την αντιστάθμιση ή την απομάκρυνση του CO2 από την ατμόσφαιρα, διατηρώντας σταθερές τις καθαρές εκπομπές της πέρυσι στους 22,5 εκατομμύρια μετρικούς τόνους ισοδύναμου CO2. Το μεγαλύτερο μέρος της κλιματικής ρύπανσης της εταιρείας προέρχεται από αλυσίδες εφοδιασμού για την ασφάλιση υλικών και την παραγωγή των προϊόντων της. Έτσι, η Apple ώθησε εκατοντάδες προμηθευτές της να κατασκευάσουν τα προϊόντα της χρησιμοποιώντας καθαρή ενέργεια.

Δείτε επίσης: Η Apple κατάφερε οι προμηθευτές της να χρησιμοποιούν περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Για να μάθουν περισσότερα για τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες της Daisy και της Apple, οι καταναλωτές θα μπορούν να παρακολουθήσουν «μια νέα καθηλωτική εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας» στο Snapchat την Ημέρα της Γης. Και από τώρα έως τις 22 Απριλίου, η Apple λέει ότι θα δωρίσει ένα δολάριο στο περιβαλλοντικό μη κερδοσκοπικό World Wildlife Fund (WWF) με κάθε αγορά μέσω Apple Pay στο apple.com, στην εφαρμογή Apple Store ή σε ένα Apple Store.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS