ΑρχικήinetΗ Lexus αποκαλύπτει το πλήρως ηλεκτρικό SUV της RZ 450e

Η Lexus αποκαλύπτει το πλήρως ηλεκτρικό SUV της RZ 450e

Η Lexus παρουσίασε για πρώτη φορά το μοντέλο RZ 450e του 2023. Πρόκειται για ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV με εκτιμώμενη αυτονομία 225 μιλίων και μπαταρία 71,4 kWh. Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα (EV) της εταιρείας θα συνοδεύεται επίσης από Direct4, το νέο σύστημα τετρακίνησης που βαθμονομεί αυτόματα την κατανομή βάρους και στους τέσσερις τροχούς, οδηγώντας σε «βελτιωμένη επιτάχυνση εκκίνησης, σταθερότητα χειρισμού και χαμηλή κατανάλωση ισχύος».

Δείτε επίσης: Το πρώτο EV όχημα της Toyota έρχεται από 42.000 $

Lexus

Στο εσωτερικό του οχήματος υπάρχει ένα κομψό ταμπλό με οθόνη αφής 14 ιντσών και πανοραμική ηλιοροφή που εκτείνεται από τα μπροστινά καθίσματα μέχρι τα πίσω.

Αυτό που είναι νέο και αποκλειστικό για το RZ 450e ωστόσο, είναι ένα νέο σύστημα steer-by-wire, αν και ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ. Προς το παρόν, η εταιρεία λέει ότι το σύστημα, το οποίο δεν έχει μηχανική σύνδεση μεταξύ του τιμονιού και των ελαστικών σε κανονική λειτουργία, θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ σε μελλοντική ημερομηνία.

Δείτε ακόμα: Honda: Επενδύσεις δισεκατομμυρίων και 30 νέα μοντέλα EV μέχρι το 2030

Όπως ήταν αναμενόμενο, το RZ διαθέτει μια πλήρη σειρά χαρακτηριστικών ασφάλειας. Συγκεντρωμένο κάτω από το σήμα Lexus Safety System Plus 3.0, το μοντέλο διαθέτει προσαρμοζόμενο cruise control, ειδοποίηση αναχώρησης από τη λωρίδα και αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης. Όταν επιλέγεται με τη διαθέσιμη οθόνη του προγράμματος οδήγησης, το RZ μπορεί επίσης να καθοριστεί με το σύστημα Pre-Collision System, το οποίο παρακολουθεί την ανταπόκριση του οδηγού και παρέχει ειδοποιήσεις για να τον κρατά εστιασμένο στην οδήγηση. Εάν το όχημα εντοπίσει ότι ο οδηγός δεν ανταποκρίνεται στις προειδοποιήσεις και δεν μπορεί να συνεχίσει να οδηγεί, το όχημα μπορεί να σταματήσει αυτόματα στη λωρίδα του.

RZ 450e

Η Lexus δεν έχει ακόμη αποκαλύψει πληροφορίες για την τιμολόγηση του RZ, αλλά είναι πιθανό ότι το πολυτελές όχημα θα κοστίσει λίγο περισσότερο από το ηλεκτρικό SUV BZ4X των 42.000 δολαρίων που προσφέρει η Toyota. Το βασικό μοντέλο BZ4X έρχεται με εκτιμώμενη αυτονομία 252 μιλίων, μπαταρία 71,4 kWh και είναι κατασκευασμένο στην ίδια πλατφόρμα e-TNGA με το RZ.

Δείτε επίσης: Η Tesla αυξάνει τις τιμές σε ολόκληρη την EV σειρά

Σε σύγκριση με άλλα ηλεκτρικά πολυτελή SUV, το RZ υστερεί λίγο στην αυτονομία με την εκτίμηση των 225 μιλίων. Το BMW iX M60 του 2022 προσφέρει έως και 280 μίλια με μία μόνο φόρτιση, ενώ το Tesla Model X του 2022 μπορεί να καλύψει περίπου 333 μίλια. Τα χιλιόμετρα του RZ είναι περισσότερο εφάμιλλα με το Volvo XC40 Recharge 2022, αξίας 51.700 $, το οποίο φτάνει έως και 223 μίλια με μία φόρτιση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS